söndag 17 januari 2010

Brand!

Hej på er kära vänner!

Sent igår kväll/inatt hände det något hemskt här på Kråkered..vårat hönshus började brinna!!
Jag satt och bloggade sent vid matbordet när jag hörde något på utsidan, när jag tittade ut genom fönstret stod hönshuset i lågor!! Fy vilken chock, jag blev helt panikslagen! Medans jag ringde brandkåren (var så skakig så jag lyckades knappt slå siffrorna) sprang Peter ut och försökte släcka elden med vattenslang nerifrån källaren. Hönshuset ligger ju så nära vårt hus så vi var rädda för att elden skulle sprida sig hit..Polisen och brandkåren var snabbt på plats, även om det inte var det lättaste för brandbilarna att ta sig upp för vår lilla gata. Sedan följde några overkliga timmar där jag bara kunde stå och se på när brandmännen bekämpade elden. Min pappa åkte hit i panik då jag även ringt honom och han uppfattat det som att bostadshuset brann..(han och mamma blev rejält uppskakade). Peter fick åka med ambulansen in till sjukhuset då han andats in så mycket rök. Som tur var sov Tindra och vaknade inte en enda gång trots alla brandbilar och larm. Polisen var här och spärrade av vid 4 tiden inatt, imorgon eller på tisdag kommer en tekniker och ska undersöka brandorsaken. Vi hade en värmelampa och en eluppvärmd platta till hönsens vattenskål, vi vet inte om det var i någon av dem elden startade.

Våra kära höns Tuppen Jansson, Tuppen Carl-Ivar, hönorna Babby, Molly och Emma klarade sig inte, de dog förmodligen snabbt av röken. Det känns så tomt här nu utan dem!! Vi får trösta oss med att de är i hönshimlen med Blixten, Krösamaja,Snövit, Mazarin och de andra hönsen vi haft tidigare.

Sedan brann en massa saker upp som vi hade på loftet och i förrådet men det känns som det kan kvitta, det är bara materiella saker, det är värre med hönsen, de betydde så mycket för mig, speciellt Tuppen Jansson..

Hönshuset står kvar men är utbrunnet inuti. Vi får se om det måste rivas eller om det går att bygga upp igen, det får bli en senare fråga.

Jag är så glad att jag satt och bloggade när det hände och råkade titta ut.Hade jag gått och lagt mig tidigare hade elden tagit sig mer och kanske spridit sig till vårt hus. Peter satt i vardagsrummet och tittade på film så han såg det ju inte därifrån. Vi får vara tacksamma för att det "bara" var i hönshuset det brann, vill inte tänka på vad som kunde hänt om det varit vårat hus..

Jag känner mig ganska skakig och chockad fortfarande..kommer inte att blogga på ett tag men ville ändå berätta för er vad som hänt.

Sköt om er!

Kram Jenny

107 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars stackars alla hönorna och tupparna! Vi är tacksamma att ni mår bra iallafall, trots det hemska som hänt!
Vera pratar om moster nenne och hönorna och vill höra om branden om och om igen.. Jag vet inte om hon förstår..Hon vet att ni är ledsna iallafall!
STOR KRAM från oss! V, K o L

Nylyckan sa...

Hej Jenny! Jag blir också ledsen när jag läser vad du skrivit. Det är ju fruktansvärt. Man har ju följt dina höns och tuppar. Tur att elden inte spred sig. Förstår paniken som ni måste ha känt. Hoppas att det gick bra med Peters lungor. Tänker på er. Kram Åsa

promenader på landet sa...

Hej vännen! Men vad otäckt! Vilken tur att du var vaken annars vet vi inte hur det hade gått! Förstår att du är ledsen för hönsen och att du blev chockad. Va rädd om dig och massor av styrkekramar till dig! Umgås med dina nära i dag! / Maria

Ingrid sa...

Me så gräsligt, jag saknar ord!! Jag som tyckte att era höns var de sötaste som fanns...Nu är det sorgligt hemma hos er, jag tänker på er med värme.

~Livet i byn

Susanne sa...

Älskade kära du!!jag lider med er och känner hur otroligt ledsen jag är för eran skull..Det finns nog inga ord som kan trösta i denna stund..Sån änglavakt att inte det tog sig till ert hus,,men stackars stackars Hönor och tupp och stackars stackars er...Massa tankar och kramar till er i eran sorg..Susanne

Roses & Angels sa...

Men kära vän! ÅÅÅ lider verkligen med er. Otroligt sorgligt. Vet inte vad man ska säga. Sänder massor med kramar och tankar till er! KRAAAM

LinnaLi sa...

