torsdag 29 april 2010

Nytt till badrummet..

Hej på er!

Har shoppat lite prylar till badrummet nu i veckan som jag tänkte visa er idag. Var egentligen ute efter en ny tvålpump (den gamla var så kantstött) men det slank med både handdukar och en tandborstmugg i korgen;)



Handdukar i svart från Himla och i off-white från Lexington, två av mina favoritmärken som håller bra kvalitet.





Tandborstmugg och tvålpump i vitt från ännu ett favoritmärke, Bruka.





Jag tycker de svarta handdukarna passar bra mot golvet och väggarna. (Vill ni se fler badrumsbilder finns de under etiketten badrum i högerkolumnen).


Den cremefärgade papperskorgen kommer från danska Vipp och har hängt med mig i många år:)




Önskar er alla en trevlig Valborgshelg! (Hauskaa Vappua säger jag till mina finska bloggvänner:))




Kraam Jenny ♥♥

tisdag 27 april 2010

Trädgårdsstolar!

Hej kära Vänner!


Har fler trädgårdsmöbler att visa er! Den här gamla charmiga stolen (+4 likadana) ropade jag in på Tradera i vintras. Samtliga stolar behöver renoveras o målas (fast jag funderar på att låta någon eller några av dem vara som de är, tycker det är fint när de är lite shabby chic:)) så det finns att göra! (Har ju trädgårdsgruppen vi hämtade i Strängnäs häromveckan oxå som kräver lite arbete i form av slipning och ommålning) .

Det som fattas är ett bord i samma stil, hittar jag inte det kanske jag lägger ut några av stolarna till försäljning på ovan nämnda auktionssajt, känns som vi har mer än tillräckligt med trädgårsmöbler nu:)









Återigen tack för alla goa kommentarer ni lämnar! Försöker hinna kika runt till er alla men tiden räcker inte riktigt till..


Ha en härlig onsdag!


Kraam Jenny♥♥


måndag 26 april 2010

Härlig söndag!

Hejsan!

Vilken härlig söndag vi hade här på Kråkered, solen sken och det var riktigt varmt och skönt! :) Här är lite bilder från vår dag:

Vi passade på att tvätta en del av våra trädgårdsmöbler, Peter körde högtryckstvätten på teakgruppen från danska Trip Trap (som har hängt med ända sen mitt förra hus) och jag tog skurborsten och såpavatten på de vita möblerna.


Vilket jobb det var att få bort alla gröna alger o annan smuts! Tur att jag o Tindra tog lite glasspauser mellan varven;)


Jag hittade en söt liten röd tulpan i rabatten nedan för farstukvisten. Vi får se om den får vara kvar eller om den hamnar i nån rådjursmage..




Tindra ville gärna hjälpa till med trädgårdsarbetet, hon krattade mossa, nått som finns i parti och minut i vår gräsmatta!




Visst är hon söt min kära bonusdotter? Hon kom in med en bukett blommor som hamnade i ett dricksglas:)


Dagen avslutades med grillning i nya gasolgrillen från Weber. "Grillmästaren" Peter bjöd på marinerad kycklingfile, till det åt vi sallad och klyftpotatis, mums!



Ha en jättebra vecka allihopa!


Kraam Jenny♥♥







söndag 25 april 2010

Finaste tavlan!



Hej på er!

Tack för alla grattis-hälsningar till mamma på hennes 60-års dag igår! Förutom en diskmaskin (som var väldigt efterlängtad, hon har bara väntat typ 20 år på en:)) från mig och mina syskon fick mamma den här vackra tavlan gjord av min kära bloggvän Malin! Texten är ett utdrag från mammas favoritdikt. Visst är den fin?! Tusen tack Malin, tavlan gjorde succé!!







Gulle-Malin hade även skickat med en tavla till oss med text från en av den Finske "smörsångaren" Kari Tapios låtar! Klockrent val Vännen, hihi! Vi älskar Kari Tapio här hemma (nja.. i alla fall jag o Tindra;))!





