söndag 28 februari 2010

Gos-Gösta!

Hej på er!

Nu har Gösta varit hos oss i över en vecka och han finner sig mer och mer tillrätta. Han är en riktig liten kelgris, hihi!:) Igår kväll när vi tittade på Melodifestivalen låg han och gottade sig i soffan och ville mer än gärna bli kelad med! Jag var ju såklart framme med kameran medans Peter och Tindra turades om att klappa honom. Visst är han söt! :)









Imorgon är det redan 1 Mars, härligt! Idag har det töat och snön har fallit ner från hustaket med dunder o brak. Jag hoppas våren är på väg snart! (fast enligt väderleksrapporten ska det komma in en hel del snö över västkusten imorgon..suck! Tar det aldrig slut??)

Skolplanschen för just månaden mars (ritad av Kerstin Frykstrand) köpte jag på Tradera i höstas. Nu ska den få hänga på väggen i köket eller i matrummet!



Ha en trevlig vecka allihopa!



Kraam Jenny ♥♥

fredag 26 februari 2010

Mera Kockums!

Gokväll i stugorna!

Jag är som bekant väldigt förtjust i emaljprylar från Kockums, och speciellt då måttkannor*ler*.

Nu har jag hittat ännu en på Tradera (var annars;))! Den här gången är det en med måttet 500g i vitt och blått i väldigt fint skick! (har en 300g sedan tidigare). Nu har jag fler än 3 kannor, då kan man väl säga att jag samlar på dem?? :)




Ni blir väl inte förvånade om jag säger att jag ropade in en fin sak till Gösta på Tradera häromdagen?? (Även den från Kockums *fniss*) Gösta gillar oxå den lantliga stilen precis som sin matte:)



Önskar er Alla en riktigt trevlig helg o tack för att ni kikar in här och förgyller min dag med era fina kommentarer!

Kraam Jenny ♥♥

onsdag 24 februari 2010

Ljuvliga Sturehof!


Hej!

Jag är väldigt förtjust i Tina Hellmans vackra krukor från Sturehofs Krukmakeri och skulle gärna vilja ha dem i varje fönster härhemma! (fast de är ganska dyra så jag får väl köpa nån då och då:))

De här lite mindre modellerna i härligt grön färg fick jag tag i strax innan jul, är de inte fina?? Som ni ser har jag planterat krokus och murgröna i dem:)










Vad kul att så många vill vara med i min tävling! :)

Jag har inte hunnit kika runt till er alla, har haft lite dåligt med tid att blogga de senaste dagarna, är ju nybliven kattmor nu, hihi! Lilla Gösta är såå söt och han blir mer och mer hemmastadd här hos oss! Han har precis lagt sig tillrätta på Greengate kudden i korgstolen här i matrummet:)



Kram och godnatt!



Jenny ♥♥





måndag 22 februari 2010

Tävling!



Hej kära Vänner!

Nu har det blivit dax för en tävling här hos mig! Min besöksräknare passerade 75 000 häromdagen och det får vi såklart fira!


Den här gången har jag fått äran att lotta ut ett ljuvligt smyckeset bestående av ett armband och ett halsband gjort av en god bloggvän, nämligen Pernilla/Vardagslyx hos Nilla! (Tack gulliga du!)


Pernilla designar och tillverkar sina smycken under det egna märket Beyou! Kika gärna in på hennes nystartade smyckesblogg som du hittar här! Alla som anmäler sig till tävlingen har dessutom 20% rabatt på alla smycken på Pernillas sida:)













Alla som vill kan vara med (även ni utan blogg), reglerna är som följer:


För 1 lott skriver du en kommentar med namn i kommentarsfältet nedan.

För 2 lotter länkar du även till min blogg med nån av bilderna här ovan.

för 3 lotter lägger du till mig på bloglovin' och skriver i kommentarsfältet om du gör det.



Tävlingen pågår tom 7 mars, hoppas ni vill vara med!
Lycka till!!


Kraam Jenny ♥♥






söndag 21 februari 2010

Gösta is here!

Hejsan!