Ingen rolig söndag för er! Tur att det gick som det gick ändå. Förstår dock att du kommer att sakna djuren, de blir ju som medlemmar av familjen!

Kramar

Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men gud så hemskt!! Jag får gå och hämta papper nu, blev tvungen och torka bort alla tårar. Jag fick också en liten chock när jag läste, stackars alla hönor och tuppar. Men vi får hoppas dom somnade av röken, jag lider med dig vännen. Och det var en himla tur att du satt så du såg det så snabbt. Hoppas allt är bra med Peter också nu, otäckt med all röken.
Skickar en stor hjärtekram till er.
AnnaMaria

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Jenny!
Fy så hemskt! Jag tänker på er och försöker tänka att det var tur att det "bara" var hönshuset som brann. Så sorgligt att ni förlorad de underbara hönsen och tuppen.Hoppas att Peter mår bra.
Stora kramen från Maria

Älskade pion sa...

Men goa Jenny,vad hemskt. Tur att ni klarade er iallafall,hoppas att det gick bra med Peter också.Var rädda om er och ta väl hand om varandra nu. Skänker er en tanke.Såå synd om hönsen,hoppas att dom har det bra i hönshimmlen.Tänker på er. Bamsekramar Ulrika

alegni sa...

men kära nån så otäckt! vilken himla tur att du satt där du satt så att branden inte hann sprida sig längre! du hade nog änglavakt! jag förstår att du måste ta paus nu för att bearbeta det hela. jag tänker på dig och hoppas allt är okej med peter och att ni kommer över saknaden efter era höns så småningom. tusen varma kramar från
ingela

Annas Lycka sa...

Kära Jenny.
Åååå vad ledsen jag blir när jag läser detta. Vilken tur ändå att ni var i säkerhet och att Tindra sov. Kan vara riktigt jobbigt för ett barn att gå igenom en chock av ett sånt här slag. JAg tänker på era höns oxå såklart, Jansson speciellt som jag så med glädje kunnat följa här på din blogg.Så tråkigt!!

Jag förstår att ni har en jobbig tid framför er och arbetsam. Såklart allt kommer bli bra och ordna sig men det är klart att det inte är så det känns idag. Hur mår Peter?? Skickar alla styrkekrafter jag har.

Tänker på er! Finns här om du behöver mig vännen. Kramar till er alla!!! Anna

House number 15 sa...

Fy så otäckt!! Får gåshud när jag läser din upplevelse. Men vilken tur att inte elden fick fäste i huset. Stackars hönorna...

Stora kramar/ C

Vekarus sa...

Hui kuinka kamalia uutisia! Olen niin pahoillani puolestanne! Voimia roppakaupalla teille molemmille! Olet ajatuksissani!

Villa Carl Larsson sa...

Neeeeej Jenny, så fruktansvärt hemskt. Jag lider med dig och din familj ang de stackars hönsen. Vet ju hur mycket de betydde för dig. Jag beklagar verkligen. Och vilken tur att du var vaken och att du just då kunde titta ut. Det hade ju varit än värre om det varit erat hus. Ni hade änglavakt.

Var rädda om er och kramas mycket. Jag tänker på er. Många kramar från Josefin

ansku sa...

Hej kära Jenny,
Vad hemskt och såååå sorgligt att ni förlorade hönorna & tupparna. Men som du säger det kunnat bli värre. Är verkligen ledsen för er skull! Hoppas ni mår bra under alla omständigheter.
Lämmin halaus/Ansku.

♥ Bina ♥ sa...

Åh neej.. vad ledsamt.

*STOR KRAM*

mitt skärgårdsliv sa...

Men kära nån så otäckt. Lider med er alla era höns som betytt mycket för dig. Sån tur att du bloggade ryser med tanke på vad som kunde ha hänt annars. Förstå att du är chockad fortfarande. Kramar!

-Hönsmammann- sa...

Nämen huga så fruktansvärt!

Jag lider med er. Så obegripligt hemskt och stackars hönorna.

Aratorps Lena sa...

Nej, Jenny vad dystert... Det finns många OM i situationer som detta men tack och lov att det gick som det gick (när det nu måste hända...) Skänker en tanke till er och dina underbara djur. Stor kram

Louise sa...

Men goa jenny...huu vad hemskt! Eftersom jag själv haft husdjur och misstat dem förstår jag saknaden för tuppen Jansson och hönorna...Änglavakt hade ni ialla fall...Stora kramen till dig!!

Fröken Tindra sa...

