tisdag 14 juli 2009

I växthuset..


Halloj på er!

Jag har alltid drömt om ett stort vackert växthus i lärkträ eller ett vitt i "Leila stil" där jag kan odla egna grönsaker o vackra blommor och där även bord o stolar får plats..När vi köpte Kråkered 2008 fick vi med ett växthus på köpet som tyvärr inte kvalar in på något av de ovanstående kriterierna, det är litet, slitet o ganska fult:)
Jag får nöja mig med det vi har än så länge, innan Peter fått sitt utlovade garage är det ingen idé att jag ens nämner orden nytt växthus*fniss*. Får hoppas att Postkodlotteriet hittar hit med en rejäl check;) Tills dess får jag drömma vidare..suck!

Tänkte i alla fall visa er lite bilder på vårt växthus idag:






Det fina planteringsbordet har jag visat er förut. Det köpte jag på rea förra sommaren hos Inred presenter & sånt i Lerum.






I ena hörnet i växthuset blommar Malvan för fullt, ser på bilden att jag kanske borde binda upp den med ett snöre eller nått..












Vi har även en vinranka! Vi fick klippa till den för några veckor sen, den hade brett ut sig över hela växthuset så det inte gick att komma in. Förra sommaren såg vi från matrumsfönstret hur en skata smet in o smaskade i sig av druvorna efter att jag hade lämnat växthusdörren öppen. Får inte vara så slarvig i år;)



Det ser ut att komma rejält med vindruvor, de blir blåa när de mognar.




Nu ska jag strax åka till Alingsås o handla lite, för ovanlighetens skull är det jag som lagar middag idag:) Ska bjuda Peter på en av typ 3 rätter jag kan laga, nämligen "mormor Ainos chilisoppa" ett recept jag fått från min syster Karos svägerska Victoria.



Ha en bra eftermiddag kära vänner, kikar in till er senare ikväll!




Kram Jenny ♥♥




24 kommentarer:

Mjuka sa...

Men åh så fint!! Vi fick också ett liknande växthus när vi köpte Björkhaga för 8 år sedan, men tyvärr så tog stormen Gudrun rubb och stubb!!
Här på stenhagen får man ju knappt plats med bord och stolar "fniss"
Kul att du är med i min tävling! Bilderna är helt ljuvliga
Planteringsbordet var superfint. Var på Inred i dag och såg ut lite Lexingtonkuddar som jag vill ha. Blidde lite loppisfynd i stället.
Förresten har du sett att de skall öppna någon antik och kuriosa bredvid Tuppen?? Låter spännande.
kram Grann-Malin

Fröken Fräken sa...

Ja, fast ni har ju iaf ett växthus :-) Det skulle man ju behöva här på de nordligare breddgraderna!

Ja, nu har man fått lära sig allt om schersmin och jasmin, och att det är två helt olika blommor/buskar! Man får god hjälp här i bloggvärlden :-)

syster doris sa...

Din lyckost, va mysigt att få ha ett eget växthus!
KRAM Tina

Helenas loggbok sa...

Hej!
Mysigt med ett eget växthus, även om det inte ser ut som du kanske drömmer om!

Ha en mysig kväll och hoppas maten blev bra!
Kramar
Helena

Hemmalycka sa...

Jag tycker det var ett gulligt växthus och vad härligt med egna vindruvor.
Kram till dej
Åsa

Vitt och Blått sa...

Min dröm är också ett fint växthus, men det kan jag också glömma innan J har fått ett garage han med. :) Men förhoppningsvis ska vi bo här LÄNGE så jag hinner få mitt växthus! Härligt med vinranka - min mamma har också en, små med goda druvor!

Ha en bra vecka - kram E

Vekarus sa...

Oi miten hurmaava istutuspöytä!

Kristall & Pynt sa...

Hej Jenny!
Vad kul med eget växthus och egna vindruvor.
Ditt planteringsbord är jättefint
Ha det gott
Kram Sofia

Fröken Tindra sa...

Förstår om du önskar dig ett finare växthus för de jag tror du drömmer om är ju väldigt fina! Men gläd dig över det "fula" du har så länge! =0) Jag fantiserar om ett litet växthus men mest för att mysa i. Kanske kan jag få ärva ditt när du skaffar ett nytt?! ;0)
Hoppas att du fick handlat det du skulle och att maten blev god!
Kram!

