måndag 6 april 2009

Förebilder..

Hej På er!

Idag tänkte jag visa er lite glimtar på hur vårt sovrum och vardagsrum såg ut imorse innan målaren satte igång. Det ska bli såå skönt att slippa schablonerna (som jag tycker påminner lite om knarkplantor..) på väggen i sovrummet! De är ditmålade av tidigare ägare till huset och är inte alls vår stil..

Jag vill egentligen ha tapet härinne men tills vi bestämt oss (läs:tills jag har övertalat sambon att Sandbergs Baltzar är det enda rätta alternativet) så målar vi väggarna vita. Jag skulle gärna måla golvet vitt oxå men sambon är tveksam. Han tror att det ska bli för vitt och sterilt.. vet ju att många av er har både vita väggar och golv, kan ni inte hjälpa mig att få honom att inse hur fint det är??

Till sovrummet vill jag ha ett elementskydd, helst i stil med dem som Nettan med bloggen A'la Nettan har! (superfina är dom och gjorda av hennes duktige pappa!)



I vardagsrummet blir vi äntligen av med den här mörka och tråkiga (och dåligt uppsatta) fondtapeten. När vi kom hem idag hade målaren redan hunnit riva ner den, rummet såg genast mycket ljusare ut! Lovar att visa er fler bilder senare när det är färdigt!


Måste bara visa er Tindras fina påskpynt hon gjorde i skolan häromdagen! Visst är den söt?? Och så har den ju Finlands flaggas färger på stjärtfjädrarna som Tindra sa :) (hon vet ju att hennes halvfinska bonusmamma är galen i allt som har med Finland att göra,hihi)



Till sist vill jag tacka alla er som besöker min blogg! Ser att besöksräknaren snart passerat 5000, det tänkte jag fira med att ha min första tävling här på bloggen! Återkommer senare i veckan om detta, hoppas ni vill vara med!

Kram Jenny ♥

35 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Skall bli spännande att se hur det blir hemma hos er när målaren gjort sitt! Kunde inte annat än att dra på munnen angående din tanke om er mörka fondvägg. Vi har en så´n sen ett drygt år tillbaka och är jättenöjda. Tycker rummet blivit mysigare sen det blev lite mörkare. Tur att smaken är som baken! ;0)
Tindras påskpynt var ju jättesött!! Rar tjej det där som tänker på bonusmamma! =0)
Kram!

Lauras gård sa...

Ser fram emot bilder från sovrum och vardagsrum då det är målat. Så han ville inte övertalas, din sambo... I bland måste man jobba (tjata) hårt på det! Ni är kloka som lejer bort lite renovering. Önskar vi gjorde det samma. Man kan inte hinna allt! Jätte gulligt påskpyssel! Då är det snart påsklov för Tindra. Kram och godnatt! Stina

♥ Fyra årstider sa...

Min man var med tveksam..jag laddade ner alla bilder jag hittade och visade honom..nu ska golvet i hallen bli vitt..jippi
Kram Lotta

I mitt hjärtehem sa...

Hej Jenny!
Vet precis hur det är att leva med en svårövertalad sambo :0) Jag försöker få till råspont i hallen, men har ännu inte lyckats få med honom....

Ska bli jättespännande att få se era "nya" rum!

Japp, kökssoffan kostade 50 kronor. Loppiset anordnades av en fotbollsförening och säljaren var en fotbollspappa :0) När han såg hur chockad jag blev över priset förstod han nog att han satt det lite för lågt *hihi* men då hade jag redan gett honom pengarna!

kram åsa

STENLYCKA sa...

Skall bli jätte spännande att se hur rummen blir när ni är färdiga. Är väl skönt att få hjälp av målare.
Ha en skön påskvecka!
Kramar Stenlycka

Stjärnor & Champagne sa...

Vilken härlig kyckling Tindra har gjort. Visst är det kul att få hem påskpynt. Jenny, kan vi sammanföra våra män och sen lura dom till att måla golven kanske?? Börja med landet har han sagt så det skall jag göra på direkten.

Kram Anne

Signe 1 sa...

Det kommer bli kanonfint när allt är klart, med eller utan vitt golv, hihi. Ser fram emot att följa 'förvandlingen'. Kram Sofia

Smultronlycka sa...

Ååå vad härligt med renovering.Jag förstår inte vad karlar kan vara skeptiska till vitt :) De har nog fastnat lite i 90 talet.Min sambo tycker om den där skrikiga korn blå färgen..Huua..Men jag brukar kunna övertala honom när det gäller förändringar.Kvinnlig list du vet..Så nog tror jag din man går med på det ;) Underbar liten finsk kyckling.Det är så härligt med pynt som barnen gör!Ha en bra vecka!Kramar Anna

carina sa...

