tisdag 21 juli 2009

Recept nr 1 avklarat!!


Hej på er kära vänner!

Ni som följt mig ett tag kanske kommer ihåg utmaningen jag fick av min sambo Peter om att göra 10 recept ur Leilas bok A piece of cake för att få en egen Kitchen Aid! (det inlägget hittar du här) Månaderna har gått och jag har haft massor av bortförklaringar till varför jag inte har bakat något än..Även om jag vill ha en KA har det varit motigt att komma igång. Jag tog fram boken för några veckor sedan men tyckte det lät så avancerat med bikarbonat o malen ingefära i nått av recepten så jag ställde tillbaka den i hyllan igen:) Typiskt mig att dra mig för att göra något som känns krångligt, hihi!

Men idag hör o häpna tog jag mig i kragen och gjorde mitt första recept!! Det blev Pollymuffins, som jag tyckte var ett av bakverken som verkade minst krångliga att göra i boken;) (Min karelska farmor var en hejare på att baka o hade alltid minst 7 sorters kakor redo när vi kom o hälsade på i Finland i min barndom men de generna har tyvärr bara min lillasyster Karolina ärvt*fniss*)




Det skulle vara rivet citronskal i smeten, har bara en parmesanrivare hemma men den funkade bra även till det här som tur var:) Sen kunde jag väl ha tryckt ner pollysarna lite längre ner i smeten och nog låtit muffinsen stå kvar en liten stund till i ugnen..men nåväl, så här blev de i alla fall:



När de var klara bjöd jag Peter (han vill inte synas på bloggen så det är bara en bit av hans arm som kom med på bilden) och Tindra på fika. Jag utsåg Tindra till oberoende smakdomare och som tur var blev det godkänt, även av Peter:) . Tindra, som är en sån diplomatisk o snäll liten tjej sa att det inte spelar någon roll om muffinsarna är fula, bara de smakar gott;)



One down, nine to go..fortsättning följer! förhoppningsvis tar det inte 4 månader innan jag tar mig an nästa recept, hihi!


Imorgon åker vi till Borås Djurpark över dagen, det ska bli kul!

Ha det bra allihopa,
Kram Jenny ♥

23 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Dom där är riktigt goda...Jag fick en burk av svärmor som hon bakat efter Leilas recept! Såå goda! Hälsa Tindra att hon var jättesöt i sitt rutiga huckle...Ha en bra dag! Kram Therese

Hagagård sa...

Hej Jenny!Mumsigt..Vi har oxå bakat bakat idag..Jag och min tonårsdotter..Det blev bullar..Hoppas på ett bättre väder imorgon..
Ha det bra kram/Helen

Lotta sa...

Hej!
Dina muffins ser riktigt smarriga ut, jag älskar Polly ett av mina favvo godisar.

Ser att jag misst en massa trevliga inlägg hos dig, men jag kikar runt lite nu när jag har tillgång till dator igen.

Lycka till med bakningen och hoppas att ni får en trevlig dag imorgon i Borås djurpark.

Kram till dig Lotta!

rosenskära sa...

Jag visste det, du har börjat, nu kommer det att bli mycket lättare nästa gång, jag lovar! Här kommer förslag på några olika som jag provat och som är lättbakade:kokostoppar s 15(skippa likören och äggen BEHÖVER inte vara eko), kanelkakor s 21-22, kardemummakaka, s 30 o 34 (ta färdigmalen kardemumma), äppeltantens blåbärspaj (eller hallon- och majsstärkelse är egentligen vanlig Maizena), ananasmuffins s 101, scones grundrecept s 176, rocky road s 202.

Sen är du nästan i hamn! Lycka till bagarbaben!

Lena

promenader på landet sa...

Hej Jenny! Vad gott med goda Pollymuffins!! Det är ju kul att baka, när man kommer i gång. Här har vi plockat blåbär och smultron och bakat muffins i dag. Ha det så bra, Tindra verkar vara en gullig tjej! Kram från Maria

Malin sa...

yummie, låter smarrigt. Jag har Rosendals kokbok och gör ibland lite godsaker därur ( rätt sällan dock ) men Leyla-böckerna är ju såååå fina att titta i oxå. Ha en rolig dag imorgon i Borås, ta en bild på en söt apa åt mig he he.

StrandviksVillan sa...

Dom ser ju jättemumsiga ut!! Jag gillar allt som innehåller choklad :)
Baka på du nu bara, du måste ju klara av din utmaning ;)
Här i huset blir mannen nästan lite avis ibland och säger att jag jämt bakar åt andra (tex gäster) men inte åt honom. Hmmm... kanske rör ihop nåt till honom imorrn?

