tisdag 11 maj 2010

Blomma till er och lästips!

Hej på er!


Åh vad skoj att så många av er anmält er till min tävling, över 120 st redan sen igår!! Hinner nog inte kika in till er alla..passar istället på att ge var och en av er en söt rosa blomma! Tack för att ni kikar in här hos mig o för alla fina kommentarer!! Blir såå glad! :)

(bilden tagen av "Mr Kråkered" :))


Jag älskar att läsa några sidor på kvällarna innan jag somnar. Just nu har jag denna bok på nattduksbordet, Miraklet på Speedy Motors av Alexander McCall Smith. Är så förtjust i hans böcker om Damernas Detektivbyrå som drivs av den kloka och tedrickande Mma Ramotswe och hennes medhjälpare Mma Makutsi. Har ni inte läst dem så rekommenderar jag dem varmt, det är riktiga mysböcker som utspelar sig i Botswana i Afrika. Vad läser ni själva just nu förresten?

(bild lånad från adlibris.com)


Ha en trevlig onsdag kära vänner så hörs vi!



Kraam Jenny♥♥


38 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Kram till dig kära Jenny/ A

Malin sa...

hej lilla bellis-jenny, jag har inte läst de böckerna men de verkar bra och lite roliga. Jag har precis läst ut en riktig tegelsten som hette Shantaram, om folk å fä i Indien som ska bli film med Johnny Depp. Nu läser jag en ny tegelsten (typ tre kg) som heter "de välvilliga" av Jonathan Lithell (tror jag) om en nazistofficer, men den verkar rätt trist än så länge. Sov gott och pussa på din P, kram Malin

Tigris Predikantan sa...

Har läst första delen av Damernas och har köpt några till som väntar ... just nu läser jag ingenting för har just avslutat en bok *ler*. Så, i morgon blir det en ny!
:)

Lilla Vrån sa...

Tack för den fina blomman...vad roligt att så många vill vara med i din utlottning:)
Jag håller just på att kolla över vilka böcker jag ska packa med mig på min Egypten resa...återkommer när jag har bestämt mig,
Ha det bäst!
Kramar/Carina

Birgitta sa...

Hej! Vilken fin blomma. Tackar. Har inte funkat så bra med blogger senaste tiden. Men idag verkar det gå bra. Här har vi fortfarande kyligt, -4 i morse och alldeles vitt av frost. Då vill man helst dra täcket över huvudet en stund till.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Tack för blomman. Jag har precis läst ut en deckare av Marie Jungstedt. Gillar hennes böcker
Nu ska jag in och anmäla mig till din tävling
Kram Agneta

Annas skattkammare sa...

Tack själv kära Jenny för att jag får inspireras av din fina blogg! Jag läser inte så mycket just nu.. är helt tom i huvudet efter att ha skickat in examensarbetet- men nu äntligen kanske det kan få bli tid för en bok eller två! =)
Kram /Anna

Maria sa...

Jag har min Bokklubbsblogg där jag läser böcker, kom in och hälsa på! Länk finns i min vanliga blogg :) Dina boktips kan komma väl till pass!

KRAMAR!!!

Carin sa...

Hallå vännen!

Har läst ett antal av honom och dom är verkligen jättemysiga! Tyvärr är jag en sådan person som sloknar typ två sekunder efter att jag hamnar i sängen, så läsa brukar jag ägna mig åt när vi har semester och vid ledigheter....

Kraaam Carin

alegni sa...

tack för blomman!
förra veckan läste jag en bok av valerie som besökte oss helgen innan och nu läser jag en bibliografi av den engelska skådespelaren julie walters.
ha en mysig onsdag! kram
ingela

Camilla sa...

God morgon rara du!

Tack för blomma och boktips - den här författaren är ny för mej. Skall absolut kolla upp...just nu finns ingen bok på nattduksbordet men jag väntar på Mia Skäringers nya bok som skall komma på posten:)

Ha en riktigt skön långhelg Jenny - kram kram!

Vita små hjärtan sa...