Vilken himla tur att ert hus klarade sig!! Och att du var vaken! Usch, vilken hemsk upplevelse det måste vara. Eld är så kraftfull när den får fäste. Fy 17. Det är så tråkigt att ni mist era underbara husdjur. De var ju så charmiga. Förstår att du är chockad och ledsen! Sänder dig varma tankar och hoppas att ni repar nytt mod snart. Hoppas det gick bra med sambon!
Många stärkande kramar till er!

Huset utanför stan sa...

Vilken tur att du upptäckte branden i tid! Fy vad hemskt, jag förstår att du fortfarande är skakig. Man vill inte äns tänka på vad som kunde ha skett. Stackars tuppar och hönor men förhoppningsvis gick det väldigt fort.

Sköt om dig och de dina så hörs vi efter din bloggpaus igen. Styrkekram!

minvitamin sa...

Herregud,vilken tur att du satt uppe och fick se det innan förödelsen var total.
Fantstisk sinnesnärvaro ni hade båda två.Du som genast ringde och Peter som försökte släcka(hoppas han mår bra).
DET är inte alltid så självklart att man gör.

Ta hand om er riktigt ordentligt nu.
Stora stärkande kramar/S

Anna-Lena sa...

Men oj, oj,oj så fruktansvärt! Jag blev alldeles kall inombords när jag såg din rubrik. Så sorgligt för alla dina kära små höns. De var sådana härliga personligheter och jag förstår att de var djupt älskade. Du har delat med dig så ofta av dina kär djur på här bloggen. Samtidigt är jag glad över att du var vaken och att ni hann stoppa spridningen.Så otäckt! Min mamma hus brann upp när hon var barn och de klarade livhanken med nöd och näppe. Tänk vilken tur ni ändå hade! Hoppas att Peter mår bättre, otäckt med röken i lungorna.

Sköt om varandra nu och var rädd om dig! Vi finns ju alla kvar här och väntar. Tror att dina höns har det bra i hönahimlen!

Mina varmaste styrkekramar till er!
Anna-Lena♥

Mia sa...

Vet inte vad jag skall skriva det är så hemskt. Stakars hönor och tuppar det måste kännas tomt de var verkligen en del av er. Man märkte att du brydde dig om dem eftersom du pysslade så i deras hus.
Hoppas att ni får reda på hur det gick till och att du inte känner dig allt för skärrad över det som hänt. Det är läskigt med eld det går så fort tur att du satt uppe lite längre vid datorn.

Stora kramar Mia

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Usch vad hemskt. Blev väldigt ledsen och skrämd när jag läste ditt inlägg. Ja, vilken "tur" att du satt uppe. Du gör rätt i att ta en paus och umgås med nära och kära. Och sen komma tillbaka när du känner dig redo. Varma kramar/ Carolina

Ekebo sa...

Hej Jenny! Vad tråkigt för er! Men vilken tur att ni var vakna när det hände. Hoppas det löser sig till det bästa och att Peter mår bättre. Tänker på er många kramar Malin!

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej!
Men vilken tur i oturen att du satt och bloggade så att hjälp kom fort.
Håller helt med dig att det är hönsen och tupparna det var synd om och som man saknar.
Materiel ting kan man ju alltid köpa nya, men med djur så är det ju små personligheter.
Förstår mer än väl att du är uppskakad och att du är chokad får fy som hemskt det är innan branden kommer under kontroll-

Ha det så bra ni nu kan kramar Marie:)

Norregård sa...

Jenny....jag blir tårögd!!
Tur att huset klarade sig!!
Kära du, vilken panik...jag blir så ledsen för er skull. Hönorna har det bra i himlen, ta hand om dig och familjen nu!
Vi väntar på dig tills du har lust att blogga igen!! Jag tänker på Er!!
Kram Kram Malin

Ett Vitare Hem sa...

Nämen fy vilken upplevelse, det är ju sånt som man verkligen inte vill uppleva! Kramisar i massor på dig vännen!
Kramis/LenaS

Malin sa...

Hej!
Detta var inte vad jag väntade mig när ja klickade upp din blogg! Kära nån... Vilken hemsk upplevelse, något man inte önskar händer någonsin! Vilken tur att ni klarade Erat hus! (men stackars små höns) Hur mår Peter nu? Ta hand om varandra! Massor med kramar Malin

rosenskära sa...

