tisdag 19 januari 2010

Ett stort TACK till er ALLA!!


Hej Kära Vänner!Jag och min sambo Peter är överväldigade över all den värme och medkänsla ni visat oss efter den hemska branden i vårt hönshus i lördagsnatt. Vi har läst alla era kommentarer och mail med tårar i ögonen. Vi vill i detta inlägg TACKA er ALLA och ge var och en av er en stor bukett röda tulpaner. Era ord har betytt mycket för oss, ni är guld värda:)


(blombild lånad från nätet)

I söndags när Tindra fått reda på vad som hänt ritade hon den här fina teckningen. Hon blev jätteledsen när hon fick höra att alla hönsen dött i branden. Vi hade en liten minnesceremoni för dem där vi la ut majs och äppelbitar på en tallrik utanför hönshuset "till hönsänglarna" och så tände vi ljus i fönstret.


Det här är en av mina favoritbilder på hönsen, tagen förra sommaren. Min specielle skyddsling Tuppen Jansson (i sina "pälsbyxor" och "Gandalf-frilla") med Hönan Molly.Idag har polisens tekniker varit här och försökt hitta orsaken till branden. De kom fram till att den startat i hönsens "matrum", troligtvis vid armaturen uppe i taket (alltså inte vid värmelampan i "sovrummet" som vi trodde).
Efteråt när avspärrningen av hönshuset var borta började Peter röja därinne för att plocka fram hönsen (vilket jag inte klarade av att göra så jag är jättetacksam att Peter gjorde det ). Han hittade alla 5 under bråten, (Tuppen Jansson och Hönan Molly låg bredvid varandra..) och begravde dem sedan på slänten nedanför skogen där de andra hönorna vi förlorat tidigare ligger.


Jag hoppas att vi till sommaren kan återställa hönshuset och att vi någon gång kan skaffa höns igen. De är så roliga och nyfikna små varelser, var och en med sin egen personlighet. Kråkered utan höns är sig inte riktigt likt!


Stor kram till er alla från Jenny, Peter och Tindra

♥♥♥59 kommentarer:

Roses, angels & white homes sa...

tack snälla söta för den fin buketten! Hoppas det värsta av allt lagt sig snart, inte kul med bränder. vet hur det är. En stor kram

Mia sa...

Vilket fint inlägg börjar nästan gråta stackars små. De har varandra nu i ängelhimmlen.

Stora kramar Mia

-Hönsmammann- sa...

Åh så fin teckning Tindra gjort, underbar och så fint att ni höll en liten cermoni för era älskade höns. Så sorgligt allt det här!

Blev tårögd när jag läste att ni hittat Jansson och Molly tillsammans, fint och sorgligt men det är ju så livet är ibland lite både och.

De ser underbara ut på bilden. Jag tror bestämt att det är försommar och fullt med gräs och klöver i hönshimmelen nu.

Jag hoppas att ni kan bygga ett nytt hönshus.

Lider verkligen med er! (det kan ju inte vara rätt att du ska ge blommor till oss, det är ju vi som ska ge blommor till er :D

Stjärnor & Champagne sa...

Usch Jenny jag är så ledsen för er skull. Tänkte på er hela dagen idag. Eld är så vackert men ändå så hemskt.

Stor kram Anne

hemtrevnad marie sa...

Å, jag lider med er....men ni hade ju verkligen änglavakt iallafall, så lätt det kunnat vara ert hus, hu, så hemskt,tur att du bloggade!
Hoppas att hönsen slapp lida....
kraam

Lauras gård sa...

Usch, tårarna rinner då jag läser ditt inlägg. Jag har tänkt så mycket på er och branden. Vilken fin cermoni ni hade för hönsen. Det betyder säkert mycket för Tindra. Vi brukar lägga pappas favoritgodis och jordnötter på hans grav... Jag hoppas verkligen att ni kan återställa hönshuset eller bygga ett nytt så att ni kan skaffa höns igen. Kram Stina

promenader på landet sa...

Jag blir tårögd när jag läser ditt inlägg! Skickar många tankar och kramar till er!!!/ Maria

Birgitta sa...