Hejsan Jenny!
På något märkligt vis hade jag lyckats tappa bort dig på min länklista....klantigt.
Hade nu massor att kolla på.
Vad spännande att få se resultatet från målningen av rummen.
Jag äääälskar sådana där före och efter bilder.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram/Carina

VITA NYANSER sa...

Men vad kul att få börja med rummen! Och få se snabba resultat. Det kommer att bli superfint med vitt! Tänk vad envisa de där männen är. Vitt är ju inte stelt och sterilt, det är lugnt och avkopplande. Vitt gör att möblerna blir mer i blickfång. Trägolv är i och för sig jättefint tycker jag, men det behöver du ju inte tala om för honom. Vitmålat trä är en favorit hos mig. Allt annat kommer mer fram om allt är vitt. Jag har hört att är all inredning vit blir det personerna i familjen som sätter färgen. Dessutom inreder man med mycket kuddar och täcken i sovrummet och det ger en hemtrevlig känsla, man kan även ha färg på påslakan. Hoppas det går bra i diskussionerna. Åh, jag tror jag hoppar ner i en ficka på johanna och hänger med ner till er = ), känns som man är med om samma sak ju liksom.

Ha det jättebra!
Kram L-L

Therese sa...

Hihi vad roligt med en täcling. Då kommer vi säkert ha en samtidigt. För det närmar sig en för min del. =)
Hoppas ni kommer bli nöjda med rummen.

Hej hej
/Tezz

alegni sa...

så kul att ni får era rum uppiffade till påsk!
om du bara tjatar tillräckligt länge, kommer din man att ge upp till slut.
min man har konstaterat att jag inte ger upp om det är ngt jag verkligen vill ha, så numera förverkligar han mina planer direkt för att slippa tjatet :)
lycka till ;)
kram
ingela

Ekebo sa...

Det ska bli kul att se när målaren är klar och du fått ställa in möbler på rätt ställe. Ha det gott kram malin

Cilla sa...

Ååå det kommer bli jätte fint.. Ser fram emot det färdiga resultatet :0)
( Hmm måste säga att jag tyckete golvet såg ganska fint ut i sovrummet.. Thihi Men vitt är ju aldrig fel..) Ha en underbar dag..
Kramen Cilla

Nettan sa...

Hej Jenny!!
Va gulligt du skriver om mina elementskydd! Va pappa kommer att bli glad när jag talar om för honom att det finns så många som gillar det han gör;-)...kanske skulle kunna muta honom med en tupp..nu när det är påsk å allt!!;-)

Ang övertalning av maken..hmm..kan du inte samla på dig en massa bilder på vita golv å visa honom att det äär minsann fint!?

Ha en riktigt bra dag!

Kram Nettan

Hemmalycka sa...

Kommer bli finfint Jenny!
Ser fram emot tävlingen.
Kram Åsa

rosenskära sa...

Tänk vilken skillnad lite ny färg/tapet på väggarna kan ge! Kanske också skulle anlita hjälp så att det blir gjort...

Om du verkligen är så snäll att du är beredd att göra det, så skulle jag väldigt gärna vilja ha en rosa slickepott! Goa du!

Kram/Lena

Mitt smultronställe sa...

5000 besök!!!! Tror det skulle bli jätte bra med vita golv o väggar, inte alltid lätt att övertala men det går.....

Kramar Camilla.

Villa Carl Larsson sa...

Hej! Det kommer att bli jättefint i både vardagsrum och sovrum när ni får fixa och dona. Men om jag får säga vad jag tycker så är ert golv i vardagsrummet så otroligt fint som det är så om både väggar, tak och golv är vitt så får jag nog lov att hålla med din man om att det finns en risk att det blir en aningens sterilt. Men det är ju bara vad jag tycker. Jag gillar ju de trägolven och tycker de är finast som de är och blandningen av vitt och trä är bäst (som sagt enligt min smak). Dessutom bryter det av...

Men om du/ni bestämmer er för vitt golv så blir ju det också superfint :)

Ha en bra dag och jag ser fram emot din tävling. Grattis till så många besökare på kort tid. Kram Josefin

Vintage sa...

Såå fint du har det!trevligt med en tävling!Kram susanne

Maria sa...

Åh vad kul med före-bilder! Det är så kul att jämföra ju! Ang vitt så är jag INTE en vit person men efter 5 mån i vårt rätt ok kök så har jag insett att blått kakel, det tröttnar man på. Jag vill ha vitt så jag kan duka med annat än mitt blåvita porslin (lite knäpp vad gäller färgmatchning ja). Jag säger som jag säger till mina kunder, med en vit eller iaf neutral bas kan du variera resten i oändlighet!!

Kram

HWITA DRÖMMAR sa...

Hej Jenny! Knarkplantor haha:D
Va fint det kommer blir hos Er! Oavsett om du målar golvet vitt kommer det bli hur tjusigt som helst. Det råder det inga tvivel om!, men även om jag älskar vitt skulle jag nog vänta med att måla trägolvet vitt. Just trägolv tycker jag är så fantastiskt vackra som de är och blir en fin brytning till de vita väggarna. Kram M

Lotta sa...

