fredag 30 januari 2009

Ännu ett auktionsfynd..



Den här vackra oljelampan hittade vi (eller rättare sagt sambon!)
på senaste auktionen vi besökte. Den har ett jättevackert sken och
vrider man upp den maximalt lyser den upp rummet riktigt ordentligt. Vi har haft en del strömavbrott nu i vinter, då är ju en sån här lampa perfekt!
Förmodligen har den en gång i tiden haft någon slags upphängningsanordning som inte längre finns kvar. Sambon kom på att vi ju faktiskt kan kolla på Balders Hage i Alingsås om de har något där man kan hänga upp den i. Den affären säljer en del oljelampor och tillbehör (och en massa andra vackra saker
i en underbar miljö!)

För tillfället står lampan i fönstret i vårt matrum men jag tror den hade varit jättefin i hallen den dagen vi får upp pärlspont på väggen där...mitt drömprojekt sen vi flyttade in!
(Mer om det senare:))

Ha en fin helg,
Kram Jenny

torsdag 29 januari 2009

Tindras rum




Här är några bilder från min 7-åriga bonusdotter Tindras rum.

Kaninerna i pyjamas och flaggorna på dörren är favoriter från
danska Maileg.

Skrivbordet är ett Blocket fynd som vi bara bytt handtag på. Stolen
hittade jag i en antikaffär i Alingsås för endast 40kr:) Efter några lager
vit färg blev den jättefin.Är faktiskt liite sugen på att måla skrivbordet
vitt oxå...får se vad Tindra säger om det!

Kram Jenny

onsdag 28 januari 2009

Matbord och stolar



Det här matbordet och stolarna köpte vi när vi flyttade in i huset förra vintern (tänk att nu på söndag har vi bott här 1 år redan..hjälp vad tiden går fort!).

Bordet är i oljad ek och går att göra längre med hjälp av en iläggsskiva,vilket ju är bra vid kalas o högtider när man är många.

Vaxduken från Cosas är en favorit, den är både snygg
och praktisk, man slipper ju oroa sig för fläckar på bordskivan:)

Stolarna är riktiga klassiker, Carl Malmstens "Lilla Åland"
som han formgav redan 1942 (!) På sitsarna har jag lagt dynor från Swedese i fårskinn,som bara är såå snyggt att inreda
med!
På den första bilden ser man en pytteliten bit av vårt kök, det kommer jag visa er
mer av någon annan dag:)

Kram Jenny

tisdag 27 januari 2009

Snyggaste elvispen..

från engelska Dualit..

..har jag i mitt kök!
Jag fick den i inflyttningspresent av en kär vän när jag köpte
min första egna lägenhet för några år sedan:).Nu gör den sig jättebra på
kökshyllan här på Kråkered.
Jag gillar verkligen Dualits prylar, de har både kvalitet och snygg tidlös design.

Kram Jenny

måndag 26 januari 2009

Ibland måste man..



unna sig nått extra..som idag till exempel. Verkar vara på väg att drabbas av influensa...har huvudvärk, feber, och ont i kroppen..det började redan på jobbet i förmiddags.

Alldeles ensam hemma är jag oxå, sambon har åkt till Italien den lyckosten! (tjänsteresa men ändå..).
Ojoj vad det är synd om mig...Tror att det enda som hjälper är lite välgörande Häagen-Dazs med Baileys smak:) (den måste ni prova om ni inte redan gjort det)
Ska nog krypa ner under Gantpläden oxå och kolla på lite "kvalitetsteve" på TV4+, Judge Judy börjar vid halv 7..sen har vi ju Dr Phil en halvtimme senare..Glassen till detta och jag tror kvällen är räddad! :)

Kram Jenny

lördag 24 januari 2009

Mitt planteringsbord


Tittade igenom gamla foton och hittade det här på mitt planteringsbord som jag köpte förra sommaren (på Inred saker och sånt i Lerum) visst är det fint?? Köpte det sent på säsongen så priset var nedsatt:). Blir såå sugen på att våren ska komma, det är alltid lika roligt när man kan plantera ut de första vårblommorna! ( fast det brukar tyvärr oxå vara populärt bland traktens rådjur..)