Ha det bra! Kramar!

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Vilken söt Tindra!!! :)

Heja, nu har du bara 9 kvar! ;)
Det såg jättegott ut.
Men jag är väldigt lik dej när det gäller bakning märker jag... Det får inte vara för krångligt!

Ha så skoj på Djurparken!
KRAM
/Helena

Fröken Tindra sa...

Grattis till ditt första delmål!! ;0) Jätteduktigt av dig tycker jag! Heja, heja, du skall se att du har din egen KA en dag. Och då skall jag vältra mig i avundsjuka. Fniss!!
Är lite nyfiken på var du fått tag på Pink Lemonaden i bakgrunden...?!
Tindra verkar himla rar och go´! Och jättefin i sitt huckle.
Ha det så trevligt i Borås i morgon!
Kram!

Vita små hjärtan sa...

Men du så gott det lät!!!
Kram Agnetha

ansku sa...

MUMS vad gott det ser ut!
Det är bara ni kommer och hälsar på nån gång så får sambon din se whiskyskåpet irl ;-)kanske kan han få smaka lite också =)
Ha det så kul imorgon!
Kraaam Ansku

Aratorps Lena sa...

Mmmm, gott i gott. Grattis till delmål ett!!! Keep up the good work! De ser riktigt proffsiga ut... Kram

Vitt och Blått sa...

Bra jobbat! Jag tycker att de ser riktigt smarriga ut! Prova kokostopparna från Leilas kokbok, de är busenkla! Du har ett rejält mål som väntar, så det är bara att kämpa på! Berättade för J vad du skulle få efter tio recept och att jag gärna ville ha en ny elvisp - dualit i svart eller ljusblå. :) Undrar vad jag kan göra för att få den? Jag älskar ju att baka! :)

Sköt om dig och lycka till med de nine to goooooo!
Kram E

Blåbärs och smultronstället sa...

Grattis till de fina muffinsen! Du kan allt, Jenny. Kämpa på med bakningen! Jag har ett recept på en pollykladdkaka som är god, har nog haft det i något tidigare inlägg.
Tindra är så gullig med den rutiga sjalen på huvudet. Fina loppisfynd du gjort i tidigare inlägg, jag blir loppissugen. Vi ska till Nora i morgon, jag, Åsa i Nylyckan och två kompisar. Det ska bli mysigt. Mysigt med gamla nycklar, jag hittade några gamla nycklar när vi städade i garaget för ett par veckor sedan. Skagen är så fint, jag har också stenar och snäckor därifrån. Ha så mysigt i Borås djurpark, där var vi när sonen var liten, nu är han 20 år...
Kramis Susanne

ikris sa...

De såg ju jättesmaskiga ut, bra jobbat! Själv har jag inte bakat de senaste 10 åren så du är inte ensam..! Du kanske kan tipsa Peter om att börja baka surdegsbröd, det är tydligen det moderna män gör nuförtiden. :o)

Huset vid ån sa...

Tack för din gulliga kommentar vännen! idag skiner solen och fåglarna kvittrar...En riktigt bra start på dagen! önskar dig en bra dag! Sommar kramar Therese

♥ Fyra årstider sa...

De får mer än godkänt..jag brukar gömma pollyn med creme så blir mina med...ser mumsiga ut.
Kram Lotta

lolla sa...

hejsan
ojoj baka på nu så du får den underbara maskinen som alla suktar och längtar efter....
muffinsarna såg jättemumsiga ut...
kram lolla
www.lollashus.blogg.se

Signe 1 sa...

Nämen vad duuuktig kråkeredskan är, jag är riktigt impad faktiskt!! Själv kan jag inte baka för fem öre!!;-) Kraam Sofia

syster doris sa...

Hur var Borås djurpark??? Vet inte varför vi aldrig kommer dit?

Fy va lyxigt med Polly i muffins!

Stor kram Tina

Älskade pion sa...

Mums vad goda dom såg ut,duktig du är.Tack för tipset till loppisen i Strömstad,gjorde lite fynd,visar på bloggen.Må så gott vännen. Kramisar Ulrika

Anonym sa...

De ser jätte smarriga ut tjejen.
Visst kan du baka.
En KA kan du nog räkna med vännen.
kram kram

alegni sa...

yes! vad bra att du kommit igång med projekt KA nu äntligen! se nu bara till att det inte går 4 månader mellan varje deletapp, för annars hinner du ju bli gammal innan du har apparaten hemma i ditt kök ;)
kram
ingela