tisdag 26 maj 2009

Vad vill de??


Hej allihopa!

Häromkvällen när jag satt vid matrumsbordet o bloggade kände jag mig plötsligt iakttagen..när jag tittar upp ser jag att hönsen tagit sig upp på altanen o står o kikar in genom dörrarna!!
Blev ganska förvånad när jag fick syn på Tuppen Jansson o hönan Molly stå där o glo. Hade kameran till hands o passade på att ta några foton,det såg ju faktiskt ganska roligt ut:)


Vad är det dom vill?? Den senaste tiden har vi märkt att de har börjat "hänga" utanför vår ytterdörr, på trädgårdsmöblerna utanför köksfönstret och nu senast på altanen. Sin middag hade de redan fått så det kan inte vara att de är hungriga...de kanske planerar en "hostile takeover" av huset???*fniss* Jansson har kanske tröttnat på att bara bo i ett rum o kök och siktar på nått större??










I måndags efter jobbet stog jag o stekte pannkakor till Tindra o Peter (det är väl typ det enda jag kan laga till utan problem*fniss*) när jag fick syn på Blixten utanför fönstret. Då har han hoppat upp på trädgårdsmöblerna o står o glor in i köket!

Kuckeliku!!


Ute i hönshuset ligger hönan Emma fortfarande o ruvar. Vi får se om det kommer fler kycklingar. Den lilla dunbollen Mazarin växer o mår bra, ska försöka ta lite nya foton på henne/honom till helgen:)


Oj, nu är klockan halv 12, läggdax!


Kram Jenny ♥






63 kommentarer:

Malin sa...

coola de är, undrar om man kan ha dem som husdjur? Vad jag garvade när du liknade P med Kiedis ... kanske ngn freudiansk projicering he he. Ha det bäst.

Hemmet Är Min Borg sa...

dem är för söta hönorna , o häftiga namn oxå
kram Jeanette

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilka fina bilder på era hönor och tuppar. De ser allt roliga ut när de kikar in genom fönstret:-)
Det låter mysigt att ha dem som husdjur.
Kram på dig♥
Susanne

Susanne sa...

Men vilka härliga bilder..Dom är ju bara för underbara..Tänk att djur kan vara så olika oss men via dina ord blir dom verkligen personliga..Gillde detta inlägg jätte mycket..Jag har sagt till min sambo att nån dag skall jag oxå skaffa hönor och tupp..Mysigt..Kram o hoppas att nattsömnen varit god

Kerstin sa...

Hallå Jenny!

Jag vet varför de står där! De har också läst din blogg och sett hur fint ni har det inomhus så känner de att de VILL OCKSÅ!! Det här med shabby chic du vet, de känner antagligen att deras hem är lite för mycket shabby och lite för lite chic... Så om det fattas några vackra grejor inomhus, kolla under Emma...! =)

Kramar!! / Kerstin

Maria sa...

De är så fina! De vill nog bara försäkra sig om att de kommer med på bloggen då och då så att vi andra också får njuta av dem.

Thyrasgård sa...

Ha, ha vilka roliga höns du har! De har nog tänkt sig en kväll i TV-soffan troligtvis...
Kram från Kicki
på Thyrasgård

Helena sa...

Dom är ju bara så söta och vilka häftiga bilder du tagit! Kanske är det Emma som vill ruva ifred och har slängt ut de andra ur hönshuset! Hihi! Ha en skön dag! Kram Helena

Signe 1 sa...

Men guud vad jag skrattade när jag läste inlägget nu, vilka sköningar, de är ju riktiga personligheter som oxå vill vara en del av ert fina hus, hihi!! Ni behöver aldrig känna er ensamma ialla fall, *fniss* Ha en finfin dag, Kram Sofia

Villa Carl Larsson sa...

Haha haaaa vad roliga de är. Sitter här och skrattar högt :) Så otroligt coola höns. Kikar in genom fönstret osv. De är nog nyfikna på vad du/ni gör där inne. De vill liksom vara med i gemenskapen tror jag *fniss*

Charmiga!!

Ha en bra dag. Kram Josefin

Ingrid sa...

Vad mysigt att ha hönsen så nära, man lär ju känna dem som individer då. De är så fina dina, och jag gillar inläggen där dom är med.

~Livet i byn

alegni sa...

så lustiga de är, era höns o tuppen jansson. de vill nog flytta in i huset med er :)
kram
ingela

Aratorps Lena sa...