Ha det bra, kram Jenny

fredag 23 januari 2009

Min Dualit brödrost




Tänkte visa er en av mina absoluta favoritprylar, nämligen min snygga rostfria brödrost från engelska Dualit. Den har varit i min ägo sen 1994 (!) och funkat felfritt sen dess.Fast häromhelgen trodde jag den gått sönder eftersom mackorna inte blev rostade som de skulle. Det visade sig att det inte var fel på Dualiten utan bara strömmen som gått...vilken tur:)

(Tack för lånet av kameran kära syster Karo och svåger Lars, ni är jättesnälla!)


Ha en trevlig helg:)
Kram Jenny

onsdag 21 januari 2009

Min vita byrå


Den här vita byrån har jag haft i många år och den är fortfarande en av mina favoritmöbler. Köpte den på Phillies Design i Göteborg(fast då hette butiken Estherphilia om jag minns rätt..)Just nu har vi den i vardagsrummet men den har även stått ett tag i matrummet där den också passade jättebra. Jag har lite dukar och ljus i de nedre lådorna, resten har sambon lagt beslag på:)Han har fullt av datakablar och cd/dvd-skivor i smålådorna. Fast det är klart, hellre där än att de ligger framme och skräpar, eller hur?? :)

Kram Jenny

måndag 19 januari 2009

Matrumslampa


Den här matrumslampan i Carl Larsson stil köpte vi på Morom Miljö i Alingsås strax före jul. Visst är den charmig?! Det är lite 20-tals stil över den och det passar ju bra i vårt hus. Den fanns i vitt också, men vi fastnade för den här rutiga varianten. Nu är jag bara på jakt efter några fina skärmar till fönsterlamporna också, funderar på vita plisserade eller linnefärgade. Vi får se vad det blir:)

Kram Jenny

söndag 18 januari 2009

Snygg förvaring






Funderar på att köpa de här snygga förvaringskorgarna från House Doctor jag hittade på Countrystyle.se. Visst är de fina? Gillar de små brickorna framtill med texten Mail och Storage. Får se om jag slår till..har ju lovat sambon att inte köpa så mycket "småkrafs"...hmmm:) (bilder lånade från Countrystyle.se)

Tallrikshylla




Den här tallrikshyllan från Oliver Furniture köpte jag på Grandmas i Göteborg för ett tag sedan. Den är jättecharmig tycker jag, passar bra i vårt matrum. Tallrikarna är fyndade på auktion, servetterna och skålarna är från Greengate (deras grejer kan man inte få för många av:)) och Leila Lindholms "A piece of cake" fick jag av sambon i julklapp. Vilken härlig bok! Läckra recept och underbara bilder, den vill jag ha framme.
Kram Jenny

lördag 17 januari 2009

Auktionsfynd - målat





Jag visade ju en bild på mina fynd från gårdsauktionen förra sommaren. Det bruna blombordet har nu blivit vitt, mycket finare, eller hur? Det pryder nu sin plats i vårt matrum. De små värmeljuslyktorna i fattigmanssilver passar bra på bordet.

Ha en bra dag, Kram Jenny

fredag 16 januari 2009

Kakelugnen



Nästan det första vi gjorde när vi flyttade in i huset var att installera en kakelugn. Den håller värmen jättebra (värmer upp nästan hela nedervåningen)och så är den ju så vacker att titta på. För den gamle muraren Ebbe tog det inte mer än ca 2 dagar att bygga upp den, och fint blev det! Samme Ebbe var för övrigt i mitt tidigare hus och murade upp en rund kakelugn för några år sedan. Det var roligt att återse honom och prata lite minnen.
Nu eldar vi nästan varje kväll och det är så mysigt att sitta framför elden och värma sig:)

tisdag 13 januari 2009

Odd Mollys vår och sommarkollektion -09



Jag måste tipsa om Odd Mollys nya vår och sommarkollektion -09! Jättevackra plagg och flera must-have-items som säkerligen kommer att återfinnas i min garderob nu i vår. Den här blusen på bilden tycker jag är jättesöt. Verkligen min stil:). (Bild lånad från oddmolly.com)

