tisdag 2 juni 2009

Min Traderavinst!

Hej!

Nu ikväll har jag o Peter varit i Borås o hämtat ett bord jag vann budgivningen av på Tradera (vann o vann förresten, jag var den enda budgivaren, hihi). Säljaren berättade att bordet tillhört den första svenska kvinna som varit med i ett OS (1918), sånt är ju kul att få veta:) Det var första gången jag köpte nått på auktionssajten men det blir säkert inte den sista..vad mycket fint folk säljer!

Bordet ska förmodligen få stå i vardagsrummet (istället för det i oljad ek jag haft i 10 år som står där nu och som inte riktigt passar in i stilen här i huset). Det finns två iläggskivor oxå om man vill göra bordet större. Hade från början tänkt att måla det runda bordet vitt men nu när jag fick hem det vet jag inte, det är ganska fint som det är oxå. Vad tycker ni söta bloggvänner, målat eller omålat? (har vit Ektorpsoffa o fåtölj från IKEA i vardagsrummet)

Vi slog två flugor i en smäll på Boråsresan för Peter passade på att köpa ett MC-ställ till Tindra som han hittat på Blocket oxå:)







Tack än en gång till alla er som besöker mig o för alla kommentarer jag får, det är jättekul! Speciellt tack till goa Jenny med den underbara bloggen Lilla huset på prärien som upplyste mig om att min vita klematis heter Mrs Bateman, det hade jag ju inte en susning om:) (den fanns redan här när vi köpte huset, sen är jag urkass på blomnamn..)

Ha en jättebra kväll!

Kram Jenny ♥ ♥

45 kommentarer:

Maria sa...

Åh vad fint! Du skulle kunna ha en stor duk som hänger ner på bordet=) Du får uppdatera sen!
Kram

homebylina sa...

Hej Jenny! Ja, visst finns det mycket fint att fynda på tradera! Om jag var dig skulle jag vänta med att måla bordet, jag kan tycka att det är fint när bordet bryter av mot det vita, syns mer liksom... =))Natti, natti, kram Lina

Malin sa...

hej, jag tycker att du ska låta det vara i original för det verkar vara i bra skick. Ingen svårmöblerad möbel, jättefint. Ha en god kväll, kram Malin

Hemmet Är Min Borg sa...

ja man kan hitta mycket fint på tradera, detta bordet var jättefint
ha de gott
kramis Jeanette

Fröken Tindra sa...

Vilket rejält bord du hittat! Tycker nog att du skall behålla det som det är.
MC-ställ till Tindra alltså?! Kul! Men ni kan ju inte åka tre på en gång... ;0) Jag har inte varit ute på länge nu. Måste nog ta tag i det snart igen. Men hojen känns ju så stor mot den jag hade själv för några år sen. Och jag känner mig så osäker då. Men skam den som ger sig! Eller?!
Kram på dig!!

Anonym sa...

Jättefint bord! Det verkar vara i så fint skick så jag skulle behålla det utan att måla vitt. Du kan ju alltid ha en stor vit duk på om du vill att det ska se vitt ut:)
kram
Stina

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Jättefint bord!
Jag har ett liknande som vardagsrumsbord. Det är vitt, så kika in o kolla så har du lite att jämföra med kanske. (Under etikett vardagsrum)
Jag är iallafall jättenöjd med vårat!

Jag har också en Miss Bateman. Såå fina , den har mkt knoppar så jag hoppas den blommar snart!

Kram Jeanette

Kristall & Pynt sa...

Hej Jenny!
Jättefint bord jag skulle inte måla bordet, men så gillar ju jag även mörka möbler.Men pröva du en stund hur det känns du kan ju alltid måla det sen,det kommer bli fint i vitt oxå.
Ha det gott

Anonym sa...

Hej Jenny! Vilket vacker bord du fått tag i. Det är jättevackert som det är men skulle också vara jättefint vitt. Känn efter ett litet tag innan du grabbar tag i penseln. Vacker Klematis i förra inlägget. Ska bli spännande att se vad trädgården bjuder på i vår nya trädgård. Ha en skön kväll! Kram S

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Hej igen!

Vet du .. vi sänkte faktiskt bordet...
Sågade av benen ca 7 cm.
Det kändes högt innan. Men det beror ju på hur hög soffa man har också!
Lycka till!

Jeanette

I mitt hjärtehem sa...

Hej Jenny!
Jag velar alltid innan jag vågar mig på att måla, är rädd att jag ska ångra mig..men sen blir jag ju alltid så nöjd när det väl blir vitt....Nu fick du nog inte direkt nåt tips från veliga mig :0)Nog bättre att lita på din egna magkänsla!!

Var rädd om dig, kram åsa

Hemmalycka sa...

