lördag 9 maj 2009

Vitrinskåp..

Hej på er!

Hoppas ni alla har en jättemysig lördag! Härhemma fejas det o fixas för fullt! Idag har jag städat ur o dammat vårt vitrinskåp från Englesson (serien heter Stockholm) som vi köpte när vi flyttade in i huset förra året. Passade även på att rensa ut en hel del glas o annat som vi inte använder så ofta.







Porslinet och glasen kommer bla från Himla, Iittala, Marimekko och Rörstrand (Filippa K).









På en av hyllorna förvarar vi gamla minnessaker från våra mor-och farföräldrar (något är oxå från min mormorsmor Svea). Bla min morfars gamla teburkar, mormors favoritkopp hon alltid drack kaffe ur och sambons farfars gamla fickur inköpt i Canada för länge sen. Jag vårdar dessa saker ömt, de är väldigt kära minnen för oss:)

På nedersta hyllan står mitt porslin från Gant (deras första kollektion) som hängt med i många år.

Min besöksräknare passerade 10 000 igår, jättekul att så många hittat till min lilla blogg!!


Det tänkte jag fira med en tävling nästa vecka, vad jag lottar ut får ni se då;)


Ha en skön lördagskväll,


Kram Jenny ♥ ♥

33 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Den där möbelserien är ju så vacker, och det är ditt skåp ett fint exempel på. Här har man inte ägnat sig åt att rensa bort, utan istället fylla på efter dagens stora loppisbesök ;-)

STENLYCKA sa...

Å så fint skåp du har och mycket fint porslin och arvegods. Förstår att du fejar du väntar ju stor främmande, så roligt. Skall bli spännande att höra hur det gott.
Tävling, så kul och grattis till 10000 besökare!
Ha en bra lördagskväll!
KRAM

VITA NYANSER sa...

Åh så fint!!! Blir så avis....= ).... Jättefint och så praktiskt!

Hoppas det går bra med fejjning och piffning, tänker på dig, åh, pirrar nästan i magen på mig när jag tänker på vad spännande på onsdag. Skulle vilja vara en liten mus och sitta i ett hörn och titta, eller en liten höna...= ).

Ha det jättebra!
Kram L-L

Fröken Tindra sa...

Vad du grejar och fejar!! Hoppas att du blir klar i tid och nöjd med resultatet!
Skåpet är jättefint och visst är det roligt att ha minnessaker från de äldre.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram!!

Villa Carl Larsson sa...

Det är helt otroligt vad du fått många besökare på så kort tid. Vad gör du?? haha Men jag är glad för dem som besöker mig. Dock är det ju alltid roligt med respons. Stort grattis hörru du för du har ju en underbar blogg. Inte så liten minsann!!!

Vilket vackert vitrinskåp och oändligt mycket fin porslin.

Hoppas ni får en trevlig kväll. Kram Josefin

ansku sa...

Skåpet är jättefint!!
Ha en fortsatt trevlig helg!
/kram Ansku

homebylina sa...

Vilket fint och ståtligt vitrinskåp, sväljer mycket porslin =) Förstår att det är slutpiffning på gång inför fotograferingen! Ha en bra kväll! Kram Lina

Lina sa...

Hej!
Men du, kollegan och jag stod också och köade strax innan 12! Då var vi allstå på loppisen samtidigt! ;- ) Nästa gång kanske jag kan känna igen dig! Tråkigt att de inte blev några fynd, men lampan förra veckan var ju ett superfynd!!!! Och dina inrop på auktionen!

Jätte fint vitrinskåp! Jag fick ett av mina föräldrar i 35 årspresent i mars. Jag har ännu inte haft varken tid eller inspiratin att organisera allt i de, ännu...men snart! Fick en kick av att kolla på dina fina bilder!

Må så gott & ha en fortstt trevlig helg! Kramar, Lina

Marits vita skrin sa...

Åh jag vill oxå ha Gant porslin.
Jag brukar blinka åt min brorsa ibland och hoppas att han har tröttnat på sitt.

Jätte fint skåp ni har.

Kram på dig.
Marit

Lilla huset på prärien sa...

Hej Jenny!

Jag gillade din "minneshylla" allra mest. Så mysigt att ha gamla saker från morföräldrarna som verkligen betyder någonting! Och sedan ha dem sådär synligt o bra så man ser dem varje gång man öppnar skåpet. Din mormors favoritmugg ser fin ut!