Nu har vi äntligen fått hem lilla Gösta (sorry Tindra men det får faktiskt bli hans namn;))! Den trevliga tjejen som hittade honom trotsade snökaoset igår eftermiddag och hämtade hit honom från katthemmet i Alingsås:)

Det är en jättesöt liten kattkille men han är väldigt rädd och reserverad och vill helst inte göra annat än att ligga i korgen eller under soffan. Vi får gå varligt fram med honom,vi vet ju inte vad han varit med om i livet eller hur länge han var hemlös innan han hittades.
Gösta äter och dricker som han ska i alla fall och han låter oss klappa honom. Jag hoppas att han så småningom blir trygg här med oss och att han kommer känna sig hemma i vårt hus. Gösta är inte mer än 1-2 år gammal enligt den veterinär som undersökt honom så förhoppningsvis får han många år här hos oss på Kråkered:)




Korgen kommer från Bruka. Jag har två likadana, jag har kvar dem efter mina förra katter Boffi och Snuttan (som bor i katthimlen och för alltid i mitt hjärta). En av de randiga bolsterkuddarna jag köpte på Jysk i somras visade sig passa alldeles utmärkt som dyna i korgen:)





Tack för alla kommentarer ni lämnar, blir såå glad! Har knappt haft på datorn i helgen så nu ska jag läsa ikapp mig hos er andra:)

I mitt nästa inlägg blir det tävling! Hoppas ni vill vara med, jag har något riktigt fint att lotta ut:)


Kram från kattmor Jenny ♥♥

torsdag 18 februari 2010

Drömmer om..

..grönt!!




Har tröttnat på vitt!! ;)







Fast tyvärr får jag nog drömma ett tag till..utanför snöar det och mer ska det tydligen bli..får se om vi kommer till jobbet imorgon?!



Önskar er ALLA en trevlig helg:)


Kram från Jenny som längtar efter vår♥♥



onsdag 17 februari 2010

Söt termos!


Hej kära vänner!

Den här fina termosen ropade jag in på en viss auktionssajt häromveckan,(ni kan väl aldrig gissa vilken??;)) Jag tycker de är så söta de här kinesiska termosarna (eller "Leila-termosar" som jag kallar dem:)).

Det var faktiskt en bloggvän som sålde visade det sig, nämligen gulliga Lotta/Söta prickar! Paketet hade hon slagit in i så fint prickigt papper:) (Tack Vännen, tröttnar jag på min rosa Stelton termos har du första tjing;))








Termosen har jag ställt uppe på köksskåpen, jag hoppas få tag i fler, helst i pastellfärgerna rosa och mintgrönt:)



Tack förresten för alla tips om Mårbackapelargonerna (speciellt till dig kära Moster B, inte visste jag att du var en sån pelargon expert;)), nu vet jag hur jag ska göra:)




Kram Jenny ♥♥

tisdag 16 februari 2010

♥Mårbacka♥

Hejsan!


Jag kunde inte motstå att köpa med mig den här fina Mårbackapelargonen när jag var på Blomsterlandet häromdagen. Det är en av mina favoritblommor som får mig att längta efter vår och sommar:)

Förra årets Mårbackor står fortfarande i sin vintervila nere i källaren. Tänkte passa på att höra med er som vet, när ska man ta upp dem och ställa fram dem i fönstren igen? Är det för tidigt att göra det nu?





Den klassiska saltglaserade krukan köpte vi i Höganäs häromåret. Jag tycker den passar bra ihop med Mårbackan även om krukan kanske är i minsta laget.(Har för mig att pelargoner ska ha stort utrymme för rötterna?)






Oj vad många kommentarer ni lämnar här hos mig, jättekul!! (Och namnförslaget Gösta till katten verkar vara mer poppis än Spix, sorry Peter o Tindra;))



Ha en trevlig onsdag allihopa!



Kram Jenny♥♥



måndag 15 februari 2010

Snart nyinflyttad på Kråkered!

Hej på er!

Vi ska få en ny liten familjemedlem här på Kråkered, nämligen den här söta lilla kattpojken!! :)

Såg annonsen i tidningen i lördags och frågade Peter om vi inte skulle fundera på att ge honom ett hem, vi har ju plats. Till min glädje tyckte både han och Tindra att det var en bra idé! (och vi har ju faktiskt redan en kattlucka i dörren som Tindra sa:)).