Mrs M sa...

Vad härligt med växthus! Jag drömmer också om ett, vi har byggt garaget nu och sen är det ju tomten i höst... men nästa år kanske! :)
Kram/ Mimmi

Signe 1 sa...

Åhh tänk den som hade ett växthus trots 'icke-gröna-fingrar', superfint! Men men, nån gång så kanske;-)Btw, spöade du Peter i luftgevär, hihi? Kram Sofia

Vitt o Vältummat sa...

Jag hade också ett sådant i mitt förra hus. Det var litet men ändå ett växthus. Nu har jag inget alls. Vi pratar om att bygga ett men när det blir, det vet man ju inte:-)
Kram/Åsa

promenader på landet sa...

Ser så fint ut, som alltid hemma på Kråkered! Visst är det vackert och roligt med växthus det har jag också på min önskelista! Må så gott! Kram från Maria

Designe sa...

Superfin industrilampa nedan!..och så mysigt med växthus! Jag tycker du fått det fint därinne! Besökte en kompis häromdan som har ett likadant växthus och hon hade hängt vit spets i taket från mitten och ut åt båda sidorna hängandes över rundstav...jättemysigt!
Ha det! Kram :)

Therese sa...

Växthuset duger som du säger, du har ju ivarjefall ett. Här hos mej kör man på pallkragar med glasskiva över.

Vindruvor är så himla gott, mjam mjam. Ännu godare än köpta.

Svar på din kommentar:
Tack för komplimangen. Och visst hade jag superduper kul och förvånande dag. Hihi ;)

Ha det bäst!
Kram
Tezz

Maya sa...

Hej vännen... hoppas det inte är nåt allvarligt. KRAM kram

Ett Vitare Hem sa...

men du har lyckats få växthuset mysigt i alla fall och vilket fint bord!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Älskade pion sa...

Gud,var glad att du har ett växthus du,det är något som jag också gärna vill ha.Står högt upp på önskelistan.Vilket underbart fint planteringsbord du har där inne,härligt med vindruvor,kan odla eget vin. ;) Ha en skön dag. Kram på dig. Ulrika

Lotta sa...

Hej där borta på KRÅKERED,det är väl inge fel på ditt växthus!Kan man ju göra hur mysigt som helst,du har ju en bra början med din fina vindruva!Jag hade ett sådant till för några år sedan,när gubben skulle göra större grusplan,DÅ försvann mitt växthus,jag letar efter en bra plats till ett nytt.För jag saknar det,det var så mysigt att odla gurka o tomat o vindruva.Ha en fin onsdag.Kramisar Lotta

Aratorps Lena sa...

Som sagt, detta växthuset är, hur du än tycker, bättre än inget alls! Och vilket helt ljuvligt planteringsbord! Vill ha... Du har det SÅ mysigt på Kråkered! KRAM!

Radhusdrömmar sa...

Kul att se alla semesterbilderna!
Och vad fin lampan blev i köket, passade ju utmärkt där.

Och vad avis jag blir på ditt växthus, skulle gärna ha ett. Men tyvärr blir det lite svårt med plats här på lilla radhustomten...

Kramar
Johanna

STENLYCKA sa...

Vilket härligt växthus och vilken fin vinranka. Nej,hos mig blir det inget växthus jag gjorde mitt val för några år sedan. Vi har så liten tomt och då valde jag ett "glädjehus" istället för växthus.Jag gillar det och älskar att sitta och läsa i mitt kryp in. Men jag skulle gärna vilja ha en vinranka klättra i taket, men man kan inte få allt.
Är det loppis på lördag i Herrljunga?
Ha det gott!
Kram

Färjtorp sa...

Men vad härligt med ett växthus iallafall. Du har ju gjort jättefint därinne.
Hade varit kul att äga ett växthus men det lär dröja några år här....

kram johanna

alegni sa...

det där växthuset skulle duga jättebra åt mig. jag drömmer också om ett, men tror nog jag får fortsätta att drömma livet ut. vi har ett litet "växtskåp" som rymmer tre tomatplantor, men att ha rum för egna vinrankor vore toppen!
vi är hemma från stugan nu för att fira yngre sonen som fyller 17 år.
ha en fortsatt skön sommar.
kram
ingela