lördag 8 maj 2010

Hallbilder!

Hej Kära Vänner!


Hoppas ni alla haft en mysig lördag!

Tänkte visa er lite bilder från vår hall idag. Det är det rummet i huset som jag längtar mest efter att börja renovera:) Vi kommer behålla den platsbyggda klädförvaringen som de förra ägarna satte in, den är både fin och praktisk tycker jag. Rottingkorgarna från IKEA rymmer en hel del prylar man inte vill ha framme:).

Däremot måste både ytterdörren och fönstren (finns ett i den övre hallen oxå som inte syns på bild här) bytas ut, de släpper ut alltför mycket värme under vintermånaderna. På väggen upp mot övervåningen ska det bli vitmålad pärlspont, trappan ska slipas o målas, och på golvet ska det bli klinkers och golvvärme. Det rutiga linoleumgolvet vi har nu är snyggt men inte så praktiskt.. Det här kommer bli ett ganska dyrt projekt så vi får se när vi har möjlighet att genomföra det. Förhoppningsvis inom ett år eller två i alla fall:) (jag har en hel lista på grejer jag skulle vilja göra om i huset..hmm en lottovinst hade inte varit helt fel nu;))




Den gamla registreringsskylten har jag köpt på Tradera (av min goa bloggvän Helena/Helenas Hem - om livet på landet). Det var Peters idé att vi skulle sätta den på en av korgarna, passar bra, eller hur:)





Dörrmattan är ny och kommer från Dixie, den gamla hade hängt med i några år och behövde bytas ut.





Ovanför ingången till köket har jag hängt en "pik" till Peter;) Han röker visserligen inte inomhus men jag och Tindra gör vad vi kan för att han ska sluta med "giftpinnarna"!





I det lilla utrymmet mellan badrummet och hallen står mitt favoritskåp från Bruka, det har hängt med mig i många år (ni som följt mig ett tag har sett det förr:)).





Tavlorna med de stiliga militärerna har jag köpt på Johan Engbergs Antik i Lilla Edet häromåret.




I det lilla fönstret hänger hissgardinen "Segel" från Himla, köpt på nätbutiken Syster Lycklig.



Nu ska jag kika in till er andra, Tindra och Peter sitter och tittar på Avatar på DVD så jag passar på att blogga lite:)


Min besöksräknare tickar på mot 100 000 besökare, jättekul!! Det tänkte jag fira med en utlottning nästa vecka, hoppas ni vill vara med!



Ha en fortsatt trevlig helg!


Kraam Jenny♥♥

54 kommentarer:

WilleBus sa...

Så fint!

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken mysig hall!!
Ha en finfin kväll!!
Kramis/LenaS

Lauras gård sa...

Vilken mysig hall ni har! Visst kostar det med renovering. Man får ta pö om pö när det finns tid och pengar. Rutiga golvet är ju charmigt, men mer praktiskt med klinker och golvvärme. Vi lägger in golvvärme på nedervåningen allt eftersom det blir renoverat. Bara hall, vardagsrum och matrum än så länge. Vi ska också slipa trappan, men jag vet inte om jag vill måla eller betsa den. Är lite inne på att betsa i brunt. Vi har också köpt Avatar. Jag har sett halva och Bengt har sovit sig igenom halva...(som vanligt) Kraam Stina

House number 15 sa...

Ja, tänk om man vann på lotto...
Jag tycker ni har en fin hall och vilken perfekt förvaring för jackor mm

Roligt med så många besökare och jag älskar tävlingar;=)

Kram C

vadmalen sa...

Spännande vad det kan bli för tävling. Den ska jag var med i. Jag tycker att dina golv är ursnygga men kanske syns smuts väl menar du ?
Fint har du i allafall.
Kram
Birgit

Malin sa...

vilket fint hem du har (ni), jag skulle så gärna ha ett hus att pyssla med, hoppas att vi hittar ngt snart. (gå in på Hemnet, sök på Jönka kommun och län och sen på villa. Ett vitt tegelhus i Ryd för 345.000, det är lagom pengar det he he) oj då det krävdes visst en miljon i renovering - MINST !!!)

Cathrin sa...

Mina kommentarer hos dig verkar inte vilja fästa. Skumt... Men jag är här i alla fall, fast jag inte syns. Gillar din hall, precis som resten av ditt härliga hem.
Stor kram
cathrin

(eddas) sa...

Du har det jo så fint så:)grattis med så maaange besøk:)jeg skal ihvertfall være med på feireingen:)
ha en kos kveld
eddaKlemmer

Vit som snö sa...