Gud vilka härliga bilder! Hönsen är nog mer tama än man kan tro... Jag lobbar för hönshus efter inspiration från dig, världens mysigaste grej! De är ju så fina också! Skrattade gott åt detta. Förresten, var på loppis igår och fyndade en fin tvättbräda. Kram

Fröken Tindra sa...

Jag säger då det, vilka sköna vänner ni har där i hönshuset! Ja,
nu är de ju inte där i och för sig utan försöker att flytta in till er,
men ändå. =0)
Du, väskan fanns i fler färgställningar… ;0)
Kram!

VITA NYANSER sa...

Hi,hi...vad roliga de är! = )

De kanske är sällskapssjuka av sig. De skulle nog gärna vilja komma in ser det ut som = ). Vad kul med kycklingar, håller tummarna. Kanske en ny tävling = ), pris en liten kycklinghöna/tupp = ). Jag blir ju som sagt mycket sugen på höns när jag kikar in här = ).
Får nog flytta ut på landet först.

Ha det bra!
Kram L-L

Vit som snö sa...

Tack för morgonens goda skratt. Vilka godingar dom är dina tuppar o hönor! Dom kanske genom sin tavla i hönshuset tycker att dom är kungliga och börjar tycka att deras eget slott är för litet:-) Hihi.
Ha en skön dag!
Kram Cilla

Anne sa...

De är för härliga dina höns & Tuppar!
De kanske bara är sällskapssjuka? vill vara med inne också :)

Jisses vad många dagar sedan jag hann besöka alla mina bloggvänner - har ju hänt hur mycket som helst hos dig!

Jättefina saker du köpte av en bloggerska, jag tyckte mycket om den där hyllan med ribborna och den lilla hyllan med staketet.

Spännande små tavlor med soldater du hitat också. Jag är på jakt efter gamla skolplanscher, vill ha det i mitt vardagsrum som nu börjar bli mer och mer färdigt - härligt!

Kram Anne

Lilla huset på prärien sa...

Oh pannkakor vad gott!! Det måste jag nog göra några idag när barnen kommer hem från dagis... fast ingen tupp har jag... bara en hund :) Han sitter också och glor när det äts pannkakor kan jag tala om... ;)

Kram Jenny

maria sa...

Vad mysigt at dom blir så extremt tama=) Dom längtar kanske efter lite mänsklig värme;)
Hoppas du får en bra dag!

Designe sa...

Haha, va gulligt! Vilka härliga höns och tuppar, så sällskapliga!..och vilka härliga bilder! Du bor så himla mysigt..jag tänker jämt på Pettson & Findus när jag ser bilder från dig! :) Nu måste jag ta och länka dig! Kram :)

VITA NYANSER sa...

Hej igen...

Kul att du gillade lekrummet = ) och skåpet, jag trivs bra med det och det är mysigt att kunna växla tyg på det efter behov. Skåpet är köpt för några år sedan, tror inte att det finns kvar, det är ju så med IKEA, det försvinner möbler efter ett tag tyvärr.

Ha det bra!
Kram L-L

Vitt o Vältummat sa...

Det ser ut som om dom står och drömmer om framtiden. "Du gumman, så här fint ska vi också ha det någon gång, det lovar jag". Vilka gulliga och sällskapssjuka höns!
Ha en skön dag
Kram/Ås

Helenas loggbok sa...

Hej!
Vilka fräna och coola hönor du har! De verkar vara som hönorna i Pettson och Findus!

Vill du fortsätta läsa hos mig, så är du hjärtligt välkommen! Maila bara din mailadress till mig, så får du lösenord när det är dags!

Kramisar
Helena
helenasloggbok@hotmail.com

Lotta sa...

Haha,så söta och roliga dom är,tänk att ha så trevligt sällskap om dagarna.om kanske vill komma in och sitta vid matbordet och äta!Ha en härlig dag,även om det blåser friska vindar.Kramisar Lotta

Therese sa...

Du har nog rätt om hönsen dom är nog på husvisning eller något =D.

Kram

Hemmalycka sa...

Dem är ju för söta. Klart de vill komma in i värmen.
Kram Åsa

himmel och hav sa...

Vilka mysiga djur! Dom vill väl in och kolla läget! Hi,hi!
Söta var dom i alla fall!
Kram Veronica

Fröken Eko sa...

Du... har du sett filmen fåglarna nån gång..???? ;)

Men skämt åsidos så har ni verkligen jättefina höns! Och bilden av dina två "övervakare" var ju bara hur kul som helst!
Jag skulle också vilja ha höns på gården, men jag misstänker att min hund skulle bli skogstokig om jag hade dom att gå lösa.