Åhh vad du shoppar Jenny? och bara fina saker, du har mycket god smak.
Jag tycker det var fint som det är.
Kram Åsa

Stjärnor & Champagne sa...

hoho....Lyktorna köpte jag eller fyndade på Indiska för 100 kr st förra året. Kan iaf säga att dom är underbara. Jag tycker att du skall måla det vitt vitt.....Dom borden är sååå fina. Min kompis som har ett jättehus har det i sin hall som är jättestor med färska blommor, det är vitt. Jag älskar tradera, om du visste hur mycket jag har köpt. Har varit med sedan 2004.
Kram till dig vännen/ A

Vit som snö sa...

Jag har ett liknande bord i vardagsrummet! Det har jag målat vitt och blev såå nöjd men det hade också en ful skada på bordsskivan så det var tvunget! Egentligen tycker nog jag att du ska avvakta lite, det ser ut att vara i så fint skick och har du vita soffor så kan det kanske vara fint att bryta av lite. Och känner du för vitt om ett tag så målar du det!
Du har så god smak att du kommer att ta det rätta beslutet, oavsett!
Kram Cilla

Tulipa sa...

Hej Jenny!
Jag tycker nog inte att du ska måla det...
Förutsatt att du har mycket vitt för övrigt, men det har jag väl för mig att du har...ser ingen klar bild framför mig.

Kram!

Märta sa...

Lycka till i dina beslut! Jag håller nog på att du ska känna in bordet först. Men det är ju du som ska trivas med bordet. Jag målade ett bord; det som är i måndagens inlägg, jag hade en känsla av att faneret ville resa sig. Men det kanske finns nåt att göra för att förhindra det. Ha det så gott! Märta

Guttemamma sa...

For et praktmøbel,Jenny!! Veldig fint sånn det er og passer jo godt til hvit sofa...,blir sikkert lekkert om du maler og:-)

Vitt och Blått sa...

Ja visst kan man hitta mycket roligt, både på tradera och blocket! :) Du får känna efter om du vill måla det! Kram E

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Jenny!
Vilket fint bord som verkar vara i bra skick. Låt det vara så du, det kan vara fint till er vita soffa. Man kan ju lägga på en vit duk ibland om man vill för att variera lite...
Ta gärna motorcykeln uppåt oss i sommar som du skrev, det är fint här på sommaren.
Ha det gott vännen!
Kram Susanne

ansku sa...

Vilket fint bord! Jag skulle måla bordet vitt =)
Haha, jag är också urkass på blommnamn och kan ha tom svårt att skilja ogräs och blommor, då är det inte så lätt att rensa i rabatterna =)
Ha en bra dag!
Kram Ansku

ååååååååå sa...

Hej Jenny!
Det var ju jättefint! =) Tycker nog du ska ha det som det är. Blir fint till det vita.
Sen undrar jag hur sjutton ni bär er åt när ni målar såna grejer. Hur får ni bort all lack? =) Slipar i en vecka eller? *ler*
Har lite jag skulle vilja måla vitt..men..är rädd att jag inte får bort ytorna riktigt så färgen inte fastnar.
Kram Verra

Aratorps Lena sa...

Jätteläckert bord! Men måla det INTE vitt! Dels är det fin kontrast mot det vita sen blir det dött och platt med färg tycker jag... Ser också ut att matcha golvet i hallen?
Lång vit duk ner till golvet kanske i matlasserat tyg typ överkast? Ha det gott! Hoppas ni kommer förbi när ni är i Boråstrakten nästa gång! Kram!

VITA NYANSER sa...

Vilket fint bord! Det är fint som det är, men de är superfina i vitt, har sett att Helena Skarp sålde ett sånt som hon hade målat vitt och skavt av i nött shabby stil och det var jättesnyggt!

Vet inte om jag vågar ge mig in på tradera = ), då är man väl fast, känns som mycket tid går till bloggen....så kanske man ska lugna sig med tradera = ).

Ha en skön dag!
Kram L-L

Christina, Sweden sa...

Läckert läckert bord!
Visst är det kul med Tradera, har sjlv "investerat" en del därifrån, somligt rent löjligt billigt. När andan faller på brukar jag även sälja en del där. Nästa projekt blir mina gamla Barbiedockor.
Tyckar absolut inte att man skall måla gamla vackra möblr, det förstör dem på så många sätt och bordet verkar ju var ai bra kondition
Grattis till "vinsten"

Signe 1 sa...

Hello! Jag tycker det är fint som det är, men det kommer bli minst lika fint i vitt, hmm..vilket bra och konsekvent svar va, hihi. Min man är Traderafanatisk så jag vet hur lätt det är att bli 'fast';-). Kramis Sofia

livet på utanäs sa...

Hallå där !
Vilket fint bord du har fyndat ... jag skulle nog ha det som det är och "känna efter" ett tag först. När det är målat , är det målat och då är det svårt att ångra sig =) Färgen på bordet blir riktigt snygg mot i övrigt vit inredning .

Ha det bäst !
Kram Sussi O Ps: Kycklingen är såå söööt =)

Ingrid sa...

Vad kul när man kunnat fynda något så där, extra roligt är det ju med lite historia till.

~Livet i byn

Annas Lycka sa...