Hej! Vilken fin teckning Tindra gjort. Förstår att det känns tomt och tungt nu. Hoppas det blir nya höns hos dej så småningom. Tack för de fina tulpanerna du ger till oss. Håller med om att det är du som ska blommor egentligen.
Tänker på er.
Kramar Birgitta

Tulipa sa...

Hej Jenny!
Man blir rörd och berörd...

Vilka fina höns det var ni hade..verkligen!!

Och Tindras teckning...jättefin!

Stor kram Mariette

farfars stuga sa...

Vill bara skicka massor av kramar till er alla efter allt som hänt. Kan bara föreställa mig hur ni kännt och känner er nu. Lättnaden över att ni klarade er men saknaden efter era höns.
Så många tankar och saker att bearbeta.

Massor med kramar från Cia

Fånga dagen sa...

Det var verkligen en fin bukett med blommor. Vad skönt att se att du är tillbaka på bloggen en aning. För det kan inte vara lätt att släppa en sån sak direkt.
Vad bra att han fann hönsen så att de fick en fin begravning som jag tycker alla ska ha. Och vilken fin teckning lillan gjort. Jag tror verkligen att det är viktigt att få visa sina känslor en sån gång för då är det lättare att gå vidare sen. Man är så maktlös inför brand, usch
Kramar i massor till en gullig familj
Lena

Cathrin sa...

Så skönt att det ändå är uthärdligt i eländet. Och det är så sorgligt med hönsen, lite känns det ju som om vi känner dem. Fint med cermonin, avsked är viktigt (oavsett ålder). Känner mig lite tagen av er situation att jag har svårt att få ner i text vad jag vill skriva. Stor kram!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har allt tänkt på er och undrat hur det går. Det var så jättelessamt, starkt av Peter och hämta ut dom. Och så gulligt med teckningen, era små hönsänglar ser säkert den.
Stor kram till dig vännen
AnnaMaria

Signe 1 sa...

Vännen! Förstår att det känns tungt för er nu och speciellt för Tindra som är ett litet barn, blir helt gråtfärdig:-( Vilken fin teckning hon har gjort!! Fin bild ni har kvar som minne av era höns....hoppas ni en dag kan skaffa nya och bygga upp hönshuset igen, vet ju vad de betydde för dig/er! Ta hand om er, största kramen Sofia

annika sa...

Så fint du har skrivit och Tindra som bearbetar på sitt sätt. Jag har gjort ett inlägg om änglar just precis så det passar bra med tanke på era Änglahöns.
Det måste ha varit svårt att leta fram hönsen i resterna. Bra gjort.
Kram /annika

Vikkan sa...

Jenny, det gör ont att läsa om er förlust. Jag kan inte ens föreställa mig skräcken du fick uppleva då du såg att det brann i hönshuset. Att individer går bort, oavsett om det är höns, katter eller människor så är det såklart med sorg i hjärtat man får gå vidare.

Nu vilar Tuppen Jansson och de andra hönorna uppe i himlen och vakar över er! Jag hoppas ni finner kraft att bygga upp ett hönshus igen.

Tänker på er!
Kram Vikkan och busfröna

VITA NYANSER sa...

Åh så fint med den fina cermonin. I all bedrövelse kändes det skönt att höra att tuppen Jansson och hönan Molly låg brevid varandra, så slapp de vara ensamma. Den enda trösten är väl att de har somnat in av all rök, då har de ju inte lidit alltför mycket. Tänker på er!!! Hoppas ni kan bygga upp det igen, som du skriver, så ni får ert hönshus på Kråkered igen!!!

STOR KRAM L-L

Bygatan sa...

Men Jenny så tråkigt, beklagar verkligen!
Förstår att ni befinner er i chockfasen.
Vilken tur att branden inte hann sprida sig.

Så fint av er att ha en fin cermoni, när man har husdjur så blir de så personliga. Era höns var såå fina!
Hoppas ni får nya höns som flyttar in på Kråkered.

All kärlek till er! Lena

Lilla Vrån sa...

