tisdag 28 april 2009

Vår i trädgården..

Hej på er!

Visst går det snabbt nu med allt som slår ut i trädgården (I alla fall för oss som bor lite söderöver)?? Jag tycker det är samma sak varje vår, helt plötsligt har allt slått ut utan att man ens märkt det!
Visar lite bilder jag tog i trädgården i förmiddags, vildhallonet nedanför vedboden blommar redan och klätterhortensian (tror jag att den heter?) på fasaden har redan fått knoppar!

Ett annat säkert vårtecken är oxå att rådjuren hittat hit.. Vi har 3 stycken som gärna går omkring i vår trädgård och förser sig av både blommor och knoppar. Fick precis jaga bort en som stod i rabatten utanför köket och mumsade i sig! Peppar peppar, än så länge har penséerna i krukorna på farstukvisten klarat sig..de brukar annars vara poppis som "Bambisnacks":)










Tack än en gång alla ni som ville vara med i min tävling! Det var jättekul, får nog ordna en till när besöksräknaren passerat 10 000:). Nu ska jag strax slå in paketen till er som vann så att jag kan skicka dem med posten imorgon!

Ha en jättebra onsdag!

Kram Jenny ♥

25 kommentarer:

Engelska Villan sa...

Hej darling!
Vad er trädgård ser härlig ut!! Klätterhortensia är en av mina favoriter. Jättevackert!
Kram Anna

I mitt hjärtehem sa...

hihi förstår att det inte är roligt med rådjur som äter upp era växter, men det låter ju så himla mysigt med rådjur på så nära håll...säger en stadsbo som jag
kram åsa

STENLYCKA sa...

Vackra bilder från din trädgård.Busken som du kallar vildhallon kallar jag rosenrips och den är släkt med vinbärsbuskarna det kan man känna lite på doften.
Ha en skön fortsättning på veckan!
Många kramar

Smultronlycka sa...

Hej Jenny!
Tack för härliga bilder!!
Vilken fin färg på busken.
Trist att djuren mumsar på era växter..
Man vill ju så gärna få se och njuta av alla blommor i trädgården.
Du skrev sist hos mig att du klurade på vem jag var mest lik av mina föräldrar..
Det är nog som du säger att jag är lik båda men jag får nog mest höra att det är mamma jag är lik.
Ha det fint!
Kram Anna

Anonym sa...

Vilka härliga vårblommor! Vera vill gärna komma o leka i er trädgård snart. Och kanske lite grillning också?!!:o)
Pussa rådjuren från oss!
/Syster Karolina!

Stjärnor & Champagne sa...

Ja det händer mycket i trädgårdarna just nu. Men det är så härligt att se allt...Jag älskar våren. Alla fåglar som kvittrar och alla, nästan alla människor blommar upp.

Kramkram Anne

Malin sa...

hej, hallon/rips/whatever är så himla fin. Spara ett lite frö och "beama" det till min balkong, vill ha en sån buske !!!!!!

Hemmalycka sa...

Vi har varit förskonade från rådjur tills häromdagen när satt och solade och slog upp mina blå då stod det en med horn, väldigt nära och stirrade på mig. Gissa om jag blev skraj.
Ni verkar bo så himla fint med ett vackert hus.
Ser fram emot paketet.
Kram Åsa

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Jenny!
Vilka fina växter du visar från er trädgård. Ett mysigt sommarställe ser jag. I morse fick min sambo jaga bort rådjur på vår gård också. De kommer ganska ofta till oss. Man vill helst inte att de äter upp allt fint i trädgården.
Det är väldigt grönt hos oss i södra Värmland också.
Ha en fin och solig vecka!
Kram Susanne

gulle hexan sa...

ååå vad fint att se:) härligt..
jag håller med.. allt exploderar med en gång ute..så man hinner inte med..:)
kraaam

Guttemamma sa...

Sånn er det å bo pålandet...:-).Da jeg var liten la vi ut hår (litt ekkelt) i blomsterbedene for å få rådyrene til å holde seg unna...mamma renset hårbørstene flere ganger i uke.
Vakker hage har du iallefall!!
Nattaklem

Therese sa...