Visst är det trist att det alltid ska kosta så mycket att göra om. Men hade man obegränsat med pengar så inbillar jag mej att man inte skulle känna samma lycka efteråt....
Jag tycker ju er hall är fin idag också!
Ljus och med jättefin förvaring!
Skylten gillar jag- och att ni gör ert bästa för att han ska sluta med det;)
Ha en fin kväll! Kram Cilla

Jessica sa...

Hej vännen,
å vad fint ni har det!
Snyggt med svart/vitt golv! Gardinen och skåpet , å vad fint!

Hoppas ni får en fin söndag med sol! här är regn och ynka 3 grader....

Kram Jessica

Unknown sa...

Ni har redan en jättefin hall men förstår er att ni vill ha golvvärme. Det är skönt och praktiskt. Tänk om man man på lotto..undra om man kunde bestämma sig vad man ville göra. Det kanske inte blir något alls! Fast det finns många hål ojoj. Avatar är ingen film som lockar mig heller. Det är bättre att blogga!
Kram Anna

Grodmamman sa...

Fint ni har i hallen! Vi har klinkers med golvvärme i vår hall och det är verkligen suveränt när det är vått ute. Däremot skulle jag vilja fixa lite ny förvaring.
Visst vore det bra att vinna på lotto! Särskilt nu när vi ska renovera köket. Det är verkligen inte gratis.
Ha en bra helg!
Kram

Vitt och Blått sa...

Ni har en jättefin hall som den är nu, men jag förstår att ni vill ha golvvärme och fixa till fönstren för att spara energi. Det är så härligt med ny hall!! Jag älskar vår nya hall, har en del piff kvar där, men jag måste "bo in mig" lite först innan jag spikar upp allt. Fem tavlor har kommit upp den senaste tiden. Ha en skön söndag - kram E

StrandviksVillan sa...

Hej raring!
Du har verkligen jättefint hemma!!
Hihi, kul med rökning-skylten och kul att din man har åsikter och förslag också när det gäller inredning, som med skylten på korgen! Här är det knappt nån annan än treåringen som märker när jag gör om... :P

Visst önskar man då och då att börsen var lite tyngre, så man kunde uppfylla fler av sina inrednigsdrömmar :) Men man får ta det lite åt gången och det är ju härligt att ha nåt att se fram emot.

Ha en fin söndag!
kram, Ann-Christine

sylvia sa...

hei.
men du har det jo kjempe koselig ,likte din gang,
gratulere med såå mange besøk,
ha en fin helg.
klem fra sylvia

Country Hill sa...

Göra om det är ju toppensnyggt!
Jo jag förstår det där med fönstret men sånt golv vill ju jag ha.
Grattis till så många besökare men med Din härliga är det ju inte så konstigt.
Här försöker vi titta på en DVD men det var så länge sen att vi har glömt bort hur den funkar!! Maken har just räknat att det finns 42 knappar att trycka på och inga ungdomar hemma!!
Jag fortsätter nog att snurra i Blogglandia.
Kramar Lena

Graadskan sa...

Hej Jenny!

Fina bilder från er fina hall! Ert hus är verkligen toppenfint!

Skoj med alla besökare! Det är du väl värd!!

Kram Camilla

PS. Jag har startat en ny blogg, www.heltiminsmak.blogspot.com, välkommen att hälsa på!! DS

Engelska Villan sa...

Renovera!? Jag som precis tänkte när jag såg rubriken "Å, jag ÄLSKAR Jennys hall!"
Nu får du allt förklara dig lite *fniss*
Vi hade också hyrt Avatar, men vi glömde ta ut den i kassan på Konsum! Vi hade inte betalat alltså.Men lite snopet när vi kom hem utan film...
Kram kram Anna - din vän i cyberrymden ;)

Lantligt i stan sa...

Så roligt att se bilder från er hall! Vad fint ni har! Visst vore det önskvärt att få vinna på lotto! Det finns alltid hål att stoppa i, just nu är det tvättstugan och sedan blir det inglasning av uterum vilket inte blir billigt. Har alltid drömt om ett uterum, så det är något jag längtar till.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Anki

Mikaela sa...

Hej Jenny! Vad lustigt, jag tyckte att det såg så fint ut i er hall och förvaringen var verkligen perfekt, men så såg jag i inlägget att ni ville renovera den :)
Älskar det där rutiga golvet såå snyggt!
Kram Mikaela

Carin sa...

