tisdag 31 mars 2009

Jag - en Leila wannabe??

Ja, det skulle man nog kunna tro när man ser de här bilderna på några av mina bakprylar i köket..

Nu ska jag avslöja för er vad de här sakerna har gemensamt: De är ALDRIG använda!! Åtminstone inte till bakning.. (degskålen funkar bra till popcorn och min söta systerdotter Vera leker gärna med slickepotten när hon är på besök..)

Sanningen är att jag är urkass på att baka o framför allt på att läsa recept. De är rena grekiskan för mig, hihi! (har lyckats baka "sega muffins" några gånger men de brukar inte bli så goda som när Syrran gör dem)


Degskål från Gerbera, hjärformad skål från Lisbeth Dahl,tårtsprits från House Doctor, slickepott och slev från Rice, Leilas bok "A piece of cake" samt muffinsformar i olika mönster.


Man kan ju undra varför jag köper på mig alla dessa saker när jag aldrig använder dem..:) Jag drömmer väl om att en dag kunna trolla fram underbart goda bakverk att bjuda släkt och vänner på men det blir liksom aldrig av..allt verkar så krångligt att göra..

Den fina spritsen från House Doctor är inköpt på Elsas Hem någon gång förra året men som ni ser har den inte kommit ur sin förpackning än..



Leilas "A piece of cake" önskade jag mig i julklapp av sambon förra året, har bläddrat i den några gånger, det är ju så vackra bilder i den!


När jag säger till sambon att jag gärna vill ha mixern och assistenten från KitchenAid brukar han säga: vad ska du ha dem till??? (Eeh de är ju så snygga att ha på hyllan brukar jag säga då)


Men nu till det roliga!

Häromdagen kläckte sambon ur sig helt appropå att jag kan få en helt egen KitchenAid Artisan av honom, bara jag bakar 10 olika recept från Leilas bok!!! (10 olika varianter av muffins godkänns inte, jag har redan frågat..) Vill ju gärna ha den där fina lyxiga assistenten på kökshyllan men 10 olika recept..verkar väääldigt krångligt om ni frågar mig, hihi!

(bild lånad från Bagaren och Kocken)


Sambon vet att den här assistenten är jättedyr men han är väl så säkert på att jag INTE kommer klara hans utmaning att han kan kosta på sig att lova mig en:) Ni som använt Leilas bok, finns det 10 "lätta" recept i den som en nybörjare som jag skulle klara av?? :)

Ha en bra kväll!

Kram Jenny ♥

46 kommentarer:

Lotta sa...

Hej! Jag har inte Leilas bok, men jag har bakat hennes cup cakes och det tror jag att du fixar...
jag håller på dig, och tror att du klarar att baka tio olika sorter.
Ge dig attan på det bara då brukar det mesta ordna sig.

Lycka till med baket!
Kram Lotta!

Stjärnor & Champagne sa...

För sjutton Jenny kör på,,Har han inte tagit reda på vad den kostar innan han lovar så får han skylla sig själv, hihi....
Vi är många baktjejer som kan hjälpa dig att skicka några bakverk. Annars får du gärna skicka dina baksaker till mig.

Kram Anne

I mitt hjärtehem sa...

Klart du fixar det!!!!!Det måste du ju bara om det betyder att du får en sån fin sak..har inte boken själv men har lånat den ett par gånger på biblioteket....grunddegen till vetebullar har jag provat, var inte särskilt svårt & blev jättegott. Rocky Road måste du absolut prova oxå!!! Vet inte om chocolate crisp (tror jag den heter - cornflakes, nougat & choklad bla)finns med i den boken för då är den oxå ett måste, försöker fortfarande förtränga hur mycket jag åt av den i julas! Märks det att jag gillar Leilas kakor? :0)Börjar vattnas i munnen bara jag skriver om dem..
Jag tror på dig! kram åsa

Lina sa...

Hej!
Anta utmaningen!!!!!!!!!!!!!! Jag har också boken, men de var först förra veckan som jag använde den. ( Köpte den i juni förra året) Jag gjorde 2 morotskakor och bjöd på till fikat på jobbet! De blev jätte goda, och alla tog MINST 2 bitar. Många ville ha receptet. Kör på den, de jobbigaste var att riva morötterna. :-)

Lycka till, kramar Lina

Ingela la la sa...

Klart du fixar det där!! Kolakakorna är jättelätta och dessutom jättegoda. Börja med dom =)
Lycka till! Tänk om jag kunde "lura" mannen till nåt sånt där... Det blir kanske svårt för jag bakar ganska mycket..