Vill ni se mer av Malins vackra alster hittar ni hennes galleri här!



Nu ska jag ut och tvätta trädgårdsmöbler sen ska Tindra o jag gå ner till affären o köpa varsin glass:) Ikväll blir det grillat till middag, gott!



Ha en skön söndag Kära Vänner, kikar in till er andra lite senare:)



Kraam Jenny♥♥

fredag 23 april 2010

Söt tunika!

Halloj!

Idag har jag varit ledig från jobbet och hann med både frisörbesök (inte en dag för tidigt, hade en utväxt som nådde ner till öronen typ..;), shopping och städning av huset (skönt att ha det gjort innan helgen:)).

Den här söta tunikan/klänningen av märket Melmelli köpte jag i den nyöppnade butiken Vilda i Lerum. Den tänkte jag ha på mig imorgon då vi åker upp till Älvängen för att fira min kära mamma B som fyller 60 år!

En av födelsedagspresenterna hon ska få har en mycket god bloggvän till mig gjort, visar er i nästa inlägg! (vill ju inte att mamma ska kika in här i förväg o se vad det är;))









Ha en trevlig helg allihopa!



Kraam Jenny♥♥

torsdag 22 april 2010

Award!

Hej på er!

Den här fina awarden har jag fått av inte mindre än 3 goa bloggtjejer, nämligen Cathrin, Verra och Marie! Tack ska ni ha alla 3, vad glad jag blev:)








Med awarden följer att man ska nominera sju andra bloggare och berätta sju intressanta saker om sig själv.

Har ju redan fått flera såna utmaningar tidigare så det börjar bli svårt att komma på saker att berätta, hihi! Här är i alla fall lite mer "värdelöst vetande" om mig:



* Första året på gymnasiet fick jag extrajobb som städerska på ett kontor. Det jobbet behöll jag i ca 10-11 år och tidvis delade jag det med min syster K. Har många roliga minnen från den tiden, bla när vi skulle försöka rädda en fluga (!) som fastnat i ett spindelnät högt upp i taket ovanför ett hisschakt. Vi nådde tillslut flugan genom att tejpa fast en penna på ett sopborstskaft:) Vilken tur att alla på kontoret redan gått hem, de hade nog trott att vi var tokiga om de såg oss;) (flugan överlevde by the way..)



* När jag var mindre ville jag bli advokat eller lastbilschaufför, blev ingetdera..men i mitt nuvarande jobb träffar jag åtminstone lastbilschaufförer nästan varje dag:)



* Tycker det är jätteroligt med språk! I skolan läste jag engelska, tyska och italienska. Har även gått kvällskurser i holländska (1 termin bara, det var alldeles för svårt:)) och finska (som är min pappas modersmål).



* Jag och min sambo Peter var kollegor på jobbet i ungefär 9 år innan Amors pilar träffade oss 2005! Vi jobbar fortfarande kvar på samma firma men är på olika avdelningar (och det känns ganska skönt:))


* Jag gillar frågesportprogram på TV. Ser gärna på Vem vet mest på SVT 2 på vardagkvällarna!



* Jag försöker köpa tidningen Faktum varje månad som säljs av hemlösa i Göteborg. Det är inte alla förunnat att ha tak över huvudet och en egen säng att sova i..



* Jag älskar Tradera! (som ni redan vet;))! Är inne flera gånger varje dag och kikar om det finns något spännande att buda på!





Jag kan inte välja ut 7 stycken att skicka awarden vidare till, ni är såå många goa bloggerskor därute. Därför ger jag den till alla er kära bloggvänner som kikar in här hos mig:)





Ha en trevlig helg allesamman!



Kraam Jenny♥♥

måndag 19 april 2010

Vår matplats!

Hej på er!