Oh snälla Jenny...jag har inte varit inne på några dagar, så jag har totalt missat detta med branden.
Jag är så ledsen för er skull, vilken hemsk upplevelse.
Tycker att det är bra att ni ser framåt och tänker bygga upp ett nytt höshus.
Det hade nog tuppen Jansson o hönan Molly velat också.
Kramar till er alla/Carina

Susanne sa...

Jag får tårar i ögonen,tycker så synd om er..Så himla tragiskt.Dom är så fina på denna bild.
Finns inte så mycket man kan säga för att trösta..Men jag hoppas att du längre fram till sommaren orkar bygga upp ett nytt hus och finner nya goa kompisar..Styrkekram Susanne
Tack för Blommorna..

Lisa-Maja sa...

Hej Jenny!
Jag har tänkt och tänker så mycket på Er... tårarna rinner när jag läser om era tuppar och hönor, så tragiskt, jag tycker så synd om er. Vi hade också hönor för några år sedan och jag hade en alldeles speciell höna som jag kallade Rosie, de var svarta, nästan skimrande, väldigt vackra. Tyvärr var vi tvugna att göra oss av med dem men vi var mycket noga med att de fick ett nytt bra hem. Så småningom kommer det nog att bli lite höns igen, en 5-6 stycken, mysigt!
Vilken fin teckning Tindra har gjort!
Underbar bild på Tuppen Jansson och hans lilla höna.
Ha det så gott ni kan....
..kramar från lisamaja

alegni sa...

hej igen kära bloggvän. jag har tänkt på er och de stackars hönsen många, många gånger under de senaste dagarna. hoppas den värsta chocken lagt sig nu, så att ni så småningom kan börja se blicka igen. det är ju bra om ni kan bygga upp hönshuset igen och skaffa nya skyddslingar till sommaren, för som du sa, kråkered är som gjord för höns och vad vore en hönsbaron utan just höns!
varm kram
ingela

Huset mitt i byn sa...

Men en liten tår i ögat och halsen sitter jag och läser det hemska som har hänt hos er. Blev nog mest rörd över att de söta hönsparet låg vid varann när Peter hittade dom.....Hoppas att ni skaffar nya höns så småningom för dom är ju som sagt sådana härliga djur.
En stor och varm kram till er, tänker på er!
Pernilla

Carin sa...

Hej käraste Vännen! Jag lider verkligen med er... Vet precis vilket tomrum dom kära djuren lämnar efter sig. Du får trösta dig med att Tuppen Jansson och hans hönor var nog väldigt lyckliga med att få bo just hos er! Att få en sådan fin teckning uppritad och all omsorg.

Skickar en jättekram! Carin

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Vad fint du skrivit. Nu är hönsen lyckliga i sin himmel. Jag hoppas att ni får ett nytt hönshus med nya hönsvänner så småningom
Sköt om dig
Kram Agneta

mitt skärgårdsliv sa...

Så fin teckning!! Det är inte lätt att mista sina kära djur. När chocken lagt sig och sorgen lättnat så kanske ni kan fundera på nya höns till Kråkered!! Kramar!

Blåbärs och smultronstället sa...

Tack för de fina tulpanerna!
Läste ert fina inlägg och blev så rörd, tänk vad livet kan vända. Vad fint Tindra målat och vilken fin ceremoni ni hade. Ta hand om er så gott ni kan. Hälsa Tindra och Peter!
Kram Susanne

Fröken Tindra sa...

Tack snälla rara för blommorna! Vad bra att Peter tog på sig det jobbiga att leta fram era små vänner så att ni kunde ge dem en fin begravning. Både för deras och er skull.
Kram!

cat sa...

Usch vad hemskt med branden, men ändå tur i oturen att ni upptäckte det så snabbt. Jag hoppas att allt reder upp sig och ni kommer tillbaka i ert normala jag.
// Catarina

Vekarus sa...

Ihanaa, että täällä oli uutisia! Kauniin muistohetken olette pitäneet! Hyvä, että olette jo kuitenkin pystyneet luomaan katseet tulevaan ja tekemään suunnitelmia. Kaikkea hyvää teille kolmelle!