Kram Jenny

söndag 11 januari 2009

Auktionsfynd





Här är några av sakerna jag hittat på auktionerna jag gått på sedan i somras. Den gamla piedestalen funderade jag först på att måla vit men jag tror att jag behåller den som den är. Servisen är en gammal Lidköping och det var faktiskt sambon som ropade in den för ca 200kr:) Den var jättefin att duka med på julmiddagen! Bordet längst ner på bilden (samtliga de sakerna är från en Gårdsauktion utanför Vårgårda) har jag nu målat vitt, det blev jättefint! Kommer snart att lägga in en bild på det:) I veckan var jag och sambon på den första auktionen för säsongen i Rävlanda. Tindra, min bonusdotter, var också med. det var hennes första auktion!. Hon tyckte det var jättespännande och vill gärna gå igen:) Vi köpte bla en gammal fin oljelampa och två stolar i Karl-Johan stil som vi ska klä om i något vackert randigt tyg.

måndag 5 januari 2009

Inne i hönshuset


Ett av mina auktionsfynd (30kr) pryder nu väggen inne i hönshuset! Jättecharmig tavla tycker jag. Idag fick de förresten majs o pasta serverat på ett uppläggningsfat från Gant,hihihi!

söndag 4 januari 2009

Sommarbilder från trädgården





Lite sommmarbilder från 2008..passar väl bra nu i januari...? :). Längtar redan till våren då allt börjar gro i trädgården.

Dagens fynd


Idag var jag och sambon inne Göteborg för att se filmen "Australia" (den var jättebra!). På vägen till biografen passerade vi min favoritbutik "Grandmas" på Vallgatan. Till min stora glädje har de numera söndagsöppet så jag var ju bara tvungen att gå in och kika lite:) Hittade Maison Belles stainless steel rengöring från Isabella Smith som jag slog till på. Vilken underbar doft! Det kommer säkerligen att inhandlas mer av hennes produkter framöver. (bild lånad från isabellasmith.com).

Gammeltuppen Karl-Ivar

Här är vår gammeltupp Karl-Ivar (döpt efter grannfarbrorn..:)), det är han som basar över hönshuset. K-I är en riktig gentlemannatupp som alltid ser till att hönorna får äta först när det bjuds på godsaker. Sträcker man fram en brödbit tar han den i näbben och lägger ner framför en höna så att hon kan äta den.Han är inte sen med att ge tuppen Jansson ett tjuvnyp när han beter sig ouppfostrat (vilket inte är så sällan). Tyvärr har vi förlorat några hönor pga rovdjur och sjukdom den senaste tiden så K-I:s harem är inte så stort som han nog skulle önska.

lördag 3 januari 2009

Hönshuset


Här är hönshuset på Kråkered. Förutom matsal och sovrum finns det en inhängnad uteplats dit hönsen kan ta sig via en lucka på baksidan. De gillar dessutom att vandra fritt i vår (och grannens) trädgård så fort tillfälle ges.

Tuppen Jansson

Här är hönshusets "odåga" Tuppen Jansson..Han är en hybrid, vilket innebär att han inte har en riktig fjäderdräkt utan en mer pälsliknande beklädnad. Han är ett ständigt störningsmoment för Gammeltuppen Karl-Ivar, som trots upprepade försök inte får någon "gentlemanna-fason" på Jansson. En viss charm har han dock, det måste man säga, fast jag vet inte om hönorna håller med mig? De brukar fly fältet när Jansson är på friarstråt...