söndag 31 maj 2009

Mazarin!

Hej på er!


Idag har jag tagit lite bilder på vår lilla kyckling Mazarin som idag varit utanför äggskalet i 15 dagar! Man kan inte se om det är en pojke eller flicka än..hoppas att det är en höna, tuppar har vi ju i parti o minut här i vårt hönshus. Ett bra tecken är i alla fall att jag inte sett nån kam på utväxt än..:)



Här ligger Mazarin på mamma Emmas rygg när hon ruvar i ägglådan, visst ser det gulligt ut??

Mazarin är väldigt förtjust i bröd o burkmajs som hon/han får till middag!







Vilken underbar dag vi haft idag, strålande solsken o högsommarvärme! Vi har haft besök av min jobbarkompis Matti, hans dotter Mia och hennes son Valtteri. Mia o Valtteri bor i Helsingfors men är här i Sverige på besök. Det var jättetrevligt, Valtteri är en riktig liten sötnos! (Vera kunde tyvärr inte vara här, det hade ju moster, äktenskapsmäklerskan, gärna velat;))

I eftermiddags var Peter o Tindra o badade i sjön här i byn, det var 17 grader i vattnet! Brr vad kallt!! Jag är värsta badkrukan o föredrog att stanna hemma. Satt i solen o läste Camilla Läckbergs senaste bok, Sjöjungfrun, istället!



Ikväll ska jag o Peter se på filmen "Damernas Detektivbyrå" efter boken med samma namn av Alexander McCall Smith. Jag älskar böckerna om den underbara Mma Ramotswe, det ska bli spännande att se filmen även om boken oftast brukar vara bättre..



Ha en jättebra kommande vecka,



Kramis Jenny ♥

lördag 30 maj 2009

Mosters Älsklings Vera!

Hej på er!

Hoppas ni alla har haft en jättebra dag i solen! Här på Kråkered har vi idag haft besök av min syster Karolina, svåger Lars och min käraste systerdotter Vera!

Vera är snart 15 månader gammal och har en plats motsvarande alla fotbollsplaner i världen i Mosters hjärta!! Vera bor med sin familj i stan (Göteborg) men idag har hon andats lite lantluft här hos oss. Vi har grillat och haft det jättemysigt i det vackra vädret.

Här är lite bilder på Mosters Älskling!






Här sitter hon i Pappa Lars famn, visst har hon alldeles underbara ögon!

Vera o Tindra är "låtsaskusiner" och tycker jättemycket om varandra! Här ger Vera Tindra en puss!


Åh vad roligt att sitta i den fina lilla stolen Moster köpte till mig på Johan Engbergs Antik!




Den här gamla skrindan ropade jag in till Vera på en gårdsauktion i Vårgårda förra sommaren. Den tänkte jag att vi kan dra Vera i när vi ska gå o bada! (vi har en jättefin badsjö här i vår by, bara 10 min gångväg från oss)




Vera tyckte det var jätteroligt att åka i skrindan!





Imorgon får vi besök av Mia, som är dotter till min jobbarkompis Matti. Det ska bli jättetrevligt! Mia bor i Finland men är här i Sverige o hälsar på en vecka. Hon har en liten son,Valtteri, som är i Veras ålder. Moster har redan lekt äktenskapsmäklerska och "gift bort" de unga tu med varandra*fniss*! Vera bor i Göteborg o Valtteri i Helsingfors, men vem vet, kanske korsas deras vägar en dag! :)


Ha en jättebra söndag allihopa,


Kramis Jenny ♥





fredag 29 maj 2009

Auktionsfynd..igen!











Hej på er!

De här grejerna fick vi med oss hem från auktionen i Rävlanda i torsdags! Peter ropade in den gamla oljelampan med gjutjärnsfot och jag de två tavlorna (egentligen var det den första tavlan jag var ute efter men de sålde de här två ihop.. Den sistnämnda har jag gett till Tindra, hon tyckte jättemycket om den:))

Återigen vill jag tacka alla er som besöker mig o lämnar så fina kommentarer! Jag försöker hinna runt till er alla men tiden räcker inte riktigt till..förhoppningsvis kan jag komma ikapp mig lite i helgen:)

Sköt om er!

Kramis Jenny ♥

torsdag 28 maj 2009

Frökort o florabilder!

Gokväll!

Jag är väldigt förtjust i vackra bilder av vår flora, gärna i lite gammaldags stil och där de latinska namnen på växterna står med. För ett tag sedan köpte jag de här fina frökorten skogssmultron och förgätmigej från den härliga nätbutiken Anskus Kammare. Är de inte bedårande söta??


