måndag 31 augusti 2009

Antikaffär i skogen!


Hej på er!

Här är lite bilder från gårdagens utflykt till Gammeltorpets Antik som ligger i skogarna mellan Alingsås o Borås. Det var verkligen ett jättemysigt ställe med massa fina saker (fast det tyckte inte min plånbok så vi nöjde oss med att titta). Ägaren renoverade upp gamla gjutjärnsspisar o kaminer bla som han sålde i butiken. Både Peter o jag började drömma om att ha en liten kamin i sovrummet..suck!


Vackra gamla trädgårdsmöbler o pumpar..

Butiken låg i två fina röda hus som ägaren byggt själv.


Den här vackra gamla trädgårdssoffan från Husqvarna hade gärna fått flytta med hem till mig!

Det var lite för mörkt inne i affären för att fota men jag fick några bilder på kaminer o spisar i alla fall..




Ägaren hade även "håriga" kor som gick o betade på en äng mittemot butiken. Jag var bara tvungen att gå fram o kika på sötisarna:)







Hoppas ni alla får en fin vecka!


Kram Jenny

söndag 30 augusti 2009

Korvbrödsfrukost!


Godmorgon på er!

Ibland sover hönsen längre på söndagar men inte idag! Vaknade av deras otåliga skrockande långt innan 8:) De står i en klunga vid grinden till inhängnaden o vill bli utsläppta så att de kan komma ut o picka i dikena o på gräsmattan. De förväntar sig oxå nått gott till frukost innan de kilar iväg på sina äventyr. Idag bjöds det på korvbröd som de slukade med god aptit:)

Släpp ut oss nån gång då!


Äntligen!







Gammeltuppen Carl-Ivar tar en bit bröd från min hand som han sedan släpper ner framför en höna så att hon kan äta, en riktig gentleman:)



Kycklingen Mazarin har nu blivit såhär stor, nästan en fullvuxen höna! Det såg jätteroligt ut när hon fick tag i den här stora biten bröd o sprang ifrån de andra för att få ha allt för sig själv:)



Min favorit Tuppen Jansson! Påminner han inte lite om trollkarlen Gandalf i Sagan om ringen filmerna med sitt långa vita hår??*fniss*





Igår berättade jag ju att vi skulle till en antikaffär utanför Alingsås. Den låg verkligen mitt ute i ingenstans utmed väg 180 mellan Alingsås o Borås, 5km in i skogen från vägen. Det var ett jättemysigt ställe, Gammeltorpets Antik heter det. Det enda kruxet var att det var stängt när vi kom dit, typiskt! :(
De har bara öppet på söndagar mellan 12-16 men vi blev så nyfikna (vi stod där o kikade in i fönstren o såg vackra lampor o gjutjärnskaminer) så vi tar oss en tur dit idag igen när de har öppet:)


Ha en skön söndag o tack för hjälpen om regskyltens ursprung i det förra inlägget förresten! Kul att den kom från Stockholm, min födelsestad! Bodde där i hela 6 månader innan jag flyttade till "bonnigare" breddgrader;)


Kramis Jenny



lördag 29 augusti 2009

Gammal regskylt!

Hejsan!

Nu har jag oxå blivit med en gammal registreringskylt! Har sett såna här hos flera av er andra och blivit inspirerad:) Skylten vann jag i en budgivning på Tradera. De är förmodligen mycket billigare på loppis men har inte haft turen att springa på nån där än..
Skylten kommer nog att få flytta runt lite i huset innan jag bestämmer mig för var den ska stå:)

Är det nån som vet vilket landskap skyltarna som börjar med AB kom ifrån förresten? Säljaren bor i Dalarna så det kanske är därifrån?




Tills vidare står den mot väggen i gästrummet..




Nu ska jag o Peter åka till en antikaffär utanför Alingsås, på Peters initiativ hör o häpna;)



Ha en skön lördag kära vänner,



Kramis Jenny

torsdag 27 augusti 2009

Trådänglar och Kråk(k)ung!

Hej!

De här vackra trådänglarna gjorda av Annika Nyman (konsthantverkare från Västerbotten) köpte jag i den fina nätbutiken Cosas när vi flyttade in i huset förra året. De hänger o vakar över oss vid altandörrarna i vårt matrum. Tindra och jag kallar dem för Långis och Tjockis:)


Änglarnas hjärtan är röda fast det syns inte så bra på bilden..



Jag tycker nog att "Tjockis" är finast!






Annika Nyman har även gjort den här supersöta "kråk(k)ungen" som jag oxå har köpt på Cosas. Bilden är lånad därifrån eftersom min kråk(k)unge ligger nerpackad bland påskpyntet på vinden:) Är han inte fin?? :)



Passar på att önska er alla en riktigt skön helg!
Kram Jenny

onsdag 26 augusti 2009

Tidningsförvaring från Bruka!

Hejsan!

Idag får ni se ytterligare en Bruka pryl som pryder vårt hem (vet att ni är många med mig som älskar det märket:)). Den här fina vita tidningsförvaringen köpte jag tidigare i somras på Balders Hage i Alingsås.


Har inte skrivit någonting på de medföljande etiketterna ännu, kanske hade varit snyggt med stämplade bokstäver på dem?