Hej. Jag tycker definitivt att du skall vänta med att måla om det. Riktigt fint som det är och med den lilla historian bakom kanske det vore synd att göra det vitt. Vänta och känn in är mitt tips. Har eventuellt tillgång till ett sideboard i den stilen som ditt bord...Vet inte hur jag skall göra riktigt med det heller....Ha det bäst! Kram Anna

STENLYCKA sa...

Vilket vackert bord du hittade. Jag skulle nog vänta med att måla.Jag har ett liknande i mitt vardagsrum som jag målade men det var inte i så bra skick.
Önskar dig en bra dag!
KRAM

Älskade pion sa...

Vilket vackert bord.Ja det är ju fint som det är MEN.....som Tony Yrving säger ;)det skulle nog vara ännu finare som vitt. Må så gott! Kramar Ulrika

engelsson sa...

Nästan synd o måla det bordet..grattis till ett fint fynd

Vitt o Vältummat sa...

Jag har ett sådant bord som jag först inte målade utan hade en lång vit duk över. När jag efter ett par år målade det så blev det ännu finare:-) Vänta och känn efter. Sätt ett par fläckar på skivan först så känns det inte så hårt att måla;-)
Kram/Åsa

Huset vid ån sa...

Hej Jenny! Bordet är Dö-fint!! Jag skulle inte måla om det...Det är nog jättefint att ha nånting som bryter av till allt det vita! En möbel som är vacker i sig själv....Men det är vad jag tycker...Lyssna på ditt hjärta! Kramisar Therese

livet på utanäs sa...

Hej igen !
Glömde fråga om din burkbild får ligga kvar på min blogg ett tag , de passar så bra där =)

Var har du köpt dem , har sökt men inte hittat ?
Kram Sussi O

Syster Yster sa...

Hej! Vilket vackert bord, just ett sådant vill jag hitta fast helst i extremt dåligt skick så jag kan måla det vitt. Ditt ser ju väldigt fint ut så det vore ju synd och lite tabu enl vissa experter att måla. Har oxå Ektorp och bordet kommer passa superfint.

Anette

Helenas loggbok sa...

Hej Jenny!
Vilket fint bord du hittat nu! Gud vad du fyndar massor av fint! Det är så kul att få se allt fint du hittar! Jag skulle måla det vit... men jag skulle kunna leva i ett hem där allt är vitt, så jag kanske inte ska yttra mig! Hi, hi!
Ha det gott!
Kram
Helena

Mitt smultronställe sa...

Hej Jenny!!!

Fint bord du hittat, du har verkligen bra smak på allt!!
Jag skulle ha kvar det som det är till att börja med!!

Hoppas du får en bra vecka, kram Camilla.

Radhusdrömmar sa...

Vilket underbart bord, tycker att det är fint som det är. Om du har mycket som ska vara till som är vitt så är det finast att låta det vara som det är. Du får visa när det är på plats...

Kram Johanna

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Hej på dej!
Åh va roligt med en möbel med historia! :) Jättefint var det dessutom.
Jag tror att det blir jättesnyggt i vitt...hade nog målat det om jag var du. ÄVEN fast det var fint som det är också.

Kram
/Helena

Bella sa...

Jättefint bord. Har också tittat på pelarbord, på Blocket. Vet inte varför jag letar dock, vi har ingen plats för ett :-) Men fina är de i alla fall :-)

Jag hade nog vitmålat tror jag :-)

Kram

Birgitta sa...

Hej
Jag tycker du ska avvakta med att måla om bordet. Jag tycker det ser så fint ut i originalskick. Man kan ångra sej längre fram och måla det vitt. Men det är svårt att ångra tvärt om sedan.
Ska bli roligt att följa bordets öde.
Ha en fortsatt skön vecka.
Kram Birgitta

promenader på landet sa...

Hej! Vilket fint traderafynd! Roligt att få lite historia kring bordet också! Men vad kommentarer du får, det är inte så konstigt, för din blogg är verkligen mysig och fin! ha det så bra! Kram Maria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tradera är toppen, där finns allt! Ibland billigt och ibland blir det jättedyrt. Ditt bord är fint som det är, men men jag tror det blir ännu finare vitt.. Du får fundera ett tag.
Kramis till dig
AnnaMaria

Lauras gård sa...

Vilket härligt bord! Det ser ut att vara i fint skick. Vilken tur att du var ensam om att buda. Ja, buda kan du väl annars så som du springer på auktioner *fniss*. Kul att du fick lite historia om bordet, det gör det ju extra värdefullt och kul att ha. Kram Stina

Lina sa...

Hej!
Grattis till "vinsten"! Jätte fint bord! Jag köpte ett nästan likadant förra året på en loppis i Vegby för 20:-. Borsskivan var inte i bästa skick och de fanns inga iläggsskivor...Min snälla pappa fixade och målade de vitt. Här var de ett ekbord som också fick ge sig av...I helgen ska vi vägarna förbi Vegby igen, hoppas på loppis i år igen!!!

Var du på loppisen idag? jag tittade in efter jobbet, de blev bara en liten gräddkanna för 10:-...

Må så gott, Kram Lina