Skogssmultron - Fragaria vesca på latin.

Äkta förgätmigej - Myosolis palustris på latin.




De här vackra florabilderna över Körvel och Kattmynta hittade jag hos den underbara butiken Julias vita drömmar.




Körvel - Myrrhis odorata på latin.



Kattmynta - Nepeta cataria på latin.




Ikväll var jag, Peter o Tindra på auktionen i Rävlanda igen! Jag ropade in två tavlor och Peter köpte en jättevacker gammal oljelampa med gjutjärnsfot. Visar er bilder imorgon:)
Tindra var lite besviken då tavlan (en stor oljemålning av en svart häst) hon hade spanat in gick för långt mer än vad hon hade i sin lilla börs. Hon ville ju så gärna ha med sig nått hem från auktionen.. Förhoppningsvis går det bättre nästa gång!

Imorgon är det fredag, härligt!

Sköt om er!

Kram Jenny ♥

tisdag 26 maj 2009

Vad vill de??


Hej allihopa!

Häromkvällen när jag satt vid matrumsbordet o bloggade kände jag mig plötsligt iakttagen..när jag tittar upp ser jag att hönsen tagit sig upp på altanen o står o kikar in genom dörrarna!!
Blev ganska förvånad när jag fick syn på Tuppen Jansson o hönan Molly stå där o glo. Hade kameran till hands o passade på att ta några foton,det såg ju faktiskt ganska roligt ut:)


Vad är det dom vill?? Den senaste tiden har vi märkt att de har börjat "hänga" utanför vår ytterdörr, på trädgårdsmöblerna utanför köksfönstret och nu senast på altanen. Sin middag hade de redan fått så det kan inte vara att de är hungriga...de kanske planerar en "hostile takeover" av huset???*fniss* Jansson har kanske tröttnat på att bara bo i ett rum o kök och siktar på nått större??










I måndags efter jobbet stog jag o stekte pannkakor till Tindra o Peter (det är väl typ det enda jag kan laga till utan problem*fniss*) när jag fick syn på Blixten utanför fönstret. Då har han hoppat upp på trädgårdsmöblerna o står o glor in i köket!

Kuckeliku!!


Ute i hönshuset ligger hönan Emma fortfarande o ruvar. Vi får se om det kommer fler kycklingar. Den lilla dunbollen Mazarin växer o mår bra, ska försöka ta lite nya foton på henne/honom till helgen:)


Oj, nu är klockan halv 12, läggdax!


Kram Jenny ♥






måndag 25 maj 2009

Blocketfynd och vinnare!


Hej på er!

Igår var jag och min sambo Peter och hämtade en underbar jugend hylla jag hittat på Blocket! Hyllan såldes av ingen mindre än Sofia, som har den mysiga bloggen Kristall & Pynt!Det var andra gången vi sågs, tidigare i vintras köpte jag ju den fina vita skänken jag har i matrummet av henne:)

Nu blev det lite mer än hyllan som fick följa med hem till Kråkered*fniss*.Medans våra respektive fördjupade sig i vedklyvarnas underbara värld passade jag o Sofia på att göra lite fler affärer, hon hade mer att sälja:). Det blev bla en korg, en mindre hylla och en bönepall som blev mina! Dessutom gav hon mig en fin vit piedestal och en vacker stol som kommer passa jättebra till mitt jugendskrivbord efter lite ommålning och nytt tyg!

Tack söta Sofia, vad gullig du är!




Den här hyllan hade jag beundrat tidigare på Sofias blogg och när jag hittade den på Blocket slog jag till direkt!! Den är jättefin med ribborna och den lite nötta ytan tycker jag!


Den blå bönepallen tror jag att jag ska måla vit och ha på altanen med blomkrukor på!



Den mindre hyllan har ett litet staket som jag är så förtjust i, den kommer oxå målas om för att sedan hängas i köket eller matrummet!


Jag var väldigt nöjd när vi åkte hemåt med fullastad bil igår eftermiddag, har du nått mer att sälja hör av dig till mig först Sofia, hihi ;).




Nog om mina inköp! Nu ska jag ju avslöja vem som vunnit de fina prickiga kakburkarna från Greengate!