Kram Ingela

♥ Fyra årstider sa...

Om jag bodde närmre skulle jag komma på stört..då kunde vi fika, fnittra och baka..det skulle blivit en hit..
Kram Lotta

Stjärnor & Champagne sa...

Pst Jenny...Jag heter inte Lena. Nu har du blandat ihop mig med någon..Hihi

Kram Anne

VITA NYANSER sa...

Hi,hi... låter som jag, fina saker,men bakning, kul men blir inte liksom av. Det är jättefina saker som du visar. Vad kul med sambon, den utmaningen måste du ju fixa. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med tips på recept, men jag hejar på dig!

Kram L-L

Nettan sa...

10 olika saker klarar du lätt, med han sa väl inte att allt skulle kunna gå att äta ;0) ...*fniss*

Kram Nettan

mylovelygrandma sa...

Hejsan Jenny! klart du fixar det! du får inte ge dig :) prova att göra kladdkaka, dödsenkelt! och går snabbt med.. det går att ha i formar med! ett tips är att ha det inne väldigt kort tid och sen ställa dem kallt så blir de prefekt sega! Kram på dig!

Signe 1 sa...

Kul idé av sambon, hihi. Jag kan erkänna att jag är usel på att baka (min man håller med!) men alla är vi duktig på nånting, right?:-)) Lycka till!;-) KRAM Sofia

Stina sa...

Hehe jag är också usel på att baka, har genom åren provat bullar och matbröd en gång vardera. Bullarna var hårda som bandybollar och limpan kunde man använda som baseball trä!...Men det finns en grej jag lätt fixar som jag numer alltid gör. Kladdkaka:) Det är enkelt och blir alltid gott!
Lyckas du med några recept så tala om det sen, så ska jag köpa boken jag med;)
kram Stina

Anne sa...

Åh så mycket fina bakgrejor!
Jag som äöskar att baka blir alig av dina prylar!

Nästan alla recept i leilas bok är enkla, bland annat hennes kladdkaksmuffins, sega kladdkakan, någon av sockerkakorna, bottans snabba bärkaka, smulpaj, cupcake och turbolimpan är plätt lätta!

Det var ju sju - bara 3 till sen är det klappat och klart!
Krtam Anne

alegni sa...

om han en gång är så generös är det klart att du bakar tio sorter :)
själv vågar jag inte köpa den där boken, för jag skulle väl falla i fröjd o glömma allt vad mjölfri diet heter...
kram
ingela

ikris sa...

Hahaha vad du är rolig! :D Klart du klarar av att baka, det gäller bara att vispa tillräckligt länge och ha en bra provsticka. Jag håller med föregående inlägg, kladdkaka är busenkelt (säger jag som inte har bakat de senaste fem åren). Kram och lycka till!

rosenskära sa...

Men - det här var ju ruskigt retfullt! Jag letar som en tok efter en slickepott från Rice, just den ljusblå du har, och de går inte att få tag på, verkar det som! Och så skriver du att du inte använder den. Grrrrrr...

Jag har ett förslag: jag får din slickepott om du får on-line hjälp av mig när du bakar! Is it a deal??? Annars köper jag den gärna av dig! Och du - recepten är jättenkla, sconesen t ex kan du knappast misslyckas med, inte småkakorna heller. Jag bakade thekakorna igår kväll och det blev jättegoda!

Fast egentligen är det ju så att du kanske har något annat du är superbra på, eller hur?

Kramar/L

Maria sa...

Vad kul! Klart att du ska börja baka med så fina grejor! Jag har gjort kolapajen på sidan 74, rätt så enkel men man måste koka kolan läääänge. Supersupergod blir den! Blåbärscheescaken på sidan 46 - lätt som en plätt. Har han något krav på resultatet tror du - att de måste bli bra? ;-) Lycka till!

Engelska Villan sa...

Oj, då! Då är det väl dags att börja baka nu då, han har ju inte sagt nåt om hur det ska smaka va.. hihi ;)
Lycka till!!
Kram Anna

Fröken Tindra sa...

vilken snäll sambo du har som kommer med ett så´nt erbjudande! Klart att du fixar det!! Det måste du ju bara göra. Om inte annat för att knäppa honom på näsan för hans förutfattade meningar. Eller?
Jag har boken men har inte bakat något ur den än. Morotskakan skall visst vara en höjdare.
Lycka till!
Jättefina baksaker du har! Jag gillar särskilt den hjärtformade skålen.
Kram!

Helenas loggbok sa...

