onsdag 20 maj 2009

Tillökning i hönshuset!

Hej på er!

I helgen som var fick vi tillökning i hönshuset! Hönan Emma som legat och ruvat några veckor fick en liten kyckling vi döpt till Mazarin! (håll tummarna för att det är en höna, det behöver vi fler av:)). Det kom två kycklingar till men de dog tyvärr igår..förhoppningsvis kläcks några fler av äggen så att Mazarin får syskon, nästa kyckling som överlever får väl heta Loranga;). Imorse var jag ute o kikade och fick några bilder på den lilla krabaten (inte jättelätt att fotografera, Emma skyddar sin lilla så det går inte att komma för nära). Vilken söt liten dunboll!





Några av er har frågat efter bilder på hönshuset,här kommer några!


Runt hönshuset finns en inhängnad dit hönsen kommer via en lucka på baksidan. De får vara där medans vi är på jobbet men på eftermiddagarna och helgerna öppnar vi så de får gå fritt i trädgården och sprätta. De kommer alltid tillbaka av sig själva och går in i hönshuset när det börjar bli kväll:)




Hönshuset består av 1 rum och "matrum", här en bild från "vardagsrummet" som går lite i "shabby" stil:). Ägglådan byggde sambon för ett tag sedan så att flera av hönorna skulle kunna ligga o ruva samtidigt.




Klart hönsen oxå ska ha fina saker! Den här kungatavlan hänger på väggen mittemot deras sittpinne och är som så mycket annat här på Kråkered köpt på auktionen i Rävlanda (för hela 30kr!).


Idag ska jag tvätta, har precis haft en reparatör här som lagat vår tvättmaskin som varit trasig sedan förra veckan! Åh vad skönt att den blev fixad,tvättkorgen är FULL!! :)


Ha en sköön långhelg allihopa och tack för alla besök och kommentarer, jag blir jätteglad ska ni veta!!


Kramis Jenny ♥ ♥






46 kommentarer:

Malin sa...

underbart med kungatavlan hos hönsen, är de rojalister? Hoppas lillpippin klarar sig, fin färg på den, trodde att alla var kycklinggula he he. Hoppas att du får en skön softlankänsla idag då, lite sommardoft i tvätten ( fast du ska nog inte hänga ut den idag, åska och regn på gång...

homebylina sa...

Mazarin.. hi,hi vilket roligt namn! jag blir så avis på dig, vill oxå bo på landet, är ju uppvuxen så! Jag sa förut att jag absolut inte skulle bo i ett villaområde och i ett tegelhus men det är precis vad jag gör =))Men det är faktiskt väldigt praktiskt för barnen att ha kompisar nära, fast jag ska väl erkänna att jag ofta tittar på husannonser... =)Vem vet vad som händer....Ha en bra dag! Kram Lina

Signe 1 sa...

Men åååhh så mysiga bilder du visar frå eran idyll:-) Men guuud sicken söting den lilla dunbollen, måste vara len som sammet!!:-) Nu blir sis avis när du visar sånna här bilder, hihi. Hoppas du inte hade en Cylinda, *fniss*. Må gott!! Kram Sofia

Ingrid sa...

Jag läser med spänning dina inlägg om hönsen. Har varit sugen på egna länge men har inte vågat. Jag får njuta av dina bilder. Lilla hönnan och hennes kyckling är underbara!!

~Livet i byn

Maria sa...

Så otroligt mysigt!! Försökte pepps min sambo att vi också skulle ha några hönor, vi bor inte på landet med vi har så stor gård och en massa små hus på gården som man skulle kunna använda som hönshus. Men han ville int haka på den iden. Tyckte väl att det skulle bli för mycket jobb :( Men kanske nån anna sommar :) Hoppas ni får en bra dag =)

In my house sa...

Sååå mysigt med höns..... Jag är uppväxt på gård, Vi hade ALLA djur som finns... Å hönorna är en favvis,,, jag matade med gräs och mös med dom! va även med och nackade dom =) hi,,, Jag är en riktig Pojk/flicka =)

Ha de gottit kram j

Vit som snö sa...

Dina höns måste vara lyckliga, dom bor ju rent av kungligt! Så kul med tavla och allt!
Mazarin var en söt liten en, håller tummarna att det är en tjej. Hur fort ser man det då?
Jag kan inget alls om höns och blir lite impad att dom kan gå ute utan att försvinna.
Vilken ljuvlig idyll du lever i!
Kram Cilla

Moodboardwithflowers sa...

Men åååå,.. jag är så avis på dina hönor och ditt fina hus.. så ska jag med ha en dag.

Kerstin sa...

Hej goa Jenny!

Grattis till bebisen! Hoppas att det kommer fler i helgen oxå, de är ju så vansinnigt söta när de är små! Vi har alltid haft hönor som sprätt i trädgården precis som era, men de fick gå till de sälla jaktmarkerna när fågelinfluensan var som allra mest "på modet"...snyft!

Må nu så gott, hoppas du får en hääärlig långhelg!
Många kramar,
Kerstin

mitt skärgårdsliv sa...

