onsdag 19 augusti 2009

Förebilder - övre hall o trappa!

Hej på er!



Idag ska jag visa er bilder från vår övre hall och trappa som vi ännu inte renoverat. (varning för ostylade o gråtråkiga bilder och en hel del plywood , hihi). Tanken är att vi ska ha vitmålad pärlspont (ett av mina favoritord, eller hur Peter;)) på väggarna och att golvet ska målas i en ljusare färg, antingen vit eller ljusgrå. Nu gäller det bara att hålla köpstoppet ett bra tag så att vi kan spara ihop till renoveringen:)


Stjärnmattan från Pappelina har hängt med från mitt förra hus..Den vita hyllan till vänster kommer från Grandmas i Göteborg.


Bakom plywooden vid dörrarna till gästrummet o Tindras rum till höger finns det pärlspont!! Det såg den förre husägaren när han byggde ut år 2004. Vi vet inte hur långt den sträcker sig eller vilket skick den är i men ni kan tro att jag är sugen på att börja riva!! :)
(spegeln på bilden är från Mios serie Wilma)

Trappräcket är inte världens roligaste. Drömmer om ett lika fint vitt staket som Nettan med bloggen A'la Nettan har! (som hennes superduktiga pappa har gjort:))




Tänk er vitmålad pärlspont på dessa väggar, en fin kristallkrona i taket o ramar med gamla svartvita foton på väggen..*drömmer* :)



När vi flyttade in satt det en ful beige linoleummatta på trappan. Det tog inte lång tid innan jag slet bort den:) Synd att bara varannat trappsteg är grått, annars kanske vi kunde behållit den som den är..





Att slippa den här trappan lär bli ett hästjobb;)





Jag o Tindra sitter just nu vid varsin dator här vid matsalsbordet o spelar o bloggar. Vi har satt på en skiva med finska Jari Sillanpää. Vi båda älskar finsk musik o helst såsiga kärlekslåtar, hihi!
Peter står i köket o bakar en chokladkaka som han ska bjuda sina arbetskamrater på imorgon! Det är första gången han bakar (som jag har sett i alla fall) och det verkar gå galant! Inte alls som när jag försöker mig på mina Leila recept..typiskt, jag hade nästan hoppats på att han skulle vara sämre än mig på bakning, grrr;)


Kram Jenny

47 kommentarer:

Malin sa...

Jag är så svältfödd på hus och renoveringar och tycker att allt är snyggt, vill så gärna ha ngt att fixa med själv snart. Dina planer med trapphallen låter guld tycker jag, speciellt med en kristallkrona till. Ngt som är snyggt är om man i trappans "böj" gör som en liten "hylla" på mitten av räcket och ställa en lykta eller växt på den. Hälsa lilla T, kram Malin och catsen

Blåbärs och smultronstället sa...

Hi, hi jag blir först idag och jag har samma dröm som dig att få vit pärlspont på väggarna i hallen och upp i trappen. Det är sambon som inte har så stor lust med det just nu, vi får se vad som händer under vintern...
Jag får väl visa hur vår hall ser ut nu, någon gång framöver.
Kram på dig!
Susanne

Signe 1 sa...

Tycker er hall är jättefin redan nu:-) Det ska dock bli skoj att se sen hur det blir när du har lagt ditt trollspö på den, hihi... Vilken mysig kväll ni verkar ha:-) Kramis Sofia

Birgitta sa...

Det är väl inget större fel på hallen. Men det ska bli roligt att se hur det blir när du fått fixa och dona som du vill ha det. Det kommer väl en bild längre fram.
Ha det!
Kram Birgitta

Therese sa...

God kväll!
Jag målar inte ihjäl mej. Älskar att måla =D (Svaret på din kommentar =P)
ÅÅ den mattan är så fin jag vill verkligen ha en sån, men vart....hmmm....
Det blir jätte fint med pärlspont på hela väggen. Och ett säkert kort är ju svart vita kort på trappväggen, vi ska också fixa det *hihi*.

Ha det bäst!

VITA NYANSER sa...