Tack så mycket,vilken söt blomma!
Ha en bra dag!
Kram Agnetha

Unknown sa...

Gomorron!

Jag har just läst ut en bok om Karin Larsson och livet på Carl Larsson-gården sett ur hennes perspektiv. Jag är stort fan av just henne och har massor med böcker om både henne och gubben. ;-)

Ha nu en mysig onsdag!

Kramar,
Maria

Älskade pion sa...

Visst är det härligt när man hittar en riktigt bra bok,just nu har jag ingen bok på nattduksbordet.Brukar inte hinna så långt när jag lägger mig ner för att läsa,John blund brukar titta förbi då.;) Ha en skön dag vännen. (Fin bild mannen i huset har tagit;) )Kram Ulrika

Mys och hemtrevnad sa...

Tack för den lilla bellisblomman*ler. Jag läser massor med "harlekin romantiska dravel böcker" i sängen just nu! De är lättlästa och kräver inte så mkt tankeverksamhet. Sen läser jag högt för barnen ur hemliga 7an böckerna om kvällarna för tillfället. Är lite inne på att börja läsa om böckerna av Virgina Andrews; om barnen som fick leva sitt liv på vinden. De sträckläste jag i unga år och jag har dem i min lilla biblioteksdel...Jag kommer ihåg att de var spännade!Ibland blir man sugen på nostalgitrippar...kramis semlan

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Jag läser nu bara trädgårdsböcker, jag känner mig lite okunnig och det finns så mycket växter att välja.
Kram Anette

Graadskan sa...

Vilken söt bellis! De är en klar favorit här hemma!!
Jag hinner dessvärre aldrig läsa... Vill gärna, men det blir aldrig av! Kanske till sommaren?!?

Kram Camilla

Ett Vitare Hem sa...

Just nu läser jag dels 200 Perlagonier och sen nån av Tamara Mc Kinleys första böcker....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Sally och jag sa...

Tack för blomman! :)

Själv har jag helt snöat in på trädgårdsböcker just nu men jag ska komma ihåg ditt lästips tills jag blir sugen på skönlitterärt igen.

Kramar från
Sally och jag

Livet på kyrkstigen sa...

Hej, vad roligt med ett boktips! passande till sommarens lata dagar på altanen:) Kram

Anette sa...

Tack för den blomman!♥
jag gillar också dessa böcker Damernas detektivbyro. Riktiga "feel god" böcker. Just nu har jag ingen speciell bok på gång men jag läser gärna någon deckare innan jag somnar=)

Kraaaam/Nettan

Livet på Vestergård sa...

Tack för blomman!
Damernas detektivbyrå tycker jag också om.I dag läste jag ut Agneta Sjödins bok En kvinnas resa. Blev riktigt sugen på att gå pilgrimsfärd själv :)
Ha en skön långhelg! Kram Kicki

Norregård sa...

Kikar in och önskar Dig en trevlig Helg!!
Just nu läser jag ingen bok...det blir mest bloggar;o)

Kram Malin

Fröken Fräken sa...

Själv kan jag inte somna om jag inte får läsa först! Och mest gillar jag deckare, så idag kommer det att bli Agatha Christie på både tv och i bokform :-)

Therese sa...

Tack för blomma och lästips! Älskar en god bok :-) Kram Therese Sockenvägens Söta

Unknown sa...

Hej Jenny!
Tack för din hälsning i min blogg! Det är så roligt med alla nya bekantskaper man möter i bloggens värld!

Om du inte läst Karin Brunk Holmqvist än, så gör det!! Jag är helt såld på hennes böcker och var faktiskt på hennes boksignering här i Ystad i vintras :)

Ta hand om dig!
Kram ia

Huset vid ån sa...

Tack för den underbara bellisen..Så fin! Och Tack för boktipset! Hoppas allt är bra på kråkered.... Kramis Therese

Fånga dagen sa...

