lördag 25 juli 2009

Skagen över dagen..

Hejsan!

Igår var jag, Peter o Tindra i Skagen över dagen. Tänkte visa er lite bilder därifrån idag! Det var Tindras första resa till Danmark o hon tyckte det var superroligt att åka den stora färjan från Göteborg till Fredrikshavn och att få se Danmarks nordligaste spets, Grenen, som ligger strax utanför Skagen.

I det här inlägget får ni även se bilder på hur min sambo Peter ser ut! (efter "viss" övertalning från mig gick han med på att synas på bloggen, hihi)

Väl framme i Grenen åkte vi med "Sandormen" ut till spetsen. Det är en vagn med sittplatser som körs av en traktor hela vägen ut till stranden.

Mina älsklingar Peter o Tindra nyss avstigna från Sandormen.

Tindra ville gärna bada vid Grenen men det är så strömt där så hon fick nöja sig med att gå ut en bit i vattnet o doppa benen!

Peter gick ända ut till spetsen där de två haven Kattegatt o Skagerrack möter varandra.



Efter Grenen åkte vi ner till Skagen och gick runt i lite affärer innan det var dags för middag. I den här fina butiken sålde de bland annat Tolix stolar..aahh, fick elakartat habegär;) Den där charmiga gamla stegen som står på utsidan hade jag inte heller tackat nej till..liite svår att få med sig hem i bilen bara!


På väg tillbaka till Fredrikshavn stannade vi till och tittade på den Tilsandede Kirke, en kyrka som är övertäckt av sand, endast tornet sticker upp ovanför marken.





Det här fina tornet är det enda som sticker upp ovanför sanden. Visst är det vackert med det vita mot den blå himlen?



Jag och min älskling Peter, Tindra tog fotot:)




Tindra köpte det här fina "luffarschacket" med roliga danska figurer i Skagen. Det skulle givetvis provspelas på båtresan hem till Göteborg:)



Idag lördag gifter sig min söta bloggvän Tezz (Kämpegården)! hoppas du o blivande maken får en riktigt härlig bröllopsdag Vännen! Stoort grattis till er båda:)


Ha en fin helg allihopa,

Kramis Jenny ♥




40 kommentarer:

Vekarus sa...

Tutuissa paikoissa kävitte! On se vaan niin jännää tuon hiekan kanssa, miten se voi peittää noin alleen.

Anonym sa...

Underbart!!!
Skagen är ett ställe som verkligen står på min "att göra lista".
Ser helt underbart ut där.
Mmmm danska inredningsaffärer är klart de bästa. Förstår att det kliade i dina fingrar.
Kul att få se sambon din......modigt av honom.
kram kram

Lauras gård sa...

Vilken mysig dagstur!!! Jag har aldrig varti till Skagern men det vore verkligen kul att få komma dit. En kyrka under sanden! Måste söka på internet om den. Ja, det man såg av den var ju i alla fall väldigt fint.

Du skriver så rart om Tindra. Man kan förstå att du han känslor för henne som om det vore din egen dotter. Skönt för henne att ha en sådan go extra mammma.

Så du övertalade Peter till slut! Vet han om att flera hundra tjejer kommer kolla in hans bilder *fniss*. Han ser i alla fall jätte trevlig ut som resten av er lilla familj.

Kram Stina

STENLYCKA sa...

Vilken trevlig tur till Skagen. Dit vill jag också resa någon dag. Vackra bilder därifrån och vad fina ni är allesammans på bilderna.
Ha en bra helg!
Kram

Ekebo sa...

Vilken mysig resa til Skagern! Var där för några år sedan men känner genast att jag måste ta med familjen dit. Bröllop är alltid lika kul hoppas ni och brudparet får en bra dag kram malin!

ansku sa...