Hallen ser jättefin ut! Den gamla charmen bevarad. Vad kul att det finns pärlspont bakom. Åh, den gamla trappen kommer att bli helt underbar. Har själv slipat en likadan, målat den vit och den blev underbart fiiiin. Dörrarna ser superfina ut! Måste läsa vidare här hos dig, har missat några igen.

Kram l-l

Anonym sa...

Men Jenny var glad att han bakar. Han kanske får smak på det och vill ha en aldeles egen KA.
Hallen ser ljus och fin ut nu redan...kommer bli jättefint med Pärlsponten.
Ha en fortsatt fin kväll.
Kram Lina

♥ Fyra årstider sa...

Gud vad fint du har..hallen är perfekt i mina ögon. Du skulle se min..har aldrig vågat visa den.
Kram Lotta

Fröken Fräken sa...

Jag måste säga att så farligt tyckte jag verkligen inte att det såg ut på Före-bilderna.. mer som Efter-bilder :-) Men jag förstår längtan efter att börja riva och se vad man kan hitta under!! Jag gillade utseendet på trappstegen, lite rufft och coolt!

Ekebo sa...

Fina förebilder måste jag säga ljust och fint! Hyllan är så fin. Lycka till med renoveringen det är alltid lika kul att ha lite större projekt på gång hemma.

Kram Malin

Majas skafferi sa...

Hej! Hallen såg ju fin ut redan nu! Våran är tapetserad med en mörkgrön palm-tapet från -68! så där ligger ni i lä..:) Men pärlspont,-som du så ofta talar om hemma- ;) kommer bli grymt, det skall även vi ha så småningom, men halva väggen och resten tapet! Ha det!

Pingla sa...

Gav upp Leilas bakning för länge sedan. Siktar i stället på hennes look; uringad och rådjursögd...... det ena funkar i alla fall.

Tulipa sa...

Hej!
Jag tycker att hallen ser fin ut nu också..men klart att den skulle bli riktigt riktigt fin som du målar upp det, - jag kan se det framför mig...ååh'suck*
Tur att man har planer hela tiden, vad skulle man annars grubbla på!?!
Jag funderar och drömmer om ett nytt kök, men det kostar ju lite för mycket, skulle nog satsa på en budgetrenovering om jag bara visste hur jag skulle gå till väga...

ha det bra!
Kram mariette

Atelje Skärvan sa...

Hej Jenny!
Tack för din kommentar,det är så roligt att få.
Jag tycker att eran hall ser fin ut,fast pärlspont och kristallkrona blir ju förstårs ännu fräckare.
Kram Agneta

Vit som snö sa...

När du beskriver dina drömmar om hallen o trappen så kan jag riktigt se hur fint det kommer att bli!
Jag har slipat en sån trappa till min syster en gång, den var mörkgrönmålad o hon ville ha den trävit. I gengäld sydde hon gardiner till mej vilket inte är min starka sida. Bra byte tyckte jag även om det tog sin tid...
Men hallpiffet är helt klart värt köpstopp ett tag! Längtar att se!
Kram Cilla

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

tror de kommer att bli helt kanon..det har ju redan goda förutsättningar!!!Gillar det rutiga golvet nedan;)

hihi...inte ofta de bakar männen..inte nin ialla fall , o absolut inte självvalt!!!!

~~ Kram ♥ Millan~~

alegni sa...

jag tycker också att hallen är fin som den är, men det ska ändå bli roligt att se förvandlingen, sen när den blir av.
jari sillanpää... jodå, han har många fans här i finland, fast mest bland den finskspråkiga befolkningen. vad kul att tindra också gillar finsk musik!
kram
ingela

Lissboden sa...

Det kommer att bli jättefint i ert trapphus. Jag älskar pärlspont. Det tycker jag är fint överallt nästan.
Vi tycker att det är väldigt praktiskt med mdf-skivorna som de har nu då slipper man kvistlacka, vilket vi är dåliga på.
Vad mysigt att din man börjat baka. Det är bara att uppskatta.
Kram/Maria

rustik charm sa...