Så roligt med en lite kyckling, barnen önskar här att vi skulle ha kycklingar. Nästa vecka hämtar vi troligen våra sommar höns :) Ni har det så fint i ert hönshus med tavlor och allt! Ha en bra dag!

Maria sa...

OMG!! Så söt!! Vilken idyll ni bor i!

Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Gud såååå söt kyckling. Tänk att man äter dom när dom blir större, brrrrr men gott är det tyvärr. Klart att dom skall ha en kungatavla hihi.

Kram på dig/ Anne

Lotta sa...

GRATTIS till tillökningen! Ooh,vilket fint hönshus,dom måste känna sig speciella alla dina djur som får ha det så fint och mysigt.Så otroligt roligt att se ett så fint hönshus,men det är klart dom (hönsen)påminner ju väldigt mycket om oss kvinnor (som bara kacklar)så det är klart att dom måste ha det lite vitt och shabby för att trivas!!Kramisar Lotta

alegni sa...

så det värps kungliga ägg hos er - häftigt :)
så underbart söt den lilla kycklingen är, o så fin den är i färgen!
kram
ingela

Radhusdrömmar sa...

Coolt namn på den lille, jag små kycklingar är verkligen söta. Hoppas att den får några syskon också.

Ha en bra helg!

Kram Johanna

VITA NYANSER sa...

Grattis till lilla kycklingen! Vad kul! Jag blir så sugen på att ha ett par hönor och någon tupp när jag ser dina, men tror inte att det är så uppskattat av våra grannar = ). Låter tuppen mycket hos er? Vissa tuppar gal ju en hel del tidigt på morgonen (då man gärna vill ha tyst, annars är det bara mysigt med lite kuckeliku). Hönsen ser ut att må mycket bra och ha det bra hemma i sitt hus!

Du, hur känns det så här efter reportaget, har du hunnit njuta? Jag hade en känsla av att bara kunna njuta, men nu kan det kännas lite tomt, det var så kul att piffa....

Skönt med tvättmaskinen lagad, vilken tur ni hade, vår var helt slut. Då vet du vad du ska göra i helgen då = ).

Ha det jättebra!
Kram L-L

Vitt o Vältummat sa...

Så fint era höns har det! Rena lyxen! Får ni en tupp till så får den väl heta Dartanjang hur man nu stavar det?
Kram/Åsa

promenader på landet sa...

hej Jenny! Vilken lite sötnos så himla roligt för er och för mamma höna! Vilket fint hönshus det är mysigt med höns. Skönt att du kan tvätta igen! Sköt om dig! Kramis Maria

Lotta sa...

Hej Jenny!
Vilket fint hönshus med kungliga tavla och allt härligt!!!

Ha en skön Kristihimelfärdshelg
Kramis Lotta!

Lauras gård sa...

Jag får gratulera till den lilla kackelbollen! Jag älskar dina bilder av hönsen! Vilket ståndsmässigt hönshus, med kungaafamiljen... Härligt att de kan vara ute och spatsera så mycket. Det ser så himla rofyllt ut med höns som går och pickar i trädgården. Hoppas det blir verklighet här också en dag... Är erat hönshus isolerat? Kram Stina

rosenskära sa...

Ullig o gullig o nykläckt och med en riktig hönsmamma! Fint bor de också precis som ni, ska ni inte byta namn till Hönsered?

Tänk när vi bodde i lägenhet med två småbarn och tvättstugan i källaren i porten bredvis, det var två trappor ner, tre ståldörrar och två korridorer. Ett barn tultade bredvid, ett hängde i bärsele. Två stora, tunga IKEA-kassar på axlarna. Ja, det var tider det! Shit vad skönt det är med egen tvättmasin...

Kram/Lena

Birgitta sa...

Hej!
Vilken liten fin kyckling du har fått. Vi hoppas också på kycklingar endera dagen. Ska bli spännande att se om det blir något, men hönan har legat så enträget på äggen.
Ditt hönshus går inte av för hackor. Riktigt tjusigt med bilder på väggen och allt.
Hoppas ni får en skön helg nu.
Kram Birgitta

STENLYCKA sa...

Åhh så gudomlig söt den var.
Vilket trevligt hönshus och tavlan så härligt.
Tänk vilka lyckliga höns du har som har så fint.
Ha en bra helg!
KRAM

Älskade pion sa...

Hej Jenny! Du är rolig du :) Tavlor i hönshuset,det var ju charmigt ;)Ha en underbar helg du med. Kramar Ulrika

Tulipa sa...

Hälsa Mazarin!

Trevligt med lite kungligt i hönshuset!

Kram Mariette

Hagagård sa...

Mysigt dom ser ut att ha det i hönshuset...
Det ska bli sköönt med lite ledighet.. Tänkte baka lite & vara ute & grejja om det blir väder!? Ha en bra kristihimmelfärd kram/Helen

Huset vid ån sa...