Åh Jenny - vilken chock, men ni hade ju änglavakt. Du kan tacka bloggandet för ytterligare en sak idag. Och era höns - fy vad sorgligt. Satt precis här och bläddrade i gamla foton, bl a på min gamla katt, minnen flöt upp och tårarna rann. Era höns var sådana personligheter. Vi får vara glada att ni kom undan med bara förskräckelsen. Det gäller verkligen att vara tacksam för de liv vi har.

Lena

Hem och Lycka sa...

Nämen fy vad otäckt, vad hemskt! Sån tur i oturen i alla fall att den inte spred sig till huset och att du upptäckte branden i tid. Stor KRAM!

Vitt för själen sa...

Nejmen fyyy!!
Snyyyft..

Tänker på er. Kram

Fröken Fräken sa...

Men stackars er allihopa! FÖörstår om det känns jobbigt just nu, samtidigt som det finns en lättnad över att branden inte spred sig.

Anette sa...

Hej Jenny! Fy vad hemskt...men tur att inte elden tog sig till erat hus.
Tänker på er....kram Anette

Sunnanvind sa...

Åh nej vad tråkigt att höra... Blir ledsen för er(och hönsens)skull. Tur att det ändå gick bra med bostadshuset. Men ändå, verkligen tråkigt.

Kram Carina

STENLYCKA sa...

Så sorgligt!!!!
Beklagar verkligen och ger dig en jätte stor tröstkram. Förstår att du både är chockad och ledsen.Vilken tur att det gick bra med erat hus och att ni var vakna.
Hur gick det med Peter hopps han mår bättre.
Många tankar till dig och din familj och till alla hönsen uppe i hönshimlen.

StrandviksVillan sa...

Åh nej, vännen!!
Man blir ju lite chockad själv bara av att läsa detta! Alla "tänk om..." som far genom huvudet. Det var nog en mening med att du satt där så sent som du gjorde.

Stackars fåglar...
Förstår att du inte orkar blogga på ett tag, men väntar så gärna tills du återkommer :)

Varm kram, Ann-Christine

Det ljuva livet i stan sa...

Hej Jenny,

Usch det låter som en riktigt jobbig natt, hoppas det gick bra för din man och synd på alla hönor!

Kram Frida

HaHa sa...

Oi kamala mikä juttu! Olette varmasti vielä shokissa kaikesta tapahtuneesta. Mutta teillä oli enkeleitä! Onneksi tuli ei levinnyt taloonne!

Voimia selviämiseen!! <3

Signe 1 sa...

Men gumman fy vad otäckt!! Förstår om du är rejält skärrad nu, vem skulle inte vara det!! Och de små liven som inte klarade sig, det var ju små personligheter, som man blev glad av att få läsa om här!! Tänker på er vännen och ta den tid du behöver att komma över vad som hänt, vi, dina kära bloggisar, finns ju kvar!! Och det var ju tur att det inte hände ER nånting, vill inte ens tänka tanken!

STÖRSTA KRAMEN SOFIA♥

Huset vid ån sa...

Hej Vännen! Fy, vad hemskt för Er!! Låter så overkligt, tänk vad fort allting kan gå!( Det är tur man inte vet vad man framför sig.)Men vilken tur att ni vaknade så att elden inte spred sig! Och att Tindra "gumman" låg o sov så att hon slapp se eländet. Jag förstår att du sakanar dina "familjemedlemmar"....Jag skickar massor med kramar till dig o familjen! Tänker på er! Kram Therese

Carin sa...

Hej Jenny! Verkligen tråkiga nyheter... Men ändå tur att du var vaken! Man får sig en verklig tankeställare! Tänk vad saker kan förändras på ett ögonblick!!!

Många kramar! Carin

azalean sa...

Hej i Kråkered! Hoppas ni inte är för chockade, de var väl någon mening med att du satt och bloggade och vad bra att du tänker att det trots allt är materiellt. När jag var 13 år brann mitt hem upp, men ingen människa kom till skada...och allt annat går att ersätta. Men visst blir man jätteledsen.
/kram Anita B

rautaharakka sa...

Hei Jenny! Huh kylläpä elämä osaa yllättää! Onneksi kotinne ja te itse säilyitte ehjinä.
Tulipalot ovat tosi pelottavia!
Voimahaleja, Eeva

Birgitta sa...

Vad jobbigt det måste var nu för er. Och de fina hönsen som du hade omkring dej på sommaren i trädgården. Men vilken tur att du satt så du kunde se och larma. Vi får vara glada att inte något värre hände.
Tänker på dej!
Kramar Birgitta

Teija sa...

Hui kamalaa! Voi kana-parkoja :( Mutta pahemminkin olisi voinut käydä!

Voimia ja jaksamisia teille!