Hej,
Kul att se sambon din! Vilken mysig dag ni verkar ha haft!! Jag vill också till Danmark, men det kanske får bli nästa sommar i stället. Vi har varit till Köpenhamn och Helsingör förrut, skulle vara kul att åka till Fredrikshavn och Skansen nån gång. Det är ju inte såååå långt till Göteborg så man kan ju faktiskt ta färjan över för en dagtur =) Och sen vill jag till Helsingör och över till Köpenhamn igen. Det gäller ju bara att övertala sambon som kan vara liiite nöjd på all inredning in i mellan, fniss! Jag orkar ju inte hålla mig borta från inredningsbutiker, men i Köpenhamn finns det ju Juul´s vinhandel som lockar sambon med all Whisky.. =)
Mukavaa lauantaita!! Täällä sataa taas kerran!
Halein Ansku

Malin sa...

vilken hunk! härliga bilder från Skagen, var det ngt "magiskt" ljus där eller? Var där som liten och kommer inte ihåg ett jota. Gjorde Göteborg igår, myyyycket folk i stan/Liseberg. Men vi hade roligt, vill ha en egen flumeride hemma.

Älskade pion sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på,ser ut som att ni har haft det härligt i Danmark.Vilken fin välkommen skylt din mamma hade gjort förresten. Ha en skön dag. Kram Ulrika (Roligt att gubben din ville vara med på kort,så fin så :) )

promenader på landet sa...

Hej! Vad underbart att vara i Skagen det är ju så vackert där och helst det vita tornet! Må så gott! Stor kram från Maria

mylovelygrandma sa...

Hejsan Jenny!
Så mysigt det ser ut! den där spännande kyrkan besökte jag när jag var liten minns jag. Så roligt att få se en skymt av dig med på bild:) Kram på dig!

Lilla huset på prärien sa...

Vilken mysig resa ni har haft! Så härliga bilder. Och den där butiken hade jag också fått habegär i... ja, jag får habegär bara jag ser dina bilder förresten *ler*. Både den fina stegen och den där vita lilla hyllan hade fått följa med hem till mig! Fast jag antar att det inte var helt billigt...

Kram Jenny

Färjtorp sa...

Hej vilken mysig tripp ni har gjort och vilken läcker kyrka!!
Måste oxå säga att tuppskylten var verkligen perfekt och superfin.

kram johanna

Lotta sa...

Hej Jenny.Vilken mysig tur i varit på.Det verkar ju som ni hade tur med vädret också.Såå himla kul att få se hur "lilla gubben" ser ut,ni ser ut att vara precis så trevliga som du verkar i bloggen/kommentarerna.Så himla söt Tindra är,ni verkar ha det mysigt ihop,du och hon.Så kul att det funkar er emellan!Ha en riktigt fin och mysig lördag allihop "Hemma på Kråkered".Kramisar Lotta.Ps.Hälsa filmisarna att dom gör sig bra på bild.DS

Kristall & Pynt sa...

Så trevligt det ser ut,och vilken fin affär den stegen och hyllan hade jag inte tackat nej till.
Ha det gott
Kram Sofia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så härligt och åka till Skagen, det är så fint där. Och god mat. Fina foton, Tindra är också en duktig fotograf.
Kram AnnaMaria

Anonym sa...

Så fine bilder! Det ser ut som om dere hadde en herlig dag! :)
Den butikken så kjempe koselig ut! Nå frister det med en tur til Skagen.. :)
Ha en fin kveld!
Klem*

Birgitta sa...

Hej
Vad roligt att se bilder från Skagen och återuppleva allt. Jag har också varit där haven möts och det vad verkligen en upplevelse. Och Skagen är ju en lite mysig stad. Ha en fortsatt trevlig helg.
Kramis Birgitta

Signe 1 sa...

Men åhh så härligt ni verkar ha haft och vad skoj att Peter vill vara med på bloggen nu:-) Mathias totalvägrar, trots mitt tjat, hihi. Hur mysiga bilder som helst!! Kram Sofia

Kerstin sa...

Åh vilken härlig dag ni verkar ha haft!! Och han ser sååå fin ut, din goe Peter, hälsa honom så gott!

Varma kramar!
/ Kerstin

Nylyckan sa...

Hej Jenny! Vilka fina bilder på din söta familj. Skagern är bara så vackert. Förstår att tolixstolarna väckte habegär. Kram Åsa

alegni sa...

åh, så vackert det är i skagen. dit måste jag få åka nån dag. roligt att du fick peter övertalad att vara med på bild. han behöver nog inte gömma sig framöver, honomn tittar vi gärna på ;) ;)
ha det gott i kväll!
kram
ingela

Vitt o Vältummat sa...

Ja du, Skagen har jag varit på väg till varenda sommar men aldrig kommit dit! Nu måste jag göra slag i saken! Den kyrkan måste ses i verkligheten!
Ha det bra!
Kram/Åsa

Anonym sa...