Kram Jenny

P.S. Grattis till så många besökare! D.S.

Engelska Villan sa...

Hej Jenny!
Nu känns det som om jag känner dig på riktigt, hihi, för jag gissade att du var på auktion i torsdags när det inte blev nåt inlägg *fniss*!
Vilken härlig trådkorg du hittade då!
Och skåpet från Englesson är såklart jättesnyggt, har de NÅT som INTE är snyggt?!

Anonym sa...

Hej moster!
Grattis till 10 000 besökare.. WOW! Jag vill snart komma o grilla med mina föräldrar, fast jag äter nog bara korv då :o)
Nu sover jag o mina föräldrar ska kolla på tv o äta godis!
Kram/Vera

Julias vita drömmar sa...

Vilket skåp! Och innehållet sendå...
jag vill också ha ett skåp *hihi*. Jag har alldeles missat att ni ska få finbesök, lycka till med fotningen, det kommer att gå suveränt bra ska du se, ni har ett vackert hem och de tjejerna kan sin sak.

Kram/Julia

Stjärnor & Champagne sa...

Japp bara 149....Duger åt mig att bara dra på och svissa iväg. Vad fint du har i skåpet. Jag brukar städa men sen blir det rörigt igen, suck...

Stor kram Anne

Vit som snö sa...

Ja såklart får du ha mej på din blogglista, jag blir bara glad! Du finns redan på min:-)
Vilken vacker vitrin du har fylld med fint porslin och glas.
Härligt med en hylla för kära minnen och klokt att ha dom i en skåp så dom står säkert.
Ha det gott!
Kram Cilla

Sjabbig men chic sa...

Vilket jättefint vitrinskåp! och jag gillar gant porslinet och erat golv!!

Kram Lisa

Kicki sa...

Jättefint skåp verkligen!
Roligt att samla gammalt arvegods - minnen!
Du har en väldigt härlig blogg.
Kram
Kicki

VITA NYANSER sa...

Hej Jenny!

Åh din stackare...jag vet hur det känns, det är sån prestationsångest. De kommer hem till en och ska knäppa fina kort som ska ut i en INREDNINGSTIDNING!!! Jag kände precis som du, men du...

...., du har ju en sån härlig känsla i ditt hem!!! De tar bara bilder på det du vill. De plockar fram det bästa. Det är känslan som de vill åt, känslan av Kråkered, inget annat hus. När man börjar mäta sig mot andra får man ju lätt panik. Tänk på att du ska framhäva Kråkered, så där fint som du gör i bloggen. De knäpper så mycket de får, och där du vill = ). Så du kan slänga in allt skrot i ett rum och lådsas som ingenting = ))))!!! Du har ju underbart ute, och med hönsen, så underbara bilder de kan få. De ska vara superglada som FÅR komma hem och knäppa på ett sånt fint hem som ert. Sen är de två helt vanliga personer som är så otroligt goa, du kan vara helt lugn, så omtänksamma och mysiga, ingenting att vara orolig för. De kom vid halv tio och åkte efter fyra. När de hade åkt var det tomt utan dem, jag skulle kunna ha pratat mycket längre med dessa härliga personer.

Ta det lugnt ( hi,hi...ska jag säga ) de har valt ut dig, de som är proffs.

Ha en skön helg! Fokusera på Kråkered, då kommer du att må bra. Kråkered är värd att få visas upp!!!

Stor kram L-L

Jag vet hur jag var innan, skulle ha allt perfekt, såg bara det som jag hade missat, jag var rädd att jag skulle glömma något eller inte hinna klart med allt. Så jag vet hur det är! Men jag blev jättenöjd och det känns så himla kul efteråt. Nu kan jag bara gå och njuta av allt som blev gjort, vilket jag inte njöt av innan då jag såg allt som skulle göras. Det är pirrigt, men det ska det ju vara. Och du....det ni inte har gjort nu kan de ju komma och knäppa sen = ).

VITA NYANSER sa...

Oj, det blev visst lite hopp där i kommentaren, jag babblade på så mycket så jag tappade bort mig...hi,hi...

Du förresten, sambon här i huset "jobbade" också HELA dagen, kunde inte ens komma hem på lunch ....= ). Men jag och tjejerna var med = ). Så det var samma här!

Kram L-L

Therese sa...