Fånga dagen sa...

Men herregud vilken chock, men tur i oturen att du var vaken i alla fall.
Tänk vad fort livet kan förändras utan att man har en aning om det. Det gäller verkligen att njuta medan man kan.
Stackars hönor, alla djur blir ju som ens vänner. Ja jag förstår att du är i chock och jag ska tänka på dig.
Kramar Lena

Stina sa...

Fy vad tråkigt!
Förstår att ni kommer att sakna hönorna och Jansson...
kram♥

Rester till middag sa...

Usch!!! Brand är så hemskt. För 8 år sedan brann det i mina föräldrars hus.
Jag minns det som i går....och ryser.
Vilken tur att ni klarade er så bra som ni gjorde.
Kram!

Susanne sa...

Hej Jenny

Blev så ledsen när jag läste vad som hänt era små hönor. Vi har själva gått i tankar på att skaffa höns och era är dom finaste jag har sett.

Kram Susanne

Krukmakeri hemjord sa...

Men fy så hemskt!!!!
Skickar lite styrkekramar till dig och familjen!

ha de

annbritt

Hjemmekjær sa...

Kjære kjære Jenny!
Først må jeg si at jeg er så glad for å høre at det gikk bra med både deg,Peter og Tindra!!
Når det er sagt, så har jeg skjønt gjennom bloggen din at hønsene betydde mye for deg....å det er så trist å høre at de ikke klarte seg.... Så fort kan det skje en ulykke, det er skummelt å tenke på.. Det kommer slike påminnelser om at vi må sette pris på hver dag, - på hverandre!
Jeg vet at det bare er gjennom blogg at jeg "kjenner" deg, men jeg vet ganske visst at du er et herlig menneske!! Setter så stor pris på at du titter innom min blogg, og kontakten vi har gjennom blogging:)

Håper det går bra med dere alle!
Klem fra Sylvia

Vikeskärs hem och vardag sa...

Hej!det finns inga ord för det som hänt :( Beklagar och det måste verkligen varit hemskt.
Jag tänker på hönsen och på er och hoppas ni mår bra och ger er varma kramar.

Grodmamman sa...

Vilken upplevelse och synd om hönsen! Tur att du bloggade.
Ta hand om er!
Kram

Sara sa...

Åh fy vad hemskt!!!
Skänker många kramar till dig och din familj.
Stackars små höns =(

Kramar ifrån lilla mig

Karin - Mina Rum sa...

Fy, din stackare! Vilken hemsk upplevelse. Jag förstår verkligen om du är uppskakad. Så synd på alla hönor och tuppar. Det måste känns tungt. Men samtidigt tur att elden inte hann sprida sig till boningshuset.
Sköt om dig! Kram

Around the world with Alice sa...

Hej Jenny!

Vad hemskt med branden! Stakars, stakars er som misste era hönor och tuppar :( Jag skulle bli jätte ledsen om det hände med vårat hönshus. Usch vad läskigt!

Kram kram kram Alice <3

Nyanser av vitt sa...

Åh nej vännen vad hemskt. Ja då har både du och jag varit med om förskräckliga brandhändelser inom loppet av några dygn. Det var likadant för mig. Kom inte ihåg 112-numret. Chockad och blockerad.
Skönt att elden "bara" tog hönshuset. Synd om hönsen men usch...det är ändå änglavakt att elden inte tog ert bostadshus.
Sköt om dig och bearbeta detta i lugn och ro. Kom tillbaka när du orkar. Tänker på dig
Kram Agneta

MITT VITA HUS sa...

Åh nämen gumman då:( Inget roligt skickar en liten cyber-kram och tänker på er, massor kramar Mia

Majas skafferi sa...

Hej! Det var verkligen tråkiga nyheter.. att hönshuset blev förstört var ju en sak, men hönsen!(Har det nog bra i sin himmel nu,iofs.) Levande varelser är ju personligheter, som inte går att ersätta! Jag förstår chocken..men ni får trösta er med att huset klarade sig! Tack och lov!
Hoppas det går bra med Peters lungor!
Tänker på er!

Cathrin sa...

Å Jenny så fullkomligt overkligt att läsa om er hemska natt. Och hönorna... men en sådan oerhört tur att inget er och att du satt uppe. Hoppas allt blir bra med Peter också. Förstår att ni är helt upprivna. Tänker på er! Och vi finns här, men just nu har du betydligt viktigare saker att ta hand om!

Kramar

Therese sa...