Mitt smultronställe sa...

Hej vännen!!!

Skönt att höra ifrån er igen!
Jag förstår att det käns tomt....

Stort fång blommor till er oxå!
Kram Camillas.

Vita rosor och förgätmigej sa...

Fy så hemskt! Vi har också 5 höns och de har verkligen en egen personlighet var och en av dem. Vi blev av med 4 stycken under hösten efter besök av duvhöken. Kändes inte så bra det heller... Men vi har i alla fall 5 kvar... Ni har ju inga.
Kram/ Anna

Nordingården sa...

Nej men så ohyggligt hemskt för er!!! Vilken tråkig olycka och att Jansson och Molly fanns bredvid varandra, de fick dö ihop i af....fy va tungt. Hoppas ni kan se framåt snart igen! Mari.

Graadskan sa...

Men kära nån! Har inte varit här och läst på ett tag och var tvungen att läsa mig bakåt för att förstå vad som hänt!

Så fruktansvärt sorgligt! Vilken tur ändå att du såg branden, så att ni kunde stoppa den innan den spred sig än mer! Det är klart att ni ska bygga upp hönshuset igen och skaffa nya söta små hönor!

Många kramar från Camilla

Lantliv i Norregård sa...

Hoppas Ni känner er lite bättre!!
Så fint Tindra har ritat och en sån härlig bild på Tuppen Jansson och lilla hönan!
De har det nog bra i sin himmel;o)
Ta hand om Er!!
Kram Kram Malin

husvidhavet sa...

Snyft...snurvel...buhuuu.
Ja man kan inte annat än snyfta lite, usch så trist.
Klart att ni måste skaffa nya höns inte för att ersätta de andra utan för att få nya fina fjäderprydda vänner!!
Kram till er alla tre
Kram Marith

Trollmaya sa...

Äh jag är så himla bölig av mig... gråter över hönorna och tupparna... över det som hänt er...
Jag kan tänka mig att Kråkered inte är sig likt utan höns, jag kan inte heller föreställa mig ert hem utan dem. Min favorit bild är den du visade då hönorna kikade in genom fönstret.

Bollan sa...

Nemen göstanes har inte varit här på besök på ett tag och så får jag läsa detta! Herregud vilken tur ni hade att de inte spred sig och stackars gubben din hoppas han mår bättre. Stackars stackars hönsen och tupparna. Hörde om de på radion men hade ingen tanke på att de kunde va ni som va dom drabbade. Tänker på er! styrke kramar

sylvia sa...

hei Jenny,
Første gang deig, men så sørgelig med den brente dere hadde,
det er minst vil opplever ..
Håper dere kan bygge den opp igjen, sørgelig med hønene, godt dere hadde en vakker sermoni.
følger jeg deg fra nå.
 Klem fra Sylvia

Lissboden sa...

Hej Jenny!
Jag har tänkt på er den här veckan och det är sorgligt att läsa om era döda höns. Vilken vacker bild på tuppen Jansson och hönan Molly!
Jag hoppas att ni kommer att bygga upp en ny lada till hönsen så att ni kan skaffa er nya höns. Det är förstås ett sätt att leva när man bor som ni gör och saknaden blir nog väldigt stor utan dem.
Hälsa din familj!
Kram/Maria

Lantligt i stan sa...

Usch så tråkigt med branden och era höns! Tänker på er i sorgens stund. Fint med cerminin och att få ta farväl av dom små liven. Teckningen var så fin som Tindra ritat! Stor kram till er alla!
Anki

Grodmamman sa...

Fin bild på Tuppen Jansson och Molly. Tragiskt att de dog, men lite fint att de låg bredvid varandra.
Hoppas att ni kan bygga upp hönshuset igen och att ni snart er lilla flock igen.
Kramar

Sabina sa...

Hej Jenny!
Åå, jag har missat flera inlägg och läser nu först vad som hänt. Så tråkigt med brand!
Sänder er många tankekramar!!!

Hjemmekjær sa...

