måndag 25 juli 2011

Kantareller!! (inte trattisar;))

Hej på er!

I eftermiddags tog jag mig en tur i motionsspåret i Härskogen och hade bara hunnit springa några kilometer när jag såg något gult på marken strax intill stigen. Vilken lycka när jag förstod att det var kantareller! (är 39 år och har aldrig plockat svamp tidigare;))

Som tur var hade jag på mig 2 tröjor så den ena fick tjäna som påse till "Skogens guld" som jag ivrigt började plocka. (Det var såå mycket roligare än att springa*fniss*)

Jag fick ihop några stycken som jag rensat och tvättat nu ikväll. Imorgon ska de stekas i smör och hamna på min frukostmacka:)

Uppdaterat: Tack för att ni lärde mig att det ju är vanliga kantareller jag hittade, inte trattisar, hihi! Ja, nu förstår ni hur mycket jag vet om svamp;)




Tror minsann att jag ska ge mig ut till skogs igen, verkar jättekul att plocka svamp:)

Ha en trevlig vecka allihopa!

Sköt om er!

Kraam Jenny♥♥

31 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Grattis, vad kul! Men det där är helt vanliga kantareller väl?!! Vilken frukostmacka du har att se fram emot! Mums! Jag gjorde något igår som jag inte gjort på mycket länge. Sprang en runda! En kort så´n, men ändå. Inga kantareller där inte. Men det kan ju bero på att jag sprang på asfalt i vårt bostadsområde?! ;0) Klart att du skall ut mer och leta!
Kraaam!

Anette Ryan sa...

Hej! Tänk att motion kan vara så välavlönat ;-) Själv powerwalkar jag inomhus på min "gåmaskin" varje morgon och där hittar man inget guld kan jag lova. Men det funkar bra då jag har små barn hemma hela tiden och har svårt att hinna med annan motion. Tänk om det kunde växa trattisar på mattan...eller i skogarna runtom Melbourne.
Njut din smörgås nu!
Kram Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hihi, nog är det kantareller, men vanliga gula. Om du aldrig plockat svamp förut är det en toppensvamp och plocka. Första gången du plockar trattisar ska du absolut ta med någon, finns otäckingar och förväxla den med. Dom här gula godingarna kan du lugnt njuta av på din macka. Och jag håller med, plocka svamp är jättekul. Själva jakten är ju så spännande.
Varm kram
AnnaMaria

Livet på Vestergård sa...

Vilken tur du hade som sprang på svampen. Kantareller är så gott!
Kram Kicki

Linruz sa...

Smaskens....soim sagt inte trattisar men dock vanliga smarriga kantareller.
Tänk att lite motion kan ge så mycket.
Kram och ha en fin dag
Lina

Susanne sa...

Godmorgon Jenny!
Mums va gott!! Är så sugen på att plocka svamp, när vi bodde i Småland var vi ute ofta men nu blir det inte så. Ha en bra dag!!
Tack för att du vill delta i min tävling, lycka till ;)))
kram susanne

Unknown sa...

Visst är det såå roligt att plocka svamp (när man hittar). Tycker även att det kn vara rogivande att sitta och borsta rent dem om det inte är för mycke.
Sen luktar det så gott när man steker dem men tyvärr kommer jag inte överrens med smak och konsistensen på svamp.
Hoppas kunna lära mig njuta av detta guld när jag blir stor hihii...

Ha en fin start på veckan, kram Ing-Britt

Lisa sa...

Oj de var inte illa för en springtur. Själv är jag inte så svampgalen. Har haft ett sånt äventyr och de får räcka. Men de ser otroligt gott och hoppas att de var det också...

Kram Lisa

Hanna sa...

Så gott det ser ut och vilken tur du hade.
Jag har heller aldrig plockat kantareller.
Kram
Hanna

mammaxtre sa...

Vilken himla tur att du hade två tröjor på dig :-)

annika sa...

Jag älskar att plocka svamp...men bara vissa sorter. Ännu har jag inte varit ute i skogen och tittat efter dem men det kan bli av i veckan.
Byrån blev fantastiskt snygg.

Kram
annika

Felix sa...

Kantareller är både lätta att plocka och goda att äta! I går åkte jag till en loppis här i närheten. Under tiden gick mannen ut i skogen. När jag kom hem hade han plockat 8 liter kantareller! Så det blev kantarellsmörgås på kvällen, och några välfyllda burkar i frysen till vinterns såser...

Sommarhälsningar
Elisabet

Maria sa...

Ååååså ljuvligt. Kul att bara springa på dom så där :) Kram Maria

Sara sa...

Hej vännen!
Roligt med svamp!
Jag var ute och plockade hallon tidigare idag och då hittade jag några kantareller på vägen som fick följa med mig hem och hamnade sedan på en rostad macka *mums*
Idag ska jag åka ut till en vän som håller på för fullt och inreder sitt nybyggda hur ute på landet...
Ett sånt där hus som är så fint så man bara står och tittar med öppet mun ;)
Det blir ett blogginlägg om det i veckan tänkte jag...
Ikväll blir det provsmak utav hallonsylten jag gjorde innan =)
Hoppas att allt är bra med dig annars.
Kramar ifrån mig!