Hej! Tack för gullig kommentar hos mig! Klart du ska ha en Kitchen Aid, om inte bara för att den är så jäkla snygg!!! Jag bakade ALDRIG innan jag fick min "vita hjälpred", men nu bakar jag bröd jätteofta, det är lättare än bakverk (och nyttigare!)Blir avis på dina fina skålar och formar. Ska försöka hitta lite sådant fint när vi kommer till Sverige i sommar!
Kramisar
Helena

Villa Carl Larsson sa...

Vilka fina baksaker alltihopa :) Och det var ingen dålig deal. Se till att baka för fulla muggar nu. Det hade jag gjort om min sambo hade lovat mig en sån *hihi*

Kram Josefin

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Jenny!
Vilka fina baksaker du visar, vill ha själv! Blir såå sugen på att baka.
Klart du fixar utmaningen, man lär så länge man lever. Learing by doing är också ett bra uttryck!Jag skulle gärna hjälpa dig också.
Lycka till du fixar det!
Tack för hjälpen med listan och bilder. Var där och tittade, men hittade det inte, får återkomma om det.
Kram i vårsolen!
Susanne

Flaggduken 2 sa...

Hej Jenny!
Jisses vilka fina prylar du har i köket.
Dags att börja använda dom?
I kväll är ju Leila på landet igen, det får man ju inte missa...
Ha den härlig dag!
Kram Petra

rosenskära sa...

Aj då - det var ju synd! Men jag hjälper dig gärna ändå, om du vill! Bakning måste man betrakta som kemi, följer man reglerna blir resultatet bra, de går alltså inte att höfta med bakrecept. Sen stämmer det väl i o f s att man blir bättre ju mer man bakar, så ta det som en utmaning så kan du glädjas åt att det blir bra NÅGON gång! I Leilas bok finns faktiskt några sidor (215-217) där hon skriver lite om vad som kan gå fel, så läs dem innan du börjar baka!

Kramar/Lena

Skomakartummen sa...

Vad roligt... har svårt också att följa recept. Man lägger till där och tar bort där... förstår inte varför man inte kan slaviskt följa ett recept. Den där maskinen har jag suktat på lääänge, den är sååå ljuv! Kram sari

VITA NYANSER sa...

Hoppas det går bra för er med projekten! Jag har tagit en dags vila, är så trött, har hållt på SÅ mycket och har lika mycket kvar. Men imorgon kanske jag orkar ta tag i inredandet igen om jag tar en lugn dag.

Ha det bra! kram L-L

Camilla sa...

Utan tvekan finns det 10 recept som du fixar i ett nafs (både bakar och äter!!). Självklart ska du satsa stenhårt!!!
Jag har själv en Kitchen Aid och visserligen har jag alltid gillat att baka, men det är SÅ mycket roligare när man har så fin hjälp! Jag kan komma och hjälpa dig baka om du fortfarande tvekar...

Du! Till något annat! Jag vet nu att detta är lite sent och jag vet inte om alla fortfarande kan eller är intresserade. Men ska vi köra på med bloggträffen på lördag? I så fall ses vi på Brogyllen kl 10.30 på lördag, så ser vi sedan vad vi hittar på - OK?

Kram Camilla

Maria sa...

Men det är klart du klarar det!! Jag är själv sämst i köket och har Leilas bok, tror hon har ett recept på chokladbollar och kanske kolakakor..? Ang detta med Leila-wannabe.. aren´t we all??

Kram

HWITA DRÖMMAR sa...

Vilka fina baksaker! och vilken snäll sambo du har!! Baka baka baka:) Det fixar du Jenny, åhh det finns ju så mycket smaskigt och som du sa det är faktiskt väldigt fina bilder i den:) Cheesecaken är supergod! Kram M

Maria i Lilla villa vita sa...

Det är klart att du klarar utmaningen. Tänk på belöningen. Det kan ju rent av bli så att du fattar tycke för bakningen och då får du ju verkligen användning för din assistent.
Kram Maria

Inspiration i vitt sa...

Hej Jenny, vilken rolig utmaning eller krav din sambo ställt till dig, detta kommer du klara galant och du kommer att vara så stolt och din sambo kommer att få punga ut med några lappar hihi. Dina baksaker är ju underbara och med de kan du inte misslyckas.
Kramar tilll dig/Ingela.

Anonym sa...

Snack!! Det är klart att du kan baka.. Lägg ägg nu o börja.. Ta nåt recept i boken bara o gör det. Sedan bjuder du hem oss på fika! Dina muffins är precis lika goda som mina.. SÅ det så!
Synd bara att jag inte får hjälpa dig att baka.. Det hade varit gott!! Hihiih.. Såg att ni ska ha bloggträff.. Va himla kul!
Kram/Syster!