När vi flyttade in i vårt hus i början av 2008 passade vi på att köpa nya matrumsmöbler. Det blev ett bord i oljad ek och 6st svarta Lilla Åland (ritade av Carl Malmsten) stolar. Stolarna är jag mer än nöjd med men bordet känns väl inte riktigt så "lantligt" som jag skulle vilja ha det:) Visserligen har vi ju en vaxduk (från danska Aspegren) på skivan så det är inte mer än bordsbenen som syns, men jag stör mig ändå lite grann;)






Matrummet sett från köket..(vi har valt att inte ha några gardiner i fönstren för att släppa in maximalt med ljus)




Fårskinnsdynorna från Swedese gör att det blir lite mjukare att sitta:)




Jag funderar på ett slagbord istället, men vet inte om det passar till stolarna? Eller ska vi kanske måla ekbordet vi har i en annan färg? Vad tycker ni kära vänner?? Kom gärna med synpunkter! :)




Ha en trevlig tisdag!




Kraam Jenny ♥♥

söndag 18 april 2010

Trevligt besök!

Hej på er!

Idag har vi haft besök av mina kära systerdöttrar Vera och Agnes med föräldrar här på Kråkered, jättetrevligt! Som vanligt tog Moster Jenny fram kameran och knäppte en väldans massa bilder på Vera! (Lillasyster Agnes kom såklart med på några hon oxå!) :)


Mosters hönsskolplansch var intressant att kika lite närmare på!


Vera underhöll lillasyster Agnes och mamma Karolina med dans! (sorry Syrran, nu kom du oxå med på bloggen;))


Vera satt jättebra i den fina barnstolen jag köpte av Maria/Lilla Villa Vita häromsistens:) Här väntar hon på att serveras thaimat vi köpte hem till middag.



"Farbror" Peters motorcykeltidning var spännande att bläddra i:)



Moster Jenny och Vera i "finska" trädgårdsgungan (pihakeinu) vi köpte förra våren. Den vill jag måla vit men eftersom det är tryckt trä måste jag vänta ett år eller två..




Tack för alla kommentarer ni lämnar!! Jättekul att så många av er tar er tid att skriva några rader:)


Ha en trevlig vecka kära vänner!


Kraam Jenny♥♥




lördag 17 april 2010

Det växer och gror..

Gokväll i stugorna!


Idag har det varit trädgårsarbete för hela slanten här på Kråkered! (och det känns i kroppen, jag är helt mör..märks att man är otränad;)) Jag har rensat i rabatterna och krattat mossa och löv medans Peter har tvättat altanen och "finska gungan" med högtryckstvätten (han har även rensat bort sly och träd med motorsågen i skogen ovanför vårt hus).


Vad det växer och gror i trädgården, härligt! Hittade både tulpaner och lupiner på väg upp, vitsippor på flera ställen (fast fortfarande ganska små och späda), syrenknoppar och krokusar! Passade på att gå ut och fota några av dem när jag var färdig:






















Ha en trevlig söndag allihopa!


Kraam Jenny♥♥



fredag 16 april 2010

Å som i Åsna!

Halloj!

Ännu en skolplansch har hittat hem till Kråkered hör o häpna;) Den här gången är det inte jag som valt ut den utan Tindra! Hon fick se den här söta bokstavsplanschen för Å som i Åsna på Tradera och blev väldigt förtjust i den. Bonusmamma Jenny såg såklart till att vi vann auktionen;) Visst är den fin? (Tycker inte alls att åsnan ser dum ut, hihi!)

Tindra ska få ha den i sitt nya rum (hon har bytt till det som tidigare var gästrum, visar er bilder vid ett senare tillfälle när vi "piffat" klart därinne:)).






I helgen är det trädgårdsarbete som gäller härhemma! Rabatterna behöver rensas, altanen ska tvättas och så ska Peter hjälpa våra äldre grannar att ta ner några träd. På söndag tittar förhoppningsvis syrran med familj förbi på en fika. Det ser jag fram emot, har inte träffat mina små älsklingar Vera och Agnes på länge nu, längtar efter att få pussa och krama dem! :)

Ha en trevlig helg kära Vänner!

Kraam Jenny♥♥

onsdag 14 april 2010

Om jag fick välja..

Hej!