Hallå vännen! Jag tror att det var ett exakt sådant golv du har, som jag funderade på att lägga in i köket och därmed hallen oxå... Tur med andra ord att jag valde ett annat! :D
Tycker din hall är superfin som den är, men det är ALLTID kul att fixa!

Kraaam Carin

promenader på landet sa...

Hej min vän! Så jättefint och fräscht ni har i hallen helt i min smak! Kattlucka också ser jag! Måste gå in hos Syster Lycklig och titta efter hissgardiner din är sååå fin! Må så gott kram Maria

Karin - Mina Rum sa...

Jag tycker er hall ser fin ut. Men det klart, dörrar som släpper ut go´a värmen är inte så bra. Nackdelen med äldre hus, antar jag.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram!

Susanne sa...

Det var en fin runda du bjöd på idag,,härligt hem du bor i..Massa fina små prylar ,,gardinen är super läcker..i morgon hoppas vi på sol,,tänkte ta en tur till Liseberg..möta mor,kika på blommor och låta tösen få åka lite saker,,
kram Susanne

Fånga dagen sa...

Hallå goa Jenny!
Vilken fin hall du har. Men pärlspont låter också väldigt bra.
Jag gillar korgförvaringen, precis som du säger så har man ju alltid saker som måste finnas men helst inte synas.
Har du inte sett Avatar? Jag såg den och gillade effekterna mycket, härliga färger.
Jag har i alla fall förstått att du gillar att handla på tradera :)
Ha en skön söndag nu
Kram Lena

Handgjorda drömmar sa...

Vilken jättefin hall! Välkomnande intryck - både snyggt och praktiskt. Tycker förvaring blir så mycket snyggare när det är platsbyggt - smälter liksom in i miljön på ett fint sätt! Gillar verkligen din stil :)
Ha en fin fortsatt helg!
Kram Marie

Carina sa...

Gillar din stil i hallen...vår ska väl bli klar snart nu hoppas jag :/
Vad gör man en lördags kväll som denna
- Jo, tittar på Avatar på DVD...tyckte den var helt ok ;)

Mys och hemtrevnad sa...

Vilken bra förvaringslösning det är i hallen...självklart vill jag se vad du ordnar för tävling*ler grattis till alla dina besök. Kramis semlan

Hjemmekjær sa...

Hei Jenny!
Syns du har det kjempefint og praktisk i din gang, hyllene med korger kunne jeg gjerne hatt:)
Ønsker deg en fortsatt fin helg:)

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Ni har en jätte härlig hall eran förvaringsdel är så vacker.
Jag tycker kanske att just att få längta efter saker är lite av tjusningen i livet.Just nu drömmer jag om ett inglasat uterum,göra om hallen, tvättstugan och vårat kontor......
Idag skall jag åter ut i min trädgård. Nu har jag snart gått igenom alla mina rabatter och pysslat om mina växter med lite näring och kärlek, så nu hoppas jag att de tackar mig genom en vacker blomning.
Ha en bra söndag!
Kram Raina

Fågel Blå sa...

Läckra hallbilder, fint golv du har!!!
Ser så ljust och härligt ut!
Hoppas du får en fin Söndag!
Kram Kathrine

Tulipa sa...

Hej Söta Jenny!

Jag gillar skarpt hallgolvet! Önskar mig ett rutigt golv någonstans..*ler*...

En lottovinst vore inte fel...pengarna begränsar en som sagt... Just nu går det ju mycket pengar till resan vi ska iväg på, men man måste ju uppleva saker också!

Önskar dig en myyysig söndaG

Kram mariette

Mot nya äventyr ! sa...

Hejsan !
Vilken jättefin hall ni har !! Och så praktiskt med alla korgarna ! Bra förvaring !
Grattis till alla besök på bloggen !
Ha en fin dag ! Kram , Helen :0)

Signe 1 sa...

Kanonfin hall har ni vännen!! Gillar golvet skarpt!!:-) Och grattis till alla dina besökare oxå, vad skoj!!:-)

Ha det bäst!

Kram Sofia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har bra planer för hallen, hade det inte varit för att det läckte ut värme så är det ju redan fint. Jättefint och bra med korgarna, då slipper man se alla vantar och smågrejs. En lottovinst skulle vara välkommet här också.
Ha en mysig söndag
Stor kram
AnnaMaria

Älskade pion sa...

Men hallå,vad är det för fel på din hall,jag tycker att den är skitsnygg.;)Ha en skön dag vännen. Kram Ulrika

Linruz sa...