Hej Jenny!
Kan riktigt föreställa mig hur fint det kommer bli. Och att det finns pärlspont bakom är ju toppen, förstår din iver:)O en kristallkrona blir nog pricken över i:t.

Så han bakar din man, undrar om jag kan få min till att göra det:)
Hoppas du får en underbar dag.
Kram Kristina

Butik Östergården sa...

Jag förstår att du har svårt att låta bli att riva, för att se pärlsponten under. Vi hade också bara masonit och tapet överallt i vårat hus. Men nu har vi pärlspont i stort set överallt. Men jag kan lova att det var ett jobb som jag inte skulle vilja göra om. först var det spackling över alla spikhål. Sen var det slipning grundmålning och så två strykningar med vit färg. Det tog sin tid kan jag lova. Den gamla trappen som vi hade, räknade jag att jag slipade ett trappsteg om dagen. Så mycket klister och fult var det. Men idag är trappen jätte fin.
Så det var väl värt allt slit! Men som sagt jag skulle inte vilja göra om det.

Det kommer säkert att bli toppen fint hos er. Det kommer ju att passa med pärlspont i ert hus.
Lycka till!

Kramen/Helen

Vikeskärs hem och vardag sa...

Hej, hallen är ju jättefin. Men jag förstår att du vill ha pärlspont. Ska bli kul att se förändringen.
Kram

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Det ser ju jätteljust o fint ut...Visst är det fint med pärlspont! Det syns att det är mycket gammal fin charm i ert hus! Må så gott! Kram Therese

Älskade pion sa...

Vad fint du har det där hemma.Det kommer säkert bli jättebra det du har planerat.Vilken duktig gubbe du har,bakar. ;)Ha en skön dag .Kramar Ulrika

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Så ljust o fint!!!
Å slipa trappa ÄR verkligen ett "hästjobb"
Kramar Agnetha

syster doris sa...

Å Jenny, jag drömmer med dig! Du har ett fantastiskt hus, med underbara gömmor. Din trappa är super o hallen på övervåningen är jättefin. Snart vill jag komma o kolla:)

Ha det så bra
Kram Tina

Anonym sa...

Vilken energi du har! Med en så fin hall hade jag aldrig orkat börja renovera hehe... men din plan låter jättebra så jag ser fram emot att få se resultatet här sen:)
kram Stina

Lilla huset på prärien sa...

Men så fint! Man ser verkligen potentialen tycker jag. Ärligt talat tycker jag det är fint redan nu och trappan är ju helt underbar! Men jag är ju lite underlig jag som gillar gamla slitna, lite udda saker *ler*

Kram Jenny

Helenas Hem -Livet på landet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Jenny du har jättefint redan nu! :) Det kommer såklart att bli ännu mer super efter dina idéer. Hyllan var så fin.
Vi har lite samma projekt framför oss med trapp och hall.
Fast vi har redan vit pärlspont på plats. (det fanns gammal under när vi rev, men den var i för dåligt skick så vi köpte ny)

Du ska vara glad att du har en bakandes karl! :) Jag kommer nog aldrig få se min baka...

Ha det så bra tjejen, snart helg! :)
KRAM
/Helena

vardagsvitt sa...

Jag tycker att det är tjusigt i hallen.
Varför inte måla trappen vit då behöver du ju inte slipa!?
Men jag ser din dröm framför mig... pärlspont...kristallkronor...oooja det skulle ju vara fint!
Spännande att se vad ni hittar på.
Kram Marith

Designe sa...

Det ser jättefint ut redan nu tycker jag men förstår preciiis hur fint det kommer att bli med pärlspont, kristallkrona och fina ramar! :) Ljust och fint är det nu i alla fall och trappen blir säkert jättefin då den är klar! Kram :)

Hemmet Är Min Borg sa...

men gud så fint, ja trappan kan jag tänka mig är ett stort arbete, men de kommer bli såå fint när det är färdigt,
jag ser det framför mig
kram på dig

Bygatan sa...

Är avis på er som har en övervåning...vill också ha en fin trappa som syns. Vi har bara en källartrappa, fniss* och det är inte lika kul.