Vår diskmaskin sjunger på absolut sista versen och det börjar bli dags att inhandla en ny..Om jag fick välja helt själv (och utan tanke på pris) hade jag gärna låtit en sån här snygging från Smeg flytta in i vårt kök o sköta disken:)



Visst är de fina?? Jag gillar speciellt den i gräddfärgat eller rosa! (fast jag vet inte om Peter håller med mig om den sistnämnda färgen dock;))





I vårt kök hade vi fått sätta in den här integrerade varianten (den är några tusen billigare än den ovanstående men ändå dyr, ca 11 000 kr går den loss på) Vi behöver en ny spis oxå så en Smeg är väl bara att glömma.. men drömma kan man ju alltid,eller hur??;)


(samtliga bilder lånade från Bagaren & Kocken)



Ha en trevlig torsdag allihopa! Imorgon åker jag till auktionen i Rävlanda efter jobbet. Får se om det blir något som får följa med hem:)




Kraam Jenny♥♥

tisdag 13 april 2010

Awarder!


Hej på er!

Har fått 2 bloggawarder som jag blev väldigt glad över!

Den första är från Alice på Holm! Hon är en jättegullig tjej på snart 12 år som bloggar om vänner, shopping, dans och sin familj mm. (Alice är dotter till min goa bloggvän Camilla/Lantliv på Holm:))







Den andra awarden fick jag av en ny bloggbekantskap nämligen Len med bloggen Dreams of Clematis! Len skriver bla om sina katter och sin underbara trädgård strax utanför Göteborg!



Tack till er båda, vad gulliga ni är!! :)



Jag väljer att skicka awarderna vidare till ALLA er goa bloggvänner som kikar in här hos mig! Ni är guld värda allihopa:) ♥



Jag tänker passa på att uppmärksamma en speciell bloggvän som just nu har en paus i bloggandet men som lovat komma tillbaka när hennes besöksräknare passerat 8000! (Det är några hundra besökare kvar tills dess). Jag saknar hennes härliga inlägg och underbara humor, ni får gärna kika in på hennes blogg som ni hittar här. Längtar tills du är tillbaka goa M:)



Nu ska jag kika in till er andra och se vad ni haft för er!



Ha en trevlig onsdag!



Kraam Jenny♥♥

söndag 11 april 2010

Ljuvliga trädgårdsmöbler!!


Hej Kära Vänner!

Förstår att jag gjorde er nyfikna på vad det var jag ropat in på Tradera som vi åkte ända till Strängnäs för att hämta*fniss*. Det var den här underbara gamla trädgårdsmöbeln i riktig "Madickenstil":)

Säljarna skulle först skicka den men det visade sig bli lika dyrt eller dyrare än att åka upp själva och hämta så vi tog oss en "roadtrip" istället jag och Peter!

Timmarna i bilen fördrev vi med att räkna alla passerande släpkärror vi såg (det blev 209 st) och lyssna på finsk smörmusik med "Tangokungen" Mikko Mäkeläinen (fast Peter är väl inte riktigt lika förtjust som jag i den typen av musik även om han har mer finskt blod i sig, hihi!) Jag hann även med att vinka till alla finska långtradare vi mötte på vägen upp (en egenhet jag har;))!

När vi kom fram bjöd den trevliga familjen som sålt möblerna oss på lunch och kaffe! De bodde i ett riktigt Bullerbyhus i mysiga Strängnäs och deras hem var fullt av spännande antikviteter, av vilka flera gärna hade fått flytta hem till Kråkered;)


Säljarna berättade att möblerna kommer från en bondgård i Sörmland där de legat på en vind i 30 år! De har en jättefin gammaldags grön-blå nyans men färgen har flagnat ganska rejält så vi måste nog måla om dem om de ska kunna stå ute. Vi ska försöka hitta en färg som är så lik originalet som möjligt, sedan är det bara att börja slipa och måla;)

Tyvärr var det bara 1 stol med i gruppen, hade gärna velat ha två..


(bilderna lånade från Tradera)



Önskar er alla som kikar in här hos mig en riktigt trevlig kommande vecka!






Kraam Jenny♥♥