Liite svårt för er att gissa vilket fack som är mitt och vilket som är Peters va?? *fniss*



Vi har hängt den på ena sidan av murstocken i köket. De tråkiga rören som syns till vänster funderar jag på att linda en lampslinga runt. (det hade de som bodde här före oss, såg ganska fint ut, kanske snor deras idé)





Ser att min besöksräknare precis passerat 30 000!! Jättekul att så många hittat hit till mig! Tack till alla er trogna bloggvänner o andra som kikar in här! Det får nog bli en liten tävling till här på bloggen snart för att fira:)




Ha en skön kväll!




Kramis Jenny

tisdag 25 augusti 2009

Brukskänsla i vår by!

Hej på er!

Idag tänkte jag visa er lite bilder från vår by Tollered! Det är ett gammalt brukssamhälle ca 3 mil från Göteborg vid sjön Sävelången utmed E20 i Lerums kommun.

1833 grundades här Nääs fabriker (spinneri) där de flesta byborna arbetade i generationer ända tills i slutet av 1970-talet då tillverkningen lades ner. Än idag känner man brukskänslan då många av husen och miljöerna är bevarade.
Jag tycker det är jättemysigt att promenera omkring här bland de vackra gamla tegelhusen. (här finns oxå gott om röda trähus med vita knutar men de får ni se en annan gång:))

Det svarta gamla röret ledde vatten från sjön Torskabotten ner till spinneriet. Tindra tycker det är jättespännande att balansera på det (på de ställen där röret inte går så högt över marken förstås!) :)




Här är den öfvre fabriken, en av de äldsta fabriksbyggnaderna. Jag gillar det charmiga gamla tornet:) I andra änden av huset finns ett jättemysigt café (finns även lite loppis o presenter) som jag hoppas kunna visa er i ett senare inlägg.

Den här mojängen tycker jag påminner om en ubåt! Kan vara någon slags trycktank (gissade min sambo Peter).

Nere vid Sävelångens strand har det byggts kontor och hotell i de gamla fabriksbyggnaderna (här låg förresten Universeum innan det flyttade till Göteborg på 90-talet).


Hotellet som ligger alldeles vid stranden har en sån vacker fasad med alla sina fönster!



I Tollered ligger Sveriges minsta biograf med endast 24 platser! ( i huset nedan)Det är den enda biosalongen jag varit i som har kakelugn, hihi!


Nu ska jag ut och ta mig en promenad på byn (har börjat gå med stegräknare och vill komma upp i minst 15 000 steg om dagen. Rör på mig alldeles för lite..kanske för att det är så kul att sitta o blogga?? hmm ;))



Kikar in till er andra lite senare ikväll,



Kram Jenny

söndag 23 augusti 2009

Färgglada favoriter från Rice!

Hejsan!

Jag gillar det danska märket Rice som bla gör färgglada produkter i plast och melamin. Deras produkter tillverkas i Asien och företaget är noggranna med att de anställda har avtalsenliga löner och att de inte arbetar under dåliga förhållanden. Det tycker jag är bra!

Idag tänkte jag visa er några av mina favorit Rice prylar jag har samlat på mig under årens lopp:


Den här fina cykelkorgen i grön/vit rutigt gillar jag! När jag inte använder den till cykeln brukar vi samla dagstidningar i den i köket:). (Inreda.com)


Rader av körsbär längs kanten, en söt detalj!


Den här lunchlådan med hästar på locket köpte jag till Tindra för några år sedan. I den brukar vi lägga hennes smörgåsar när hon ska på utflykt med skolan. (Inreda.com)


Långa melaminskedar med fina mönster på skaften.
(snirkla.se)


Tändsticksaskar med blommor o fjärilar. Tyckte de var så fina så jag köpte en i varje färg:)
(broarne.se)










Brödkorg i ljusblått, inhandlad på Inred Presenter o sånt i Lerum nu i somras.



Cerise flugsmälla i form av en fjäril! (elsashem.se)







Nu ska jag kika in till er andra o se vad ni haft för er i helgen:)

Ha en jättebra kommande vecka kära vänner!

Kram Jenny




lördag 22 augusti 2009

Skogspromenad med Wilbur!

Hejsan!

Den här helgen är jag och Peter hundvakter åt svärmor Sirkkas söta dvärgschnauzer Wilbur! Efter frukosten i morse åkte jag och Wilbur (Peter ville hellre vara hemma o ägna sig åt vedkapning)till Härskogen som ligger ungefär 15km från där vi bor för att gå på promenad.


Wilbur himself! Han har cool frisyr tycker jag, hihi!

Härskogen är ett jättemysigt ställe där det både finns motionsspår av varierande längd, bad, kanotutyhyrning o café.


Wilbur o jag valde den gula slingan som är 5km lång.


En del av spåret går utmed Härsjön, det är jättefint utmed vattnet.


Vi stannade till vid en liten sandstrand ungefär halvvägs.




Allt ska ju så klart undersökas o nosas på..fullt av sand i skägget*fniss*





Man blir törstig av att vara ute i skogen...





Tur att den lilla pinnen orkar hålla upp stenen, annars hade den nog rullat ner o krossat lampan;)





De här färggranna svamparna fick inte följa med hem..


Tidigt imorse åkte Tindra med sin mamma o dennes blivande man till Mallorca, jag hoppas hon får det riktigt varmt o mysigt! Ska bli kul att höra vad hon tyckte om flygresan, det var hennes premiärtur! :)

Ha en skön lördag allihopa!


Kram Jenny