Hej Jenny
Fina bilder från ert fina hus som alltid.
Hoppas allt är bra med dig känner att jag är lite dålig på att kika in.
Tiden räcker inte till.
Stor kram Lina

Norregård sa...

Jag tycker hallen är kanonfin!!! Men visst måste det vara praktiskt oxå! Och förändra är ju så kul!! Skulle oxå behöva vinna på lotto!!! Är Gösta försäkrad? Vi blev 10 600 kr fattigare i fredags...Vår lilla kisse blev snittad och inga kattungar fick vi. Snyft!!! Men hon mår bra det är huvudsaken!!!

Kram Kram Malin

Farfars stuga sa...

En fin hall redan men golvvärme är mycket bra så det förstår jag om ni vill ha. Vi byggde ut för 3 år sedan och då blev det en STOR hall med klinkers och golvvärme ångrar det inte alls.
Kram Cia

alegni sa...

hej sötaste jenny, så fint ni har det i hallen! ja, i hela huset förstås. synd att ni måste skippa det tjusiga rutiga golvet, men jag förstår ju varför.
att renovera blir dyrt! jag vågar inte ens räkna ihop hur dyrt vårt nya kök blir, och tänker jag på slantarna vi lägger ner på projektet blir jag bara ledsen...
idag firar vi mors dag i finland, men hos oss går dagen i arbetets tecken. ha en skön söndag! kram
ingela

ååååååååå sa...

Hej Gumman!
Guud så fint ni har det. Jag tycker redan nu att ni har en underbar hall.
Visst är det mycket man vill göra med huset. En vinst hade som sagt inte varit fel.

Ha en fin söndag! =)

Kram Verra

Bollan sa...

Mysig hall men de va en himla massa du ville göra om så när ekonomin finns e jag mycket nyfiken på hur den kommer att bli. Kramizzar

Hem och Lycka sa...

Du har det såå fint!

kram Mia

Anonym sa...

Vilken mysig hall ni har. Fint med det platsbyggda skåpet och korgarna. Kram Sofia

Lauras gård sa...

Roligt att du gillar vår hall! Vi blev väldigt nöjda med den. Jag är glad att jag fick Bengt att sätta upp pärlspont. Lite pillerjobb med det, men det blev bra. Klinergolv är svårt. Vi lånade hem flera plattor som vi "provgick" och jag gjorde lite reptest med grus, hmmm. Vissa blev repor på en gång. Då är det ingenting för oss som har grus utanför. Man måste ju göra lite smutstest också och se att det inte syns allt för väl då man drar in smuts, och smutsiga tassavtryck. Mycket att tänka på *ler*. Kramis Stina

Anette sa...

Så otroligt mysig hall! Jag skulle vilja ha klinker och golvvärme i våran...men det lär väl ta tid innan gubben vill det också;))
Kraaaaaam/Nettan

Vintage sa...

Vilken underbar hall! lämnar ett avtryck så att du ser att jag besökt dig...Kramar susanne

Nyanser av vitt sa...

Vilken ordning och reda du har i din fina hall. Ska du verkligen göra om den?
Jo vi hittade en hel del. Vi fick med oss många kassar hem :O). Maria hade jättemycket fint så där handlade vi också. Det vi inte köpte var underbara gardiner från just Himla men en längd kostade 1195 kr och med ett behov av 4....
Kram Agneta

Bella sa...

Wow, vilket fin hall du har!!! Superfint du gjort :) Alltid kul med projekt, hoppas din önskan om ett färdig resultat inom ett par år slår in!

Ha nu en riktigt skön söndagkväll

Kramar Bella

Therese sa...

Åh så mysig hall! Personlig :-) I dag var jag på jakt efter reg skyltar men hittade bara riktigt gammla, får se om jag får loss dem ;-P Kram

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint ni har det i hallen! Skylten satt ju perfekt på korgen! Ha det bra!

Fru Fly * Heidi sa...

Fantastisk hall! Både praktiske løsninger OG fint på samme tid!:) - Heidi

Lissboden sa...

Hej Jenny!
Så fräsch och fin hall ni har. Jag tycker att den är jättefin som den är och golvet är så snyggt. Reg-skylten blev fin på en av korgarna. Jag förstår dock att ni vill ha varma golv men det kostar förstås och visst skulle det sitta fint med en Lottovinst. Jag tjatar varje lördag på maken att vi måste tippa lite.
Ha en fin vecka!
Kram från Maria

Malvini FF sa...

how much for the "non smoking" sign!!?? Or where can I buy it!!
greetings
veronique
info@malvini.com