Jag kontaktade tjejen som hittat katten och hon tyckte det verkade som vi hade ett bra hem att erbjuda. Igår kom hon för att träffa oss och se hur vi bor. Hon hade med sig lite bilder på katten som för tillfället bor på ett katthem i Alingsås. Vi kom överens om att han skulle flytta hit nästa helg, jag hoppas han kommer trivas hos oss här på Kråkered:)

Det ska bli så roligt att ha katt igen (jag hade ju det under många år med min tidigare sambo)! Tindra är så förväntansfull oxå, hon pratade om det hela dagen igår och planerade för kattens matplats, vilket halsband han ska ha osv:)





Återstår att se vad den lille kattkillen ska heta, jag tycker att han ser ut som en "Gösta" men det håller inte Peter och Tindra med om, de vill att han ska heta "Spix", hihi! Det kanske är bäst att vänta tills vi får hem honom och se vilket namn som passar!



Ha en trevlig vecka allihopa!



Kraam Jenny, snart Kattmor:)

söndag 14 februari 2010

♥Alla Hjärtans Dag♥


Hej Kära Vänner!

Vill önska er ALLA en riktigt trevlig Alla Hjärtans Dag!

Love rules:)





(bilder lånade från nätet)




♥Kram Jenny♥

fredag 12 februari 2010

Ännu en måttkanna!


Gokväll i stugorna!


Här kommer ännu en Traderavinst (känns som om det är det enda jag har att visa er för tillfället, hihi!), nämligen den här fina måttkannan i emalj från Kockums!


Den är i jättebra skick och har etiketten kvar på framsidan:)






Den står på hyllan i köket tillsammans med några andra kannor jag har (kannor kan man inte ha för många av, eller hur?;)), där står oxå ljusstaken från Kockums som jag visat er tidigare.



Ha en trevlig helg och ♥Alla Hjärtans dag♥ allihopa!



Kraam Jenny

onsdag 10 februari 2010

Reflex!

Hejsan!

På Tradera hittar man små som stora fynd! Ett av mina senaste inköp är den här fina lilla Odd Molly reflexen! (kunde inte motstå den när jag såg den..sorry Maria;)). Visst är den söt??





Den passar ju alldeles utmärkt på min gråa vinterjacka,, oxå den från Odd Molly:)








Har fått hem lite andra fina saker under veckan, även de från Tradera, visar er bilder till helgen!


Tack för alla era fina kommentarer, de värmer mitt ♥!



Kram Jenny






måndag 8 februari 2010

Köksfönster!

Hej på er!

Häromdagen fick jag en utmaning av goa Annelie med bloggen Hemlyckan! Den går ut på att man ska visa vad man har i sitt köksfönster:)

Så här ser det ut i mitt:


Linnegardinerna är från Himla och fönsterlampan i klarglas är en Ib Laursen köpt på Cosas för några år sedan.




Vattenkannan i svart är från Bruka och den stora krukan (som jag tycker är så fin med sina krackeleringar på ytan) med porslinsblomman har jag haft i många år! (det är nog dax att ge den ny jord snart förresten;))




Florabladet med den ljuvliga Kungsängsliljan har jag köpt av Anna-Lena/Drömmar av silver:)



De rottingklädda flaskorna från Bruka är fyndade på loppis för nån tjuga styck:)



Jag skickar denna utmaning vidare till:




Hoppas ni vill anta den (inget måste:))!


Ha en bra tisdag kära vänner!

Kram Jenny ♥♥











söndag 7 februari 2010

Snö..och ett litet vårtecken!



Gokväll i stugorna!

Är övertygad om att det är fler än jag som tröttnat på all snö nu?? :) Här är i alla fall lite vintriga bilder från Kråkered tagna igår. Jag passade på att gå ut med kameran och föreviga Peter när han var uppe på taket och skottade bort snö så att sotaren kan komma åt skorstenen när han kommer hit imorgon!(Tur att jag slapp gå upp, är såå höjdrädd:))





Ser ni min fina zinklykta från Walther & Co där på sparkstöttingen??:)









Jag hittade faktiskt ett litet vårtecken när jag pulsade runt bland all snö i trädgården, kolla, det har kommit knoppar på klätterhortensian!! Härligt:)




Ha en trevlig vecka allihopa som kikar in här!


Kraam Jenny♥♥