Värmande kramar till dig/er! Tur i oturen att bloggar finns så du inte sov, nu hann ni ju begränsa skadan... Va nu rädda om varandra så ser vi när du tid, ork och lust att sätta dig bakom skärmen igen! Kram Therese - Sockenvägens Söta

homebylina sa...

Fy så hemskt, men vilken tur att det inte spred sig till bostadshuset! Ta hand om er och pausa så länge du behöver och känner för det... KRAM Lina

Marie sa...

Men fy så hemskt, jag ryser och får tårar i ögonen! Så fruktansvärt tråkigt med tupparna och hönorna, ni måste vara jätteledsna! Men vilken otrolig tur att du var vaken och att det inte hann sprida sig till erat hus.

Ta hand om varandra!
Kramar Marie

Vit som snö sa...

Men Jenny!!! Så fruktansvärt tragiskt!!!
Era älskade tuppar o hönor, jag har förstått att ni trivdes så bra med dom. Jag tror inte alls att dom behövde lida, röken sövde dom nog fort. En änglavakt dock att du satt vid bloggen!!! Jag vill inte ens tänka om du inte gjort det!
Ta hand om er! Kram Cilla

S sa...

Jag lider med er! Jag har dessutom viss erfarenhet av den process ni går igenom eftersom vårt (bostads)hus brann ner förra hösten. Som tur var slapp vi dock att förlora något mer än det materiella. Vi hade inga djur och jag och min sambo klarade oss förhållandevis bra. Jag brukar inte skriva till dig, men vill bara passa på att tala om att det jobbiga kommer lätta lite med tiden och att det inte alltid kommer kännas förj*vligt, i alla fall inte om jag ska tala av erfarenhet! Hoppas allt löser sig för er på bästa möjliga sätt nu!

Många kramar Sofi

Anonym sa...

Å Jenny, så ledsen jag blir för er skull :(
Vilken tur att elden inte spred sig, men fruktansvärt att det började brinna överhuvudtaget. Många kramar till er!

(Kan inte ens förställa mig hur hemskt det måste kännas för er att förlora era kära höns och tuppen J :( )

kramar/Julia

(julias vita drömmar)

Mjuka sa...

Men Jenny, så fruktansvärt!! Fy , jag ryser!!
Tänker på er!!!
kramar
Malin

Villa Solgården sa...

Så fruktansvärt Jenny!!! Så fruktansvärt för dina älskade höns!!
Men vilken tur att du satt uppe som sagt...!

Kramar om!
Sanna

Tulipa sa...

hej jenny!
Herregud så hemskt! Och vilken tur ni ändå hade som klarade er med bostadshuset "intakt"...
Jag blir alldeles skakig när jag läser det, allt är som vanligt och så plötsligt... Man vet aldrig...brand är något otroligt hemskt...

Vilken tur ändå mitt i allt att ni mår bra alla!
Hoppas tekniska undersökningen går bra och att allt kan gå på försäkringen.

Var rädd om dig!

Tänker på er.

Stor kram Mariette

Hemmalycka sa...

Men lilla gumman, fy vad hemskt det måste ha varit för er. Vilken chock.
Jag är jätteledsen för er skull och hoppas det löser sig på bästa sätt. Tråkigt med de fina hönsen och tupparna som jag förstår att du kommer att sakna.
Jag skänker dig den varmaste kramen.
Åsa

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men fyyy sååå hemskt!! ÅÅ stackaras alla hönor!!!:( O tuppen!!
lider med er, men säker på att de har det väl i hömshimlen!!!
Vilken tur det inte började brinna hos er, o vilken himla tur du såg lågorna!!
Måste vart en skyddsängel hos dig!!!
VARMA KRAMAR till er alla♥♥♥
~~Kram ♥ Millan~~

Ett ögonblick sa...

Hej Jenny!
Åh, vad lessen jag blir för er skull....Stackars tuppar och hönor, åh vad hemskt!!!....men vilken tur att du satt uppe. Vet inte vad jag ska skriva, jag är nog lite chockad....men jag tänker på Er.

Mina varmaste kramar till Er Alla.
lisamaja

DRÖMHUSET sa...

Hej Jenny!

Så fruktansvärt och ledsamt! Men som du säger också, vilken otrolig tur ändå att elden inte spred sig....
Mina tankar går till er och tuppsen och hönorna i himlen...

STOR KRAM Sofie ♥

Anttoska sa...

Jenny och familj! Olen todella pahoillani kanojenne puolesta, ne olivat niin mukavia. Hyvä, ettei teille käynyt mitään ja että päärakennus eli talonne säilyi ja ennen kaikkea ettei teille ihmisille sattunut mitään!Paljon voimia teille!