Hej Jenny! Vad fint o mysigt hönshus...Tyckte det var häftigt med tavlan i hönshuset! Klart att dom ska ha kunglig glans när dom går o sprätter....Hi,Hi,,Ha en riktigt skön helg! Kram Therese

Evas Bloppis sa...

Sicken sötboll . Klart hönsen ska ha de vackert med tavlor .kanske kläcker bättre så :)
Ja här växer tvätten då barnen kommer hem från sin far .Korgen är alltid full ju större den är ju mer växer högarna av tvätt suck

Kram Ewa

Hemmalycka sa...

Grattis till Mazarin. Ett jättefint hönshus.
Kram Kram
Åsa

Vita drömmar och choklad sa...

Vad mysigt med ett eget hönshus, att kunna plocka egna, färska ägg till frukost! Men när man ser Mazarin blir man inte så sugen på ägg =) Han/hon är ju bara för söt!
Trevlig helg
Kram Camilla

Ps. Titta gärna in och var med och tävla hos mig.
Kram Camilla

Kristall & Pynt sa...

Så mysigt det ser ut för hönsen, och den lilla dunbollen är ju så söt, fin tavla har dom oxå.
Ha det gott

Lina sa...

Hej!
Vilken lite sötnos lilla/ lille mazarin är! Hoppas de kommer fler! Hönsen och tupparna bor ju verkligen förstklassigt med tom kunglig närvaro ;- ) Jag förstår att de trivs bra hos er!

Ja, de är härligt med båt! I år sk nog Lilla E vara såpass stor att även hon uppskattar båtlivet! Bryggseglingen gick ju bra i alla fall! ;- )

Må så gott & ha en skön helg!
Kramar, Lina

Maya sa...

Shabby chic i hönshuset också..:) Det var väl klart, vad annars?? Härligt med höns hus! De har det så lyxigt jämfört med andra hönor.

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Jenny!
Vad otroligt mysigt ni bor. Vad roligt det verkar vara att ha höns. Vilken pampig tavla de har i sitt hem.
Ha en riktigt skön helg!
Kram Susanne

Stjärnor & Champagne sa...

ja jag tror knappt att det är sant att jag skall få dessa tolix, ligger mycket jobb bakom kan jag säga hihi. Kan du inte skicka hem den där lilla ljuvliga Mazarin till mig? Kom på att det var nog ingen bra idé, har ju mördarhunden här hihi.

Kramis Anne

Designe sa...

Nämen va gulligt och vilket fint hönshus..ser ut som hos Pettson och Findus! :)
Vilken fin industrilampa och fina sifoner oxå! Ha en fin helg! Kram :)

Therese sa...

Kycklingar e så söta.
Ha en trevlig helg.

Kerstin sa...

Åh, så roligt att du blev nöjd med grejorna, då är jag oxå glad!

KRAM!!

Ekebo sa...

Åh så söt! Mazarin var ett bra namn...tycker det kan var svårt att hitta på namn till små djur. Om jag köpte något på inredningspartyt, ja en pläd i beigt blev det. Det fanns en hel del som jag skulle vilja ha men det får bli en annan gång. Kram Malin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken söt liten Mazarin, och så fint dom bor. Du har lyckliga höns som har det så gott. Kungatavla, så klart dom ska ha det.
Kram till dig
AnnaMaria

millandante sa...

Så flott de bor hönsen!! Härligt! Och en sån liten sötnos som tillkommit!!
Det är verkligen ett Bullerbyhus ni har! Så himla fint! Är så glad att jag hittade din blogg!
Ha en trevlig helg!
Kram

DRÖMHUSET sa...

Hej Jenny!
Så söt liten Mazarin ni fått, urgullig :-)
Lite avis på era höns faktiskt, verkar så mysigt att ha dom sprättnas på gården!
Snyggare hönshus får man nog leta efter, dom lever lyxlivet *fniss*

Önskar er en härlig långhelg!
Kram Sofie

Fröken Eko sa...

Ja du har ju alldeles rätt i detdär med att Martha Stewart suttit i fängelse! Det hade jag helt glömt bort!
Alltså ännu ett bevis att HE-Mans teori stämmer... :)

Vilket fint hönshus ni har förresten!

/F

Villa Carl Larsson sa...

Nä men oooooh så söt!!! Och vilka fina namn på hönsen hihi. Perfekt med Loringa ju!! Det röstar jag på i så fall.

Ha en skön ledighet och koppla av om du får tid. Annars får du försöka ta dig tid :)

Kram Josefin

ikris sa...

Vad kul med nya små dunbollar, jag får snart komma och hälsa på! Vem kom på namnet?

Färjtorp sa...

Grattis till nykomlingen =) Vi hade oxå hoppats på småttingar i hönshuset men jag tror inte det går så bra tyvärr, de vill inte ruva så jättebra.

Kul att få se hönshuset, ser trevligt ut. Våra höns har oxå en hönsgård men får sprätta runt i trädgården när vi är hemma. Och ganska tidigt på kvällen är det läggdags på pinnen hihi.

kramar och trevlig helg
Johanna