lördag 7 februari 2009

Gustav o Vera - stickade 70-talister...

Jag måste bara visa er Gustav och Vera, några av våra käraste släktklenoder! Min älskade mormor stickade dem till mig och min kusin Peter i början av 70-talet. Visst är de coola??! Gustav och Vera är gifta med varandra och flyttar runt i släkten på mammas sida, för det går ju inte att skilja dem åt! För tillfället bor de hos oss här på Kråkered. Innan dess bodde de hos min moster Birgitta på hennes sommarställe i Nyköping. När jag o sambon var där och hälsade på förra sommaren kände moster att det nog var dax att Gustav och Vera fick komma till västkusten ett tag:)


Eftersom sambon och jag tagit hans motorcykel (syns i bakgrunden på bilden)upp till Nyköping fick Gustav och Vera åka med hem i en av packväskorna på hojen! Min kusin Tommy var lite orolig för att de skulle bli åksjuka men de klarade resan riktigt bra, hihihi! Här sitter de och tar igen sig under ett stopp i Vadstena:)


Nu har Gustav och Vera bott här hos oss på landet ett tag, tror att det snart är dax för dem att flytta vidare. Nästa anhalt blir hos min syster Karolina, svåger Lars och sötaste systerdottern Vera (!) som bor i centrala Göteborg.




Gustav och Vera gillar att sitta framför kakelugnen och värma sig! Här sitter de förresten i ett av mina auktionsfynd, en söt gungstol jag fick för en billig penning och som nu blivit vitmålad:)

Ha en riktigt skön helg, ikväll kollar vi på melodifestivalen här hemma!
Kram Jenny

22 kommentarer:

ikris sa...

Nej vad kul haha, jag tänkte imorse: Hoppas att Jenny bloggar om Gustav och Vera. :-D Vet inte varför de dök upp i mitt huvud.

Hittade ni nåt kul på auktionen?

Hemmalycka sa...

Vilka söta Jenny! Verkligen underbara, kan du verkligen skiljas från dem nu? Vad glad jag blev när du skrev att du gillade min blogg.
Jag gillar ju din blogg oxå som du säkert förstår med alla besök härinne.
Vi ser oxå på melodifestivalen ikväll, ska bli spännande :)
Ta hand om Gustav och Vera!
Kram Åsa

Engelska Villan sa...

Gud, vilka sötnosar! Jag blev lite full i skratt när jag läste inlägget :) Vilken rolig idé att de ska få flytta runt sådär. Då får de ju hedersplatserna i varje hem, kan man ju tänka sig.
Och fin kudde från GG?? skymtade jag oxå ;)
Vi ska oxå kika på Melodifestivalen. Jag e krasslig i halsen. Och Lilla M har scharlakansfeber, så vi är isolerade här hemma... :(
Kram /Anna

Maria sa...

Hahaha, vilka coola dockor och vilken kul tradition!

Kram

Therese sa...

Söta dockor =D!

Malin sa...

Vilken fin och mysig blogg du har!
Du har superfint hemma och bra smak på inredning=)
Hit kommer jag absolut tillbaka!!

Kram kram

Stina sa...

Hahaha herre Gud vilka coolingar!
Förstår att du känner dig priviligerad av att ha haft dem på besök!!!
kram

Frida sa...

Vad roligt att du gillar min blogg Jenny! Och jag måste säga detsamma om din. Själv är jag också helt tokig i loppisar, kakelugnar och glasverandor. Och jag tycker minsann att snickarglädje är den enda sanna glädjen! Dock bor jag och min sambo i lägenhet, men vi letar hus som sjutton!

Gustav och Vera är ju helt underbara. Jag har en docka som min mamma stickat åt mig - Ija heter hon. Men för tillfället bor hon hos mormor. Har inte tänkt på henne på många år, men nu kanske hon får flytta hem till mig igen.

Kram Frida

Jenny sa...

Tack ska ni ha för era söta kommentarer! Sambon frågade om det inte är nån som tycker att hans motorcykel är fin..hihihi! Näe, den kanske man inte tittar så noga på, Gustav o Vera är ju mycket coolare:)
Ha en bra söndag, kram Jenny

Anonym sa...

Så söta och vilken himla rolig tradition! Tack för alla tips inför mina kommande Göteborgsbesök, kände naturligtvis till många utav affärerna men inte alla. Så dessa ska jag naturligtvis spana in.

Ha det gott!

Kram Anna

♥ Fyra årstider sa...

Vilka sötisar som ett gammalt gulligt par.
Kram Lotta

Piffa och Puffa sa...

Vilka härliga små "dockor". Tänk vilken resa de får vara med om.
Kramar Anette

Fröken Fräken sa...

Hihi! Ja släktklenoder kan ju vara så mycket mer än bara gustavianska karmstolar! Charmiga gynnare!

Stjärnor & Champagne sa...

Vilka charmiga figurer, Häftigt att ni flyttar runt dom.

Kram Anne

Lilla huset på prärien sa...

Ha, ha, vilka sötnosar! :)

Nå, vad tyckte du nu om melodifestivalen? Vann rätt låtar? Och ja, det är en dvärgschnauzer på bilden... min lille goding *ler*

Kram Jenny

Ingela la la sa...

tack för att du lämnade ett litet avtryck hos mig. Det var ju toppen för nu har ju jag hittat hit till dig! Jättefin blogg, jag kommer definitivt tillbaka =)
Vilka härliga figurer, dom kommer nog sakna att sitta där vid kakelugnen ;-)

Kram Ingela

Nettan sa...

Nej men du vilka charmiga dockor, underbara!! Å va kul att de får flytta runt lite å får lite omväxling!!
Kram Nettan

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå Tjejen! Har skickat en utmaning till dig...Min första. Kram Anne

Anonym sa...

Hej! Gustav o Vera är stencoola! Vi ska ta väl hand om dem när de kommer till oss! Undra ifall de ska få bo i Strömstad eller Göteborg? Puss på er sötnosar!
/Syster Karolina

Lina sa...

Hej!
Aha, då vet jag vart ert mysiga hus ligger!
;- ) Hade en toppen kväll imin nya tunika, inte en ända trodde att jag jobbade på McDonalds! ;- )))

Vilka söta små dockor! Vilken kul idé att de flyttar runt bland släkten!

Må så gott & ha en riktigt bra vecka!
Kram, Lina

Rummet för välbefinnande sa...

Hej Jenny, vad kul att du hittade till min blogg! Kråkered - det är inte det som ligger i Borås väl? Där bor nämligen min bästa vän Lotta. Så härliga tygdockor och sen så ser jag ju motorcykeln där bakom också! Åker du bakpå eller kör du själv kanske?
Har själv tänkt mig att ta MC-kort, men än så länge sitter jag bakpå och njuter. Vi försöker ta oss tur så ofta vi kan för det är så härligt avkopplande att bara glida runt och njuta av naturen och mullret från MC:n (konstig kombination eller hur......)
Ha en fin dag!
Kram Mia

where the forest end... sa...

Haha.. Vilka fina dockor!

Förstår att dom som enhet är en kär klenod :)




Charlotta