Hej käraste Jenny!
Tack för din söta blomma, bellis är så vackert.
Du framsidan på den boken gav mig direkt en känsla av dina gamla skolplanscher. Vet inte varför men den kändes så där mysigt gammaldags bara, känner inte till de böckerna men det är alltid kul att få boktips.
Själv läser jag inget för tillfället förutom bloggarna och min Allas veckotidning som kmommer i brevlådan varje onsdag, det är så i perioder, men "Hypnotisören" väntar på att bli läst.
Ha nu en skön helgdag söta du så hörs vi
Kram lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för blomman, den passar bra en sån här regnruskig dag. Bra boktips, dom har jag inte läst. Har ingen bok på gång just nu heller.
Önskar dig en härlig långhelg
Varm kram
AnnaMaria

Therese sa...

Hej!
Hoppas ni har en fin flygare dag :-)
Avatar var helt klat en positiv överraskning, gillar eg inte fantasy, men som sagt denna var helt ok :-) Kram

Joyforhome sa...

vad roligt med en tävling och oj så många som ville vara med ;) alltid roligt med så många besökare så ett stort grattis till dig ,

Ha en underbar helg nu hjärtat

Kram Malin

Anonym sa...

Tack för inlägget!
kram
Stina

Villa Carl Larsson sa...

Hej rara Jenny! Du verkar vara en sån vänlig själ :) Jag är som du och läser gärna ett par sidor varje kväll innan jag somnar. Tyvärr blir jag alltid så trött så det tar ett tag att plöja igenom en bok hehe, men det är skönt att läsa lite ändå. Ska den som ger sig. Och på resor och på sommaren brukar det gå lite lättare. Har inte riktigt ro annars, finns så mycket annat man ska göra hela tiden.

Hoppas allt är bra med dig! Det är bättre med mig. Inget speciellt egentligen, men ibland är inte livet alltid på topp. Bara man inte gräver sin grop för djupt så kommer man snart upp igen :)

Vi är i hustankar.. alltid ett steg framåt. Men vad svårt det är. Hjälp! Vad ska man köpa för hus, vad vill man ha. Jättesvårt! Vi har letat och letat "begagnat" men hittar inget vi fastnat för. Kanske har man för stora krav. Men man ska ju kunna renovera också eller få hjälp med det. Jag är sugen på ett vitt enplanshus med öppen planlösning i kök och vardagsrum och gärna vitt kök i lantlig stil. Kanske inte slitet lantligt för det skulle nog inte passa i ett nytt hus, men man kan ju ändå lägga in pärlspont och dylikt. Vad tycker du?

Ta hand om dig! Nu ska jag vara med i din tävling :) KRAM

Hem och Lycka sa...

Har läst en av dem faktiskt och tyckte den var rätt bra. Underbar bild!

Åå, var Ellis nämnd i Femina eller var det "bara" frökorten som sådana? Har inte sett.

kram Mia

Hem och Lycka sa...

Oo, vad skoj, tack söta för att du sa det, hade ingen aning! Måste köpa Femina nu ;-) Det är så roligt när det händer, inte så ofta men förhoppningsvis mer och mer ju äldre Ellis blir :-D Oftast har vi inte en aning heller, pressen hör sällan av sig när de skriver utan det får vi förhoppningsvis reda på genom annat håll.

kram Mia

[ c o y o t e ] sa...

Hej.. Läser.. äää.. Kokböcker..lantliv, vakre hem, jdl.. mm.. Är faktiskt så att jag har läst mycket i mina dar innan barna kom. Men i elva år nu har det nog bara blivit ett 20 tal böcker..suck.. Somnar väldigt tidigt.. gärna i soffan framför tvn.. hmm.. sån är jag..

Ha det gott!

Kram Mia

annika sa...

Läste en hel del förr men lyssnar gärna på en bok... Nessers böcker gillar jag.Ha en skön ledighet
Kram annika

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

äälskar också att läsa ..men tyvärr tröttas jag ut aldeles för mycket på jobbet under terminerna..så sommarlovet brukar jag sträckläsa och ta igen det jag missat!!

Ha en fin helg!!

Kramis Sanne!!