Jag gick en runda idag i trädgården och fick syn på att en av mina 4a tulpaner har slagit ut i klaraste rött. Förra året blev det ingen knopp så nu var det häligt att se vad det var för färg. En annan tulpan hade ett rådjur gått lös på =/. Men peppar peppar på allt det andra ;o).

Jag har en utmaning till dej på min blogg.


Kram Tezz

Maya sa...

Ja det är så härligt att det slår ut, men som du säger, plötsligt har allt slagit ut och man har inte märkt det. Björken brukar jag ha stenkoll på men inte i år inte, plötsligt var bladen större än "musöron"..:)
Ha en bra dag!

ååååååååå sa...

Vilka fina blommor! Härligt med trädgård. Längtar tills vi får huset och man kan börja pyssla =)
Kram Verra

Signe 1 sa...

Hej Jenny!!
Vad fiin trädgård ni har, det har jag sagt tusen ggr, men den är så idyllisk...till skilland mot min grusiga, jordiga, sandiga ler åker!!;-) Kram Sofia

Lauras gård sa...

Kul att se hur det ser ut i eran trädgård. Jag tycker också att det brukar gå för fort med våren. Det är bästa årstiden tycker jag. Blir det något skoj till valborg? Elda försiktigt om ni ska göra det. Vi törs inte tända vår kase, då riskar vi nog att elda upp hela björkbacken på baksidan och kanske grannarnas två hus. Det är ju så himla torrt ute... Kram Stina

DRÖMHUSET sa...

Hejsan!

Åhh vad härligt det slår ut i din trädgård nu!
Men visst går det fort, man hinner liksom inte riktigt med :-)
Kram Sofie

Flaggduken 2 sa...

Oj vad det blommar hos dig!
Kram Petra

homebylina sa...

Härligt med våren och allt som hör därtill...rådjur... =)Kram Lina

syster doris sa...

Hallå Jenny!
Det ser ut som det har blilvit vår hos dig med!
Jag gillar ditt syster Lycklig fynd!
Stor kram Tina

Helenas loggbok sa...

Vilka fina bilder du visar från trädgården! Härligt att ni oxå har fått vår nu i Sverige!
Har bara sett rådjur en gång här och då höll vi på att köra på dem.... En vännina till mig i Sverige tittade ut en dag från köksfönstret, och då stod det ett rådjur på studsmattan i trädgården. Hade jag varit rådjur hade jag ju oxå velat testa....
Ha det gott!
Kram
Helena i Luxemburg

Anonym sa...

Hej Jenny,

visst är vasen bara för ursöt, ibland får man ha lite tur :o)
Näe jag köpte bara en liten ljuslykta på Mary´s House, har köpt en del där innan nu det allra senaste så jag höll i plånboken. Hon säljer ju även tolix och dessa var jag ju bra sugen på men priset kanske lite för mkt...
Gott var det med rödvin, ost & kex, chips i alla fall *mums*

Kram Anna

Fröken Tindra sa...

Fina växter du har! Röda busken är jättefin. Har ingen själv men mamma fick en av oss syskon en gång i tiden. Kanske skall ta och skaffa en egen?! =0)
Rådjur har vi också besök av någon gång emellanåt fast vi bor mitt i sta´n. Nåja, inte i centrum precis men ändå. ;0) Inte kul när de tar för sig av buffébordet ens trädgård verkar fungera som.
Ha en skön Valborg!
Kram!

Lilla huset på prärien sa...

Ja nog blir man himla förvånad nu när solen gassar och det verkligen är SOMMAR helt plötsligt. Jag VET ju om att våren är så himla kort. Men i år har jag njutit i fulla drag!!

Kram Jenny

alegni sa...

sjutton också, det är ju full sommar hos er redan! jag drömde i natt att träden hade fått pyttesmå löv, men det är nog ett tag dit ännu. nå, det är bara att njuta av alla babysteps mot sommaren. den kommer nog så småningom!
kram
ingela