Lauras gård sa...

Men vilka fina bakgrejer du har, och inte bakar du?! Jag som trodde att du var värsta bullbakarbonusmamman! Du som har höns och allt. Trodde du bakade minst en sockerkaka i veckan! Nu har mina föreställningar raserats... Jag har också funderat på en Kitchen aid. Jag behöver byta ut min gamla trotjänare. De finns ju i en massa läckra färger. Ta fram din bakbok och sätt i gång, det klarar du! Kram från bullbakar Stina

Ann-Catrin sa...

Hihi du är rolig du... så mycket läckra bakgrejer..
jag är oxå helt torsk på fina saker till köket..
baka på nu så du får dina fina kitchen aid..kanske du blir frälst!!

kram på dig
A-C

Mjuka sa...

Efter att jag läst ditt inlägg sprang jag till min man och frågade om inte det räckte om jag bakade 10 recept jag också. Då bara skrattade han och sa, det gör du ju om dagen "fniss".
Min man fattar inte tjusningen med en kitchen aid, hur skall jag kunna övertala honom :-) Ha en mysig kväll
kramar Malin

Therese sa...

Oj, du är väl för söt. Hihi, baka det är enkelt det Visst går det åt skogen ibland, men någongång ska du lyckas. =)

Lycka till ;)

Smultronlycka sa...

Hej!Det går nog bra ska du se :) Vilka fina tillbehör!Spritsen är ju bara för fin!!Ha det gott!Kram

Anonym sa...

Ha, ha...då är vi två. Jag är inge vidare på att baka jag heller. Det ser jätte enkelt ut men jag lyckas ändå inte få till det :o(
När jag väl gör ngt så blir det torrt.
Bakar vi något här hemma så blir det chokladbollar, det kan jag i alla fall.
Vi syns på lördag, eller?

Kram Anna

Stina sa...

Hej svejs! Du har något att hämta i min blogg...

sockergryn och hemlikheter sa...

Vilken rolig utmaning - och det är klart att du fixar det!
Min sambo blir extra imponerad när jag bakar matbröd (inte min starka sida i vanliga fall) och "Leilas turbosnabba limpa" är verkligen enkel att göra! Annars är kolakakorna ett säkert kort - enkla och goda.
Baka på bara!!!
Dina bakgrejor är ju hur fina som helst! Jag känner igen mig i det där med att köpa grejorna och sen inte riktigt komma till skott med att använda dem... Jag köper tyger men syr typ aldrig. Hur smart är det?
Apropå tyger gillar jag verkligen din duk! Är det en vaxduk? Var har du köpt den?
Ha det bra och lycka till med bakandet!
Helena

Söta Prickar sa...

Hitsin pierut,tottaki leivot ja vielä tänään kaikki reseptit kerralla :)
Mulla on samanlaiset rice väilneet...tykätään niin samanlaisista jutuista! = eli molemmilla on tooosi hyvä tyylitaju ;)
Kram,Lotta

In my house sa...

Nämen å vännnen..... Du å jag kan ju ha en bakkurs... =) Man måste prova för att lyckas å misslyckas!!!! Om du har en bak assistent så är det ju jättelätt,,,, till tex bullar och bröd i olika former!!!
Jag fick L-boken när jag fyllde år,,, har ej provat något bakverk ännu,,,, men håller med! man kan bläddra bara för att kolla på bilderna!!!! och en kul grej att äga =)


Kraaaam j (tack för alltid så snälla kommentarer,,, suger till mig dom)

Hela rubbet sa...

åh vad gullig hjärteskål ,, fniss skönt att de är flera som jag när de gäller bakning.

Dubbelörn sa...

Vilket underbart inlägg!! Det här kunde ha gällt mig. Är urkass på bakning o har bara bakat bullar en enda gång. Jag lovar man kunde ha använt dem till stenkastning :).

Njuter också av vackra bakgrejer o den där Kitchen Aid är en dröm... Undrar just om jag skulle kunna lura min man till samma deal ;)

Kram

Ett hus vid en å sa...

Hahaha! Vad härlig du är, klart att du fixar detta! Lätt!! Tror du är i full gång och bakar nu, kan tipsa om cupcakesen, superenkla och jättegoda! Lycka till! Kommer tillbaka och kollar in din fina Kitchen Aid när du bakat klart! Kram Kicki

Bakspecialisten Jessica sa...

Ååh, vilken rolig utmaning! :)