Så viktig og så bra at Tindra får ta del i det som har skjedd, dere virker å være så flinke til å ta vare på hverandre....
Håper og tror at det blir høns på kråkered igjen i nær fremtid:)
Stor klem fra Sylvia

Kristall & Pynt sa...

Hej vännen!
Hoppas allt är bättre med er, vi tänker på er många kramar från Sofia & Michael

Vita små hjärtan sa...

Det är så tragiskt!!!
Många styrkekramar till dig från mig!

Malin sa...

Hej!

Vilken jätte fin teckning som Tindra har gjort!
Mina barn ritade också när min morbror dog för drygt ett år sedan. Tror att det är en slags bearbetning för dem.

Kramar Malin

Krydda Livet sa...

Usch man blir så ledsen när man ser tuppen och hönan på bild. De är ju så fina! Hoppas att ni mår lite bättre i alla fall och hunnit smälta det som hänt. Men klart att saknaden säkert är stor. Hoppas på att ni ska kunna bygga upp hönsgården igen och få nya höns till er familj. Kanske kan ni döpa gården efter Tuppen Janson och Hönan Molly på nåt fiffigt vis för att hedra dem och de andra.

Kram Josefin

Vita ljuva tankar sa...

Men åhh, Jenny! Usch vad hemskt! Stackars er och stackars hönsen. Tänker på er alla.

Kram, kram, kram!

milla-andante sa...

Nämen så fruktansvärt... fy fasiken... jag ryser... Så himla tråkigt. En nära vän till mig har höns och varje gång jag ser dem så tänker jag numera på era höns... och nu... näää...
Skickar en stor tröstekram till er tre!
Tindras teckning är så söt och så sorglig, men fin...
KRAM

HWITA DRÖMMAR sa...

Hej Jenny! Det var verkligen hemskt sorgligt med branden och hönsen och hönshuset. Stackars höns!, men de är i hönshimlen nu. Skickar en STOR kram till er! Kram Maria

JASMINEN PÅ LANDET sa...

Tittar in vad fin blogg du har,fy vad hemskt´med hönshuset och de stackars hönsen.

Annas Lycka sa...

Hej käraste Jenny
Hoppas du har återhämtat dig en aning nu och att du fått ny kraft. Jag är så ledsen för er skull!! Hoppas att du är glad snart igen! Varma kramar Anna

Anonym sa...

hej Jenny!stevan,danilo,filip och V här!
Vi hörde allt vad som hände med hönsen!
Visst är det sorgligt när djur dör tex höns!
Filip tyckte mest synd om Mazarin.HOPPAS ni ser fler höns som ni kan ha.Vi tyckte verkligen att läsa om hönsen.kram från alla oss!

Engelska Villan sa...

Nä, men herregud!!! Jag blir helt chockad!! Jag har inte varit runt på bloggar på ett par dagar och så kikar jag in hit och ser detta!!!
Jag är så oerhört ledsen för er skull, Jenny! Jag förstår att det måste kännas fruktansvärt. Och särskilt, som du skriver oxå, att det faktiskt kunde spridit sig... Fy! Jag vet också hur det är att mista ett kärt djur och vän. Och ni har mist alla hönsen på en gång. Så sorgligt.
Jag tänker på er!!
Sköt om er, käraste du!
Anna

♥Carolina♥ sa...

Jag har en liten award till dig på min sida! Kram

Anna sa...

Fy så hemskt, blev alldeles gråtfärdig!
Jag tänker så klart på Er!

Kram Anna

Smultronlycka sa...

Hej vännen!
Men usch och fyyy!!
Jag har inte varit in till dig på ett tag men nu läste jag ditt sorgliga inlägg om branden och blev alldeles förstörd av den tråkiga händelsen..
De var ju såna personligheter..
Förstår att det smärtar..
Tänker på er och sänder varma kramar!!

Sari sa...

Nej fyy, vad otäckt med branden i hönshuset!
Usch.... De gulliga hönsen, som jag förstår hade en viktig roll i er familj...... som riktiga familjemedlemmar... Sorgligt...
Tur ändå att du satt uppe då det hände. Man vill inte ens tänka vad som skulle ha kunnat hänt......
Ta hand om varandra!
Kram Sari