Hallå! Sicken härlig resa ni verkar haft. Jätteroligt även att se bilder på er. Alltid kul med ansikten bakom bloggarna. Själv är jag lite feg... Ha en skön kväll! Kram Sofia

Hanna sa...

Hej Jenny!
Tack för kommentaren hos mig!
Kiva löytää toisen ruotsin-suomalaisen :)

Härliga semesterbilder!
Sonene satt här brevid när jag kikade på din blogg, och utbrast -titta, där e pappa! Haha, ja viss likhet... bägge e snaggade, och solbrillor har maken på mest hela dagarna :D

Ha d gott!
Kram Hanna

Huset på kullen sa...

Hej, vad kul att du gillade tapeten. Den är från Duro, vi har köpt den på Nyansa i Borås men den finns nog lite överallt.

Vad mysigt det såg ut med Skagen. Har aldrig varit där men skulle gärna vilja åka dit.

Kram Linda

Stina sa...

Så mysigt ni har det.:-) Kram

Villa Carl Larsson sa...

Oj vad härligt ni verkar ha det :) Ni är fina ihop du och din kära!!

Kram Josefin

Butik Östergården sa...

Hej Jenny!
Vad härligt med en tripp till Skagen. Vi har åkt dit ibland när vi har velat vara riktigt romantiska. Det finns mycket vackert att se där.
Kram från Helen

Hem och Lycka sa...

Vad fina ni är tillsammans du å mannen din, inte dåligt att få med honom på bloggen! ;-)

Härligt med Skagen, det är så vackert men nu har jag inte varit där på många år. Vet att maken gärna vill dit för ljuset skull, han som gillar att fota.

Hihi, vilket underbart luffarschack, det hade jag också köpt om jag hade hittat det!

kram Mia

Stjärnor & Champagne sa...

Låter som en härlig tur. Hihi vad kul att se sambon. Ni är ett fint par. Min man vägrar att visa sig, hihi jaja han får väl fortsätta att vara hemlig. Mmmm Tolix...Jag längtar efter mina, dom är försenade.
Kramkram Anne

Engelska Villan sa...

Å, Skagen är så vackert! Var där på bröllopsresa för några år sen... :)
Vad söta ni är, hela familjen!! :)
Puss o kram/Anna

Ingrid sa...

Wrapsen är helt underbara, sitter med min på nu vid datorn och det är som en varm gosig kram.

Jag har aldrig varit i Skagen, bilderna är toppenfina.

~Livet i byn

♥ Fyra årstider sa...

Skagen låter, alldles, alldles underbart!
Kram Lotta

homebylina sa...

Vilka härliga bilder, ni ser ut att ha haft det toppen =)Ha en bra dag! Kram Lina

Anonym sa...

Tack för ditt lilla inlägg hos mig! :-)

Vilka underbara sommarbilder duy visar, synd att det inte är lika fint här. Idag har det vara regnat.. Suck!

Varm kram!

Hemmet Är Min Borg sa...

å vilken härlig resa till skagen och så ljuvliga bilder
kramis

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Hej hej!
Sååå mysigt det såg ut.

Meeen va roligt att din Biker "vågade" visa sej! :)
Det var väl inte så farligt!? ;)
FINA ni är.

KRAM
/Helena

Ann-Sofie Åberg sa...

Hejsan!

Vad kul att du hittade till min blogg! Nu hittade ju jag din också. :o)

Åh, vad jag längtar till Skagen när jag ser dina foton. Har varit där några gånger men nu var det många år sedan.

Hälsningar från Ann-Sofie (http://ombonathemma.blogspot.com/) som undrar om solen ska titta fram nåt idag...

Therese sa...

Nämen. I detta inlägg står det ju om mej.
Hihi. Tack =D.
Ni ser ut som ni hade en bra dag i lördags =).
Kram

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej på dig!
Vi var på bröllop i Lund i helgen så jag har missat lite hos dig, det tar jag igen nu...
Vilken härlig tur till Skagen, det var några år sedan vi var där. Vad roligt att få se bilder och minnas. Jag kände igen bilden på kyrkan och när du skrev att den fanns vid Skagen, så kom jag ihåg att vi varit där.
Kul att se bilder på dina älsklingar:-)
Kram Susanne