Jättefin hylla!

Så kul att din man vill baka...det har aldrig min gjort:-)

Kram Lena

Bella sa...

Hej hej!

Så kul det ska bli att få följa er renovering av hallen, även om jag inte tycker den är så tråkig som den är nu :) Trappan kräver säkerligen några timmars arbete med tänk när vi fixat den och fått upp vit pärlspont, SÅÅ fint ni kommer få !!!

Kramar Bella

ikris sa...

Hej kära vän,
Ligger som vanligt efter i bloggläsandet, men nu har jag uppdaterat mig. :) Vad kul att ni har köpt båt! Hoppas att det blir många fler sköna dagar innan hösten kommer.

Kram

Lauras gård sa...

Vad kul att få se lite andra bilder från ditt hem! Hallen där uppe är jätte fin! Men kan hålla med om att pärlspont skulle göra sig bra. Tråkigt att sätta upp kan Bengt informera om. Jag fick det bara i nya hallen, hade velat ha i gamla delen också, men det blir tapet där. Trappan ser rolig ut med varannat steg i grått. Kanske räckte inte färgen till hela *fniss*. Våran trappa har brun heltäckningsmatta och orange väggar. Såå fint!!! Ja, slipa trappa är nog ingen hit! Tänkte kolla om det funkar med en Speed heater maskin. Den tar ju bort färg, men vi har ju även lim... Ha det gott vännen! Kram Stina

Kristall & Pynt sa...

Hej vännen!
Så fin hall ni har, pärlspont kommer göra sig fint där och en kristallkrona i taket blir som pricken över i.
Kram Sofia

Lantligt i stan sa...

Det ser ju fint ut som ni redan har, men visst blir det fint med pärlspont! Övertalade sambon förra helgen att köpa sådant till köket. Överdrev en smula och sa att det snart inte går att bo här längre p g a den fula tapeten i köket! Så till helgen ska den upp, pärlsponten, och vit ska den bli!
Kram Anki

Vitt o Vältummat sa...

Det blir jättefint!

Färjtorp sa...

Haha, jag måste faktiskt säga som jag ser att många redan sagt! Din hall ser redan renoverad ut!!!!! Ljus och fräsch.
Men jag håller med om pärlsponten såklart =) för det är ju absolut finast tycker jag!!!

kram från mej
/Johanna

Villa Carl Larsson sa...

Du är då allt bra söt du Jenny. Tack för dina fina kommentarer och för att du tror på mig som sjuksyrra. Det glädjer mig verkligen! Jag kan ju bara säga att det är skitsvårt med jobb just nu så jag drar nog till Norge så fort jag får klart med alla papper. Hoppas det går fort. Där tjänar man bra mycket bättre också och det är ju aldrig fel :)

Vad fint det kommer bli sen när ni får renovera. Trots att jag tycker det är fint nu med :)

Kram Josefin

Anonym sa...

ooh, kommer bli ursnyggt det där!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

h hej hej, hallen är ju jättefin. Men jag förstår att du vill ha pärlspont. Ska bli kul att se förändringen.
Kramizz Nilla

Radhusdrömmar sa...

Allt ni planerat låter jättefint!
Sån pappelina matta har jag också, är lite sugen på att köpa en till.

Duktig av dig att ut och springa :-)

Kram kram
Johanna

Stjärnor & Champagne sa...

Haha jag tycker att det ser ganska bra ut utan renovering, hihi....Tack vad du är snäll, Jenny. Jag blir så glad. Nu kan du tävla tralalalalala...

Kram till dig/ A

mylovelygrandma sa...

Hej Jenny!!
Du verkar ha stora drömmar om den hallen å det kommer säkert bli super fint!! Fast måste säga att jag tyckte trappstegen var lite coola som de är :) kul att kunna plocka fram den gamla pärlspoten om de går ju! jag är kär i mattan.. ser sådana hos bloggar men hittar aldrig dem i butik!

Kram på dig och ha en trevlig helg!!

Hem och Lycka sa...

Vad spännande, ser jättefint ut och kommer bli kanon!

kram Mia