Terveisin
Jutta-serkku ja perhe

annashusidingtuna sa...

Men en sådan tur ändå mitt i oturen att ni i familjen klarade er, men jag beklagar sorgen för era kära höns!
Kram Anna

Lissboden sa...

Hej Jenny!
Vilken hemsk upplevelse ni har haft, stackars er!
Jag förstår att ni sörjer era hönor och tuppen
Jansson.
Vilken tur att du satt och bloggade så du upptäckte branden i tid så att den slapp sprida sig till ert hus.
Jag hoppas att det är bättre med Peter så att han inte får några men av rökskadorna.
Min bror är brandman så vi brukar prata om att vi måste vara försiktiga med alla tända ljus och nu blir man riktigt påmind om det.
Sköt om er!
Många kramar från mig till er

Vita små hjärtan sa...

Men stackare, vad hemskt. Verkligen tragiskt.
Vilken tur att du bloggade just då!!
Många styrkekramar till dig från mig!

Färjtorp sa...

Näääää fy vad hemskt!!!!!!
Urs och fy, sitter med tårar i ögonen....
Tänker på de stackare i hönshuset, vilken panik.
Och stackars dig som har tappat alla dina hönsvänner! Förstår om det känns tomt nu.
Tur iallafall att ni var vakna och hann stoppa i tid. Man får se det postitiva i eländet!!!

Har tänkt själv på värmelampor... vi har ju oxå såna i vårt hönshus, och det blir ju enormt varma även om de ska "klara" det utan att brinna. Man vet aldrig.

Ta hand om er.
Kramar Johanna

I mitt hjärtehem sa...

Jenny,jag tänker så på er!!! Blev så ledsen när jag läste vad som hänt.
Hoppas Peter mår bra igen.
Var rädda om er
VARM kram åsa

Lauras gård sa...

Men vännen vad ledsen jag blir då jag läser vad som har hänt! Jag förstår att du kände starkt för hönsen och tupparna, det märktes på dina inlägg där de var med. Antagligen gick det fort, de kanske till och med sov så de inte märke vad som hände.

Vilken himla tur att du upptäckte branden relativt tidigt. Jag förstår att du var skakig då du ringde. Skönt att det gick bra för Peter trots att han andades in rök. Hoppas att ni kan bygga upp hönshuset igen, det är ju en del av gården, och skaffa nya små kycklingar...

Ta en paus i bloggandet så hörs vi senare!

Kram på er alla tre!

Roses & Angels sa...

Hej! tack snälla för din söta kommentar om våra bakelser. Hihi ha en fin vecka kram

Nilla Q sa...

Kära Jenny, åh, vad hemskt för er! Jag är så ledsen för din skull.
Men som du skriver, vilken TUR att du upptäckte det så snabbt och att inget hänt ER.

Ta hand om er!

Kram Pernilla

Kristall & Pynt sa...

Hej vännen!
Jag blev ledsen när jag läste detta, det är så tråkigt när det händer nåt med våra älskade små djur, men dom somnade nog in fort.
Många kramar från oss och hälsa till Peter.

Camilla sa...

Kära kära Jenny...vet inte vad jag skall skriva. Hoppas du är ok? Alice kom in till mej igår kväll efter att hon varit inne på din blogg och berättade vad som hänt.

Vi kan absolut sätta oss in i hur ni känner det. Vi var så ledsna igår för er skull och era fina tuppar och hönor. "Våra" tuppar Jansson var liksom de som gjorde att vi började "umgås på bloggen" och nu är en av dem borta.

Men jag tröstar mej med att du var vaken - vilken otrolig tur - och kanske räddade er själva och ert fina hem. Ta hand om dej rara du - och Peter och Tindra.

Varmasta kramar ifrån hela familjen på Holm

Titti sa...

Stackars er! Tänker på er. Kram

Jessica sa...

Hej vännen,
men stackars er. Blir alldeles tårögd, vad hemskt!
Kan bara instämma i alla fina hälsningar du fått.
Förstår att ni sörjer era små vänner, det måste bli tomt utan dem.
Var rädda om er!
Stor kram
Jessica

Lina sa...

Hej Jenny!
Man jösses, va ska man säga! Bloggen räddade ju mer eller mindre era liv och huset! Oh, jag ryser när jag läser de du skriver! Hoppas att ni mår bra och att du är tillbka snart på bloggen! Förstår att de här var en fruktansvärd natt! Tankarna går ju till alla höns och tuppen, men självklart är de ju de bästa att NI och HUSET klarade er!

