söndag 12 juli 2009

Hemma igen!

Hej på er!

Nu är vi tillbaka från Strömstad! Vi har haft några härliga dagar hos min syster och hennes familj i deras mysiga sommarstuga strax utanför stan. Vi har umgåtts, ätit gott och gjort lite utflykter. Några loppisar hanns så klart med oxå;). Hittade inget till mig själv men väl till min systerdotter Vera och till min kompis Veki. Vera fick en jättesöt liten gungstol till sina dockor och till Veki hittade jag en vit pinnstol, precis en sån hon letat efter:)


Mosters ögonsten Vera i sin vagn utanför stugan. Hon och Tindra har haft jätteroligt ihop, de har dansat till finsk musik (Kari Tapio, en "finsk Christer Sjögren" kanske man skulle kunna kalla honom, hihi) varje dag. Det märks att båda tjejerna har finska gener i sig:)

Den här fina trädgårdsgruppen fick min syster Karolina i födelsedagspresent av familjen förra sommaren. Jag köpte med mig de randiga dynorna från Jysk (som halva bloggvärlden har:)) nu när vi åkte upp, de passar jättebra till och billiga är de ju oxå:)

I torsdags åkte vi upp till Halden i Norge och tog vägen om Älgafallet vid norsk-svenska gränsen. Det var mäktigt att se allt vatten som forsade ner för berget.

I Halden besökte vi den stora fästningen Fredriksten som ligger på en höjd över stan. Tyvärr var det ganska kallt o regnigt den dagen men det var en jättetrevlig utflykt ändå.

Tindra framför ingången till Enveloppen No 1, där inne fanns en docka av Vita Damen med självlysande gröna ögon i en mörk fängelsehåla. Tindra blev inte ett dugg rädd (det blev däremot jag, hihi) och tyckte bara det var fjantigt:)



Inne på fästningens museum berättades historien om den Vita Damen, spöket som kan ses irra omkring ljusa sommarnätter och leta efter sin fästman som försvann under mystiska omständigheter på artonhundratalet..Tindra hade en egen teori om att fästmannen hade ätit förgiftad Kneipp (norskt bröd) och därefter dött, hihi!


Vita damen i egen hög person inne på museet, lite läskig tycker i alla fall jag att hon var;)




Hoppas ni andra haft en jättebra vecka, ska kika in till er imorgon! Känns skönt att vara tillbaka i bloggvärlden igen, har haft lite datorabstinens under Strömstadsvistelsen*fniss*


Kram Jenny ♥♥






22 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej Jenny och välkommen hem! Ni verkar haft en jättehärlig semester och vad fina bilderna var från Norge, lilla Vera ser också ut att vara en riktig goding! Ha det så gott! Stor kram från Maria

Vekarus sa...

Teillähän on ollut mukava viikko!

Löytyisiköhän noita tyynyjä vielä meidänkin Jyskistä? Voisivat olla kivat huvilalle!

Mukavaa viikkoa! Viimeinen viikko ennen lomaa, jippii!

Engelska Villan sa...

Hej svejs!
Välkommen hem!! Verkar som att ni haft det bra, men vädret kanske kunde vart bättre eller?? Här har senaste veckan varit ganska trist, vädermässigt.
Jag har semester nu, skönt!! Drar neråt kusten på lördag. Du ska inte dit nåt mer? :) Kanske kunde ta en fika i så fall! :)
Kraaam Anna

Vita små hjärtan sa...

Så mysigt ni verkar haft det!
Kram Agnetha

Maya sa...

Låter som en härlig semester! Den där vita damen hade jag också blivit rädd för kan jag säga..:) Kul att "se" dig igen!

Villa Carl Larsson sa...

Hej Jenny och välkommen hem igen :) Ni ser ut att ha haft riktigt trevligt. Fina töser på bilderna också :)

Önskar dig en fin kommande vecka. Kram Josefin

Signe 1 sa...

Välkommen tillbaka till bloggvärlden!:-) Ni ser ut att ha haft det lovely! Sötaste flickorna oxå:-)) Må gott, kraam Sofia

Mjuka sa...

Välkommen hem Jenny!! Ser ju ut som ni haft det riktigt mysigt, kramar Malin

Vitt o Vältummat sa...

Välkomment tillbaka! Vita damen, det känner jag mig som ibland. Får lägga till något i färg för att få bort den känslan:-)
Kram/Åsa

millandante sa...

Välkommen hem och till bloggvärlden igen då!!!
Vilken härlig resa ni verkar ha haft!
Kram

Hemmalycka sa...

Välkommen hem igen, ni verkar haft det toppen.
Kram Åsa

VITA NYANSER sa...

Välkommen hem igen! Vad härligt att ni har haft det bra!

Stor kram L-L

Designe sa...

Åh så härligt ni har haft! Kika gärna in på utlottning hos mig! Kram :)

♥ Fyra årstider sa...

Vad härligt du har haft det.
Kram Lotta

Therese sa...

Låter som du hade en härlig resa. Vita damen såg du med ;)

Ha en helt fantastisk och underbar vecka. Hoppas på sol!
Kram
Tezz

ikris sa...

Kul med lite småutflykter på semestern!

Fy vad läskigt, Vita Damen låter inte som någon jag ska åka och titta på, är världens fegis. Kommer ALDRIG att sätta min fot i spökhotellet på Liseberg! :0

Anna-Lena sa...

Det verkar som om ni har haft ett par härliga dagar. Vita frun såg onekligen lite skräckinjagande ut. Vad söta dina flickor är! Hoppas att du får en skön vecka!

Kram Anna-Lena ♥

Anonym sa...

Hej! Vad härligt ni verkar haft. Hon är otroligt söt din systerdotter. Kika gärna in hos mig på lite sommrig utlottning. Ha en bra dag! Kram Sofia

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Välkommen hem tjejen! :)

Ni verkar ha haft det jättemysigt.

Du den där Vita frun såg ju aningens läskig ut! :) Häftigt med spökhistorier.

Tjejerna är ju sååå söta! :)

KRAM
/Helena

Kristall & Pynt sa...

Välkommen hem!
Det verkar som ni har haft det härligt, tycker den vita frun ser lite läskig ut.
Ha det gott
Kram Sofia

mylovelygrandma sa...

Hejsan Jenny! så mysigt du verkar ha haft det :) blev det någon loppisrunda med kanske? :)Kram på dig!

Anonym sa...

Hejsan!
Det ser ut som ni haft en lyckad tripp:) Men både Strömstad och Halden är lite av favoritresmål för mig, så det är inte så svårt att föreställa sig.
Fin lampa!
kram Stina