Det blev hela 409 lotter som var med i utlottningen (inklusive alla som länkat)!! Jättekul att så många ville vara med:) Med hjälp av sambon som fick säga ett nummer (han valde från en registreringsskylt han passerade när jag ringde honom) har följande vinnare utsetts:

Siv med bloggen Mormor S!! Stort Grattis till dig!! Maila mig din adress så kommer burkarna med posten! :)




Tack än en gång till alla er som var med!! Får återkomma med fler tävlingar framöver!

Ha en bra kväll allihopa,

Kramis Jenny ♥


söndag 24 maj 2009

Män i uniform + Award!

Hej på er!

Idag tänkte jag visa er mitt lilla antikfynd från gårdagens utflykt till Lilla Edet, nämligen de här tavlorna med "militärpojkar" från förr! Visst är de söta?? :)


Jag tror att min käre svåger Lars kommer att gilla de här tavlorna, gammal militär som han är;)


Jag tycker han i mitten på tavlan ovan är en riktig pudding, är han inte?? Tavlorna har jag hängt upp i hallen härhemma på Kråkered.

Appropå puddingar hihi, här är min egen Peter, alias Mr Biker iförd sin "uniform", MC stället. (näe jag fick inte visa nån bild utan hjälm..så det här är så mycket ni får se av honom här på bloggen *fniss*). Han skulle ta sig en liten tur på sin "Miss Honda" igår när vi kom hem från antikaffären. Några timmar senare ringde han från Värmland!! Det blev väl en 50-60 mil allt som allt på den "lilla" turen:)



Igår fick jag en award av gulliga Birgitta med bloggen Utsikt från vävstugan!
Tack snälla du, vad glad jag blev!! (kika gärna in hos Birgitta, hon har en tävling där hon lottar ut en jättefin löpare i turkost o vitt!)



Reglerna för denna award är.
1. Kopiera utmärkelsen till din sida.
2. Länka till den som gav dig denna.
3. Ge awarden vidare till andra bloggare.
4. Länka till dessa från din blogg.
5. Lägg besked till deras bloggar,
att du har något till dem.
*****
Jag ger utmärkelsen till:

Cilla - Vit som snö

Sofia - Kristall & Pynt

Kerstin - Ljuvliga Liv

Sofia - Signe 1

Josefin - Krydda Livet

Det är alltid lika trevligt att kika in till er!

Idag har jag varit på besök hos en bloggerska på min länklista! Vem det är och vad jag fick med mig därifrån visar jag er imorgon, då drar jag oxå vinnaren i min tävling om de prickiga Greengate burkarna!



Ha en jättebra kommande vecka,



Kram Jenny ♥♥





lördag 23 maj 2009

Ljuvliga syrener!

Hej!

Visst är det underbart med syrener och deras ljuvliga doft! Våra står just nu i full blom och i förmiddags tog jag in en bukett så att vi kan njuta av dem inomhus oxå. Visst doftar de sommar!




Ställde buketten på den vita byrån i vardagsrummet (har inte visat er så många bilder därifrån, är inte riktigt färdig med inredningen i det rummet ännu).

Genom den vita kaminspegeln från House doctor skymtar kakelugnen vi satte in när vi flyttade in i huset 2008. Lampa från Tine K Home.


Den gröna kakelplattan med ordet "blomknopp" är beställd från Julias vita drömmar.



Idag har jag och min sambo Peter varit på en liten utflykt till Johan Engbergs Antik i Lilla Edet (en hel lada full med antikviteter och annat smått och gott). Vad vi fick med oss därifrån visar jag er imorgon;)



Ha en jättebra lördagseftermiddag och kväll!



Kram Jenny ♥♥

fredag 22 maj 2009

Inredningsböcker - 2 favoriter!

Hej på er!

Jag är tokig i vackra inredningsböcker och idag tänkte jag visa er mina absoluta favoriter som hängt med i många år, nämligen Junk Style av Melanie Molesworth och Stilrent och Romantiskt av Atlanta Bartlett. De har runt 10 år på nacken men känns ändå väldigt tidlösa och aktuella. Flera av detaljerna man hittar i dem är jättepoppis idag, tex industrilampor och Tolixstolar (jag vill oxå ha en!)). Det är många vackra och inspirerande bilder i böckerna, och så är de ju fina att ha framme på bordet oxå;)

Har ni andra några favoritböcker vad gäller inredning?
























(klicka på bilderna så blir de större)








På söndag är det sista dagen att anmäla sig till min tävling, jätteroligt att så många är med! Det är redan över 300 lotter (har börjat förbereda dragningslistan idag)! På måndag drar jag en vinnare:)


Ha en fortsatt skön helg allihopa och tack för att ni kikar in hos mig!


Kram Jenny ♥