Må så gott & sköt om er!!!!!

Kram, Lina

VITA NYANSER sa...

Men fy vad tragiskt! Blev väldigt rörd över det du skriver. Skickar över en STOOOOR KRAAAAM till dig och många varma tankar till dig vännen!!! Ta hand om er!

KRAAAAM L-L

Vitt och Blått sa...

Men oj vännen vad hemskt för er!!!! Känner verkligen med er då jag vet hur mycket hönsen betydde för dig! Tur i oturen som du skriver, tänk om elden spritt sig - uscha... Hemska tanke - bort bort! Ta det lugnt och så får ni sköta om er! Ta den tid du behöver - ta hand om er!

STOR kram Ewa

Stjärnor & Champagne sa...

Näe Jenny vad hemskt...Jag är hemskt ledsen för er. Förstår att det känns tomt, herregud....
Många kramar Anne

vardagsvitt sa...

Men kära vän... vilket elände!
Hoppas ni alla mår bra och så tur att det inte spred sig till erat hus usch!
Skickar en stor värmande kram!!
Marith

Mitt smultronställe sa...

Hej vännen!!

Men du om du bara viste va jag har tänkt på er sen i går.. Hemskt när man ser allt i lågor...
Och era fina tuppar o höns som man läst så mycke om....

När jag va 13-14 år brann det hemma på vår vind intill mitt rum, kommer aldrig glömma den kvällen/natten.. Och innan brandbilarna kommer... Fast de kommer otroligt fort känns det som en evighet.

Hoppas nu att det gått bra för Peter och att han mår bra!!

Fortsätter tänka på er!!

Många många kramar Camilla.

vadmalen sa...

Hu så otäckt och vilken tur att det gick som det gick.Hoppas mannen blir återställd och att ni tar nya tag med hönshuset.
Sköt om Er!
Kram
Birgit

♥ Fyra årstider sa...

Så tråkigt..jag kommer med sakna hönsen. Ta hand om er..tänker på dig.
Kram Lotta

annika sa...

Hu så otäckt! Vilken tur att du såg vad som hände innan det spred sig. Ja ni hade tur men jag förstår att ni saknar tuppen och hönsen. Vilken otäck upplevelse. Skönt att tösen sov.
Sköt om er!
Kram annika

Maya sa...

Men Kära du!! Så läskigt! Förstår att du var helt panikslagen och att din pappa också var det! Eld är så läskigt och mäktigt! Skönt att ni klarade er bra men så ledsamt att tupparna och hönorna inte klarade sig. KRam kram kram

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Men Jenny vad jag blir LEDSEN!!!
och glad samtidigt för att inte det var värre, jag menar tänk om det hade spridit sej!
Fy vad hemskt.
Stackars stackars hönsen, men förmodligen led de inte så de säkert svimmade av röken ganska snabbt.
Tänker på dej och hoppas på att du snart är tillbaka i bloggandet igen!

STOR kram!!!
/Helena

Designe sa...

Åhnej! Jag blir alldeles tårögd när jag läser! Fy så hemskt och stackars hönorna och tupparna! Vilken tur att du såg att det börjat brinna och att det inte spridit sig till ert hus! Puh! Förstår att du är skakad! Kram

Blåbärs och smultronstället sa...

Älskade Jenny!
Jag har inte haft orken till bloggandet ett tag, kanske för att jag börjat jobba lite igen...tur i oturen att ert hus klarade sig och väldigt väldigt tråkigt att flera höns och tuppar gick åt. Förstår att ni är lednsa och skakade. Hoppas att det gått bra för din kära sambo. Tänk vad fort det kan gå och tur att du satt och bloggade:-)
Massor av kramar till er, kära Jenny!
Kram Susanne

ååååååååå sa...

Men gud så hemskt½!!! =(
Stackars hönsen!
Förstår att du tar en paus. Ha det bra så lämge.
Tänker på er.
Kram Verra

Vända blad sa...

Å kära du vilken hemsk upplevelse!! men tänk ändå att du satt uppe och att ni inte låg och sov eller så. Du ska se att det ordnar sig! Förstår att du saknar djuren...men de har det nog bra där de är och de har ju iaf varandra =)
Kram Maria

Vekarus sa...

Tulin katsomaan, josko täällä olisi uutisia. Pitäkää huolta toisistanne! Olet yhä ajatuksissani!

Lantliga drömmar sa...

Men åh va lessen jag blir för er skull. Hoppas sambon mår bättre. Så tråkigt med alla hönsen, tyckte om det du skrev om dom . Nilla