Oj 10 000 GRATTIS!
Jag ser framemot tävlingen. =)

Det tråkiga med cyklarna jag visa på min blogg är att dom kostar upp emot 10 000 kr =/. Fast bor man på landet så ska man nog inte ha en sån crusing cykel =P.

Kram
Tezz

Kerstin sa...

Ohh, vad kul och spännande!!! Antar att det tar ganska lång tid innan reportaget kommer sedan...sicken väntan!

Tack snälla för komplimangen! Om du vill länka till butiken, lägger jag upp dig på min "våra vänner-lista, och du får 10% stadig rabatt. Bara att hojta till!

Varm kram! / Kerstin

Signe 1 sa...

Viket fint skåp Jenny! Och allt porslin däri likaså!! Du behöver inte oroa dig, ditt hem är kanonfint och det det finns ju en anledning till att de har valt ut just ERT hem, eller hur? Sug åt dig över alla fina kommentarer du får och all respons din fina blogg har fått!! Det kommer gå hur bra som helst! Ps. Jadu vännen, du är mer än välkommen om du har vägarna förbi Örebro, det vet du, *ler*. Stor kram Sofia

Maya sa...

Grattis till 10000 besökare! Bra jobbat!
Underbart skåp!

Sängkappan jag har köpte jag på Ellos, eller om det var Catalog och jag älskar den..:) Även om jag är på väg bort från det romantiska och vita i inredning, speciellt väggar..:)

Ha en kanonbra dag vännen!

Ekebo sa...

Hej där skåpet är super fint....gillar också Stockholms serien har tittat på köksmöblerna där men de passar nog inte vå budget tyvärr. Kom på mig när jag städade mit vitrin skpå för ett atg sedan att det är väldigt mcyket minnen man har i det. Glasen man fick i bröllopspresent, skålen jag ärvt, tallrikarna vi använde då... också vidare.

Ha en bra dag kram malin!

Mjuka sa...

Gantporslinet var ju jättefint!! Vitrinskåpet också!
Ha en mysig söndag
kram Malin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag gillar också ditt Gant-porslin, och minneshyllan det var gulligt. Vilken ordning det blir med glasdörrar, så fint har man inte bakom trädörrar..
Grattis till jättemånga besök också
Kram till dig
AnnaMaria

promenader på landet sa...

Ååååå så fint skåp du har!! Det är så fint med vitt! Grattis till 10000 besökare roligt!! Kram Maria

Tulipa sa...

Skåpet är jättefint!
Och en massa fint porslin!!! Älskar när man kan se sakerna och inte gömmer undan dem.
Reportaget kommer att gå jättebra! Du har det så fint ooch mysigt. Jag gillar din stil väldigt mycket.
En del reportage som man ser i sin favorittidning(Lantliv), mfl ska kanske tilläggas, tilltalar inte alls och man tänker varför har de kommit med...men olika typer av hem ska ju så klart porträtteras för vi som gillar gammalt kan ju ändå ha skilda uppfattningar på vad som är snyggt (vissa hem ser så torftiga ut och bara supergamla och inga prylar...det är det jag inte faller för...) Men ditt är supermysigt med massa kul och fina detaljer...
Ha en fin dag!
Här blir det loppis snaaart!
Kram mariette

Ingrid sa...

Fantastiskt fint skåp, sådant skulle jag gärna vilja ha. Vi har inte så mycket förvaring alls i köket så det är begränsning som gäller.

~Livet i byn

alegni sa...

så vackert skåp o porslin! jag skulle vilja ha vårt vitrinskåp i vardagsrummet målat, men ingen vill ta sig an det projektet...
ha en skön söndag!
kram
ingela

Vitt o Vältummat sa...

Vilket fint vitrinskåp! Och grattis till att du har fått så många besök. Jag ser framemot tävlingen.
Kram/Åsa

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Jenny!
Kikar in lite igen och ser ert fina skåp med olika fina nya och gamla saker. Du har redan så fint, men jag förstår att du vill fixa till det sista lite.
Lycka till med besöket till veckan.
Kram Susanne

Hanna sa...

Härligt att så många har hittat din blogg! vad roligt! =) men du har alltid så fina bilder att visa på ditt fina hem, dom kan man liksom inte motså =).

Åh vilket fint vitrinskåp och vilket fint proslin med gammalt och nytt! =)

Ha en bra måndag!
Kram H