Ang. Kari Tapio så vet jag absolut vem det är, min mammas stooora idol :D Hon har t.o.m. hans autograf :)
Men Kari Tapio går nog mycket bättre än Christer Sjögren. Tycker finsk dansmusik är tio gånger bättre än den svenska (minst!). Vet inte varför... men de är nog väldigt annorlunda. (på tal om rammstein och finsk dansbandsmusik så har sångaren från det finska bandet HIM, Ville Valo, spelat in en finsk dansbandslåt, låter rätt så bra dessutom)

/F

Anonym sa...

De är ju totalt störtsköna de där hönorna! Ha en härlig dag!
Kram Stina

livet på utanäs sa...

Du fick verkligen en toppenbild då de står där och kikar in genom dörren , såå söta =)
Fina namn på dom har ni också =)

Ha det nu så gott i regnrusket !
Kram Sussi O

ååååååååå sa...

Haha..dom var väl sugna på en kopp kaffe kanske!! =)
Kram Verra

Gnistrande snö sa...

Hihi, absolut UNDERBARA bilder!

En gång när jag satt hemma och jobbade och hade telefonmöte så hade tuppen smugit upp vid fönstret där jag satt och helt plötsligt kom världens högsta 'Kuckeliku' gissa om de andra mötesdeltagarna som satt på konteret i stockholm blev förvånade *fniss*.
Vi har faktiskt fått en liten kyckling nu, det är så kul :-)

Ha en fin vecka!

Kram
Katarina

Lauras gård sa...

Du ska se att hönsen och tupparna kommer nog gå samman och inta huset då ni minst anar... De vill nog som du säger ha lite miljöombyte och större... Underbara bilder på dessa nyfikna djur. Kram Stina

Sabina sa...

"Vi har slut på kaffet... kanske man kunde få en kopp här?" gissar jag att dom säger!
Vilka härliga grannar ni har! :)
Kram Sabina

Nettan sa...

Haha...vilka coola höns du har & snygga är de med !
Tänk vilken chock & hitta dessa " gäster" inomhus...*hihi*

Kram Nettan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Även en tupp och hönorna känner nog god pannkaksdoft, tror du inte det? De är nog nyfikna på vad ni gör bakom väggarna hihi..
Kram till dig
AnnaMaria

Tulipa sa...

Vilka charmiga karaktärer! Och väldigt fiina!!!

De kanske planerar att ta över huset...
Fanns det inte en film som hette "Trifyterna"..nånting...de invaderade ju allas hem och tog över,(när man var liten gick den på TV).
Bli inte rädd nu...de håller sig säkert i hönshuset!

Trevlig dag!

Kram Mariette

Stjärnor & Champagne sa...

haha ja vad vill dom egentligen...Akta er så att dom inte tar över erat hus. Spännande att se hur stor lilla Mazarin har blivit.

Kram vännen/ Anne

mylovelygrandma sa...

Hejsan Jenny! Haha vilka roliga höns ni har! så fina fynd du hittat! en sak som var lite rolig var att "miniväxthuset" är ett likadant som jag hittade för någon vecka sen på loppis.. fast mitt är mindre än ditt! men gud så söta de är! vet du vart de kommer ifrån? eller du köpte det också samtidigt som de andra? Ha en bra dag i blåsten:) Kramar från mig!!!

Lotta sa...

Jag bara myser när jag tittar på dina bilder gud så hemtrevligt det ser ut...
Hälsa hönorna och tuppen!
Kram från mig
Lotta!

Signe 1 sa...

Meeen vilka talanger lilla Tindra har, kan hon inte skriva en manual till mig oxå?!;-)Smart tjej det där!:-) //Kram från en mörkrädd fegis, hihi...

Birgitta sa...

Vilka härliga höns du har. Men kan du två tuppar ihop utan att det blir slagsmål?
Troligen vill de byta hus med dej.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Smultronlycka sa...

Hej Jenny!
Hihi, de är underbara!!
Kan tänka mig att man blir lite förvånad när de står och kikar in..
Kul att du hann få fram kameran.
Nu har vi fått 3 st höns på mitt jobb.
Jag jobbar ju på ett äldreboende och vi har ju en mysig trädgård där.
Nu får vi hyra 3 hönor och 2 kaniner från en slags djurpark.
De är Hedemorahöns.Jättefina!
De äldre uppskattar dem verkligen!
Ha en bra kväll!
Kram Anna

Hem och Lycka sa...