Hej!
vad roligt det är att få det lite till fräschat. Vitt blir jätte bra. Men jag håller med tapeten ifrån sanddberg är kanon...

jag tycker att golvet ser fint ut är det lutat?
Ibland tycker jag att det kanske kan bli lite för sterilt om allt är vitt... Fast fint är det förstårs.
Ska själv ha vitmålade trägolv i vårt allrum som vi håller på med. om jag nu får bestämma vi får se!
´kramis Lotta!

Anonym sa...

Vilken fin Finn-kyckling:)
har en härlig vårdag!
kram Stina

Sabina sa...

Hej Jenny!
Det kommer att bli superfint när ni får ommålat. Jag förstår dig angående golven, visst är det snyggt med allt vitt. Men trägolv och vita väggar är ju oxå helt snygga... tills din man hunnit vänja sig vid tanken! :)
Idag köpte jag årets första memma. Det hör till påsken och är ett måste... med mycket socker och mjölk på så är det tom riktigt gott!
Kram Sabina

Bygatan sa...

Hej Jenny!

Va spännande att få se resultatet sen. Fnissade åt liknelsen knarkplantor! Många män diskuterar som din ...men min har gett upp säger han, hihi. Efteråt så är han faktiskt nöjd han oxå;-))

Lycka till, kram Lena

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Jenny!
Vad roligt att få fint i både sovrummet och vardagsrummet. Ljust och fint blir det!
Golven är nog fina som de är, men visst kan man bli sugen när man ser andra som målat det vitt. Gullig kyckling, hälsa Tindra det. Har själv påskpysslat med år 1 elever idag. Kul!
Ha en skön påskvecka!
Kram Susanne

Söta Prickar sa...

Heippatirallaa! hahaa,no ei todellakaan ole nimeni Sirpa-liisa, minun mieheni sisko kutsuu minua välillä vain sillä nimellä :)
Odotan innolla nähdä minkänäköinen teidän lopputulos tulee olemaan...
halein,lotta

Nylyckan sa...

Hej! Kul att få måla om. Jag älskar när vi grejar och fejar. Jag vill helst hålla på hela tiden. Nu funderar vi på att sätta in nya fönster. Jag vill ha gammaldags vita med små rutor höst upp i spröjsade kryss. Vi får väl se. Söt kyckling Tindra har gjort. Vi ska påskpyssla med barnen i förskoleklassen imorgon. Kram Åsa

rautaharakka sa...

Målade väggar är bra. Det bara är så att man ganska snabbt tröttnar på sina tapeter... jag åtminstone... kanske inte på Baltzar ändå!
Vad är det med män? Jag har nu ganska länge kämpat för vita golvet och äntligen har han nu sagt ja!
Kul att se efter-bilder!Kram Eeva

Engelska Villan sa...

Hej Jenny, kära vän!
Kommer att bli så himla snyggt i sovrum och vardagsrum. Ert hus är ju fantastiskt! Vill också bo så!
Jag vet inte om jag tycker ni ska måla golvet vitt, det är ju så vackert i sig. Förlåt, hihi!
Kram Anna

Gnistrande snö sa...

Nämen åh vilken rar påskkyckling du fått, visst blir man varm i hjärtat när de kommer hem med sina små mästerverk.

Håller med dig om det där med blommorna i sovrummet, de känns nästan lite psykedeliska (hur nu det stavas :-)) men det blir nog jättefint med vita väggar, ljust och lugnt.
Ska bli spännande att få se mer bilder från vardagsrummet sen.

Ha en fin påskhelg!

Kram
Katarina

Anci sa...

Hej !

Det ska bli kul att se hur fint det blir :) Jag tror att det kan bli bra med vita väggar och golv. Den åsikten grundar jag i alla vackra hus som jag har sett som har gjort så. Lycka till med övertalningen :)

Kram

Hanna sa...

Hej!

tack för din rara kommentar, jag mår genast mycket bättre =).

Kul att få se reultatet när målaren har varit där, ska bli spännande!

Jag gillar oxå vita golv! tycker det är riktigt läckert, men försök du att övertala din man att ni ska ha vitt golv, man kan alltid fixa konstraster med fina textiler och kuddar :).

Vilket sött påskpynt din dotter har gjort :).

Ha en trevlig onsdag!
Kram H

livet på utanäs sa...

Min gubbe har varit likadan .
-Nej inte bara vitt , kan vi inte ha lite färg också ... men döm om min förvåning när han i veckan sa -Ja, vi ska ha vitt , vitt och ljust ...
Thi,hi, jag smålog för mig själv och lät han tro att han kommit på det själv =)
Kvinnans list vet du ...

Ha nu en fin, fin Påsk !
Kram Sussi O