Hihi, gu vad roligt!

kram Mia

Kristall & Pynt sa...

Hej Jenny!
Har aldrig sett så mysiga hönor och tuppar innan, det ser så hemtrevligt ut.
Ha det gott
Kram Sofia

Hagagård sa...

Hej Jenny!! Vilka mysiga hönor & tuppen verkar ha fullt upp han...Du verkar bo så mysigt..
Ha en skön vecka kram/Helen

Wee Mary sa...

Hejsan!
De verkar vara lite sällskapssjuka :D
Verkligen jättevackra! Den dagen vi flyttar till hus så vill jag gärna ha höns..och en tupp såklart.
Ha en bra vecka.
/Marie

Färjtorp sa...

Haha så roliga!! Våra är oxå hopplösa på att komma in på verandan! Inte så kul med all hönsskit där precis...
Men de är ju verkligen sällskapliga och vill gärna spatsera in =)
Snygg tupp iallafall!

kramar johanna

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Hej på dej tjejen!

Hur är det med förkylningen, blev det någon cykling i helgen? Det är så lätt att halka efter när man blir sjuk. Jag är så grymt godissugen och jag bara tänker på mina Pingvin godisar som är helt oöppnad sedan Kreta... ahhh, den ska öppnas på fredag! :)

Åhhh vilka roliga och fina bilder!!! Va härliga de verkar vara, sällskapssjuka skulle jag tro!? :) Fiiint på altanen också.
Nu längtar jag ännu mer efter våra höns, som vi ska skaffa. Men jag tror att andra projekt blir viktigare nu innan Reportaget. Får väl se.
Får njuta av dina så länge.
:)

KRAM
/Helena

promenader på landet sa...

Hej! Jag tror hönsen är nyfikna på alla bloggar! De undrar nog finns det någon blogg om höns, hönshus, hönsnät,hönsmat eller något annat intressant??! Kram Maria

Anonym sa...

men vad härliga bilder, kul med nyfikna vänner som tittar in på besök *s*

Mitt smultronställe sa...

Hej Jenny!!

De är så roliga era hönor och tuppar!!
Fina bilder är det oxå!!!

Hoppas du får en bra helg, det skall ju bli kanonväder!!

Kram Camilla.

Anonym sa...

Vad häftigt med en höna som spatserar som din alldeles tam verkar det......
Meee like!

Kram Lena

Maya sa...

Ha ha haaa! Ja, snacka om att du var iaktagen..:) Härliga tuppar och hönor Du har!

Anonym sa...

Vilka personligheter. Kan inte annat än skratta då jag såg bilderna. Härligt med djur! Kram S

StrandviksVillan sa...

Jaa - hihi - djur är så roliga ibland! Jag får ofta skratta åt vår kissemisse. Vi har pratat lite löst om att nån gång ha höns, vi har tidigare haft fasaner.

Vilka vackra pardörrar du har till uteplatsen! Varför gjorde inte vi såna...?

Ha en härlig dag, kram A-C

Marits vita skrin sa...

Ha ha, vilka roliga ena.....

Vad kul att ha egna höns.

Kram på dig och tack för din gulliga goa kommentar om min bänkskiva, jag blev så glad.
Marit

Mormor S sa...

Vilka härliga hönor och tuppar. Dom ville nog in och hälsa på.
Kram från Siv

VITA NYANSER sa...

Tack snälla för din fina kommentar! Hi,hi...blir så glad av att kika in här på hönsen = ).

Oj vad många kommentarer du har, vad kul!
Kram L-L

STENLYCKA sa...

Ja akta dig så det inte blir du som får flytta ut i hönshuset.Hoppas du kan koppla upp datorn där.
Något förstår jag är på gång.
Önskar dig och alla dina höns och tuppar en härlig helg!
KRAM

DRÖMHUSET sa...

Sitter och ler åt Jansson och Blixten, coola kaxiga tuppar :-) Ser framför mig hur dom sakta men säkert tar över huset *fniss*
Härliga bilder!


Önskar en härlig helg!
Kram Sofie

Snuttan sa...

Ja du nu är det bara att ta in de med i huset HIHI

Kram
Åsa

♥ Fyra årstider sa...

Jag skulle så gärna vilja ha hönor...ska nog prata med mannen om det..det är bara det att vi har en grusväg mellan hus och där de skulle bo..man vill inte att någon ska köra på dem.
Kram Lotta