Anonym sa...

Det är klart att du skall ge dig ut i skogen igen, det finns massor av svamp...
Kram Birgitta

Lotta sa...

Såå goda de ser ut dina kantareller och du skåpet som du målade om till vitt....snacka om skillnad.... Bra gjort!! Kram Lotta

Norregård sa...

Hej!!!
Aldrig plockat svamp??? Oj, vad du gått miste om....jag är ju en galen svampplockare har redan ett antal kilo i frysen:)) Familjen suckar när jag kommer hem, men de äter gärna:))

Kram Malin

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, det är ju så roligt att hitta svamp, jag gissar att du blir sugen på att hitta fler nu!
Agneta kram

Skogslyckan sa...

Man blir lätt biten av att plocka svamp. Och inget är ju som en macka med smörstekta färska kantareller!!! Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Pia

Birgitta sa...

Inget går upp mot kantareller stekta i smör. Jag har också en ganska stor hög som ligger på köksbänken. Ska bli så gott.
Kram Birgitta

Mjuka sa...

hej vännen! Jag har letat kantareller i tio år, men fortfarande inte hittat några. Jag fick tips om Lövhult, där finns massor, men jag och ingrid åkte dit och vandrade en timme, men inga. Nu kommer jag aldrig mer plocka svamp, ha, ha.
Njut din macka, jag handlar mina på kvantum:-)
KraM mALIN

enannanhelena sa...

Oh, la la. Det kan inte finnas mycket som är godare än just smörstekta "trattisar", eller okej då, kantareller.

Min "svamphistoria" är helt bakvänd mot din. Nuförtiden när jag bor i storstadsdjungeln, nja... :), men i alla fall, det blir inte mycket svamp plockad numera.

När jag var liten ( där i de djupa smålandsskogarna) kunde det däremot hända att jag var tvungen att avbryta mitt i något fantasifullt skéende, för att plocka skogens guld. Gissa om mamma och pappa blev glada - och - förvånade.

:)
/helena

Älskade pion sa...

Vilken tur att du sprang på lite kantareller.;)Nu har du förstått vad roligt det är med att vara ute i skogen och plocka.;)jag blir alldeles nojig när jag hittar "skogens guld".Ha en riktigt skön dag vännen.Kram ulrika

promenader på landet sa...

Hej vännen! Visst är det kul att plocka svamp helst när man hittar mycket! Jag hade tur att få Kantareller när Isak var med en kompis och plockade:) Kram Maria

Industri house sa...

Ja du jenny, här har du en som är likadan, jag kan inte en sak om svampar! Tur det går att köpa dom i affären :))Men jag kan förstå din lycka när du funnit dom! Ja den frukosten låter riktigt smarrig som du ska ha i morgon :)) Ha det bäst, kramkram jessica.

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

Lyx♥ hur vart det med springturen då?kram

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Åhh. vad det ser gott ut!Får nog ge mig ut i skogen men jag vet inte var man skall leta.
Behöver ha med mig en kantarellhund...
Här lyser solen nu på morgonen, härligt för det var länge sedan. Jag är inne på min fjärde semestervecka, det har inte blivit så mycket utflykter som var tänkt, för precis när jag började min ledighet så ringde stenläggarna som vi hade bokat i höst för att lägga vår garageuppfart, att de ville komma tidigare eller rättare sagt med en gång. Så det var bara att tänka om. Det har varit grävmaskiner, duktiga stenläggare,många besökande grannar som skall inspektera, massor med sten, sand över allt och så förstås massor med fikapausar. Nu är det snart klart vi väntar på att trappan skall göras. Det har regnat mycket under den här perioden och då går det inte att sopa ner sanden mellan stenarna, så idag när det är sol här blir det att sopa.
Önskar dig en fin fortsättning på veckan
Kram Raina

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh vilken härlig skörd!! Du är som mej, jag var också runt 40 innan jag plockade för första gångne men så mycket roligare att plocka än bär, man ser ju resultat i påsen snabbare! Fast igår blev inte min skörd stor, hittade endast 10 stycken=) Mari.

Petra-Lantlig Charm sa...

Haha, va rolig du är! Det är underbart att plocka svamp och lyckan att hitta kantareller är obeskrivlig! Duktig du är som hittade så många ändå för att vara förta gången! Naturbegåvning??

Min man kom hem med 2 liter förut som vi smaskade i oss till kvällsmat, skulle kunna äta det varje dag för det är det bästa jag vet!

Ha en underbar frukost imorgon!

Kram Petra

Lissboden sa...

Hej Jenny!
Vad underbart att hitta så mycket svamp. Jag har hört att det finns rikligt med kantareller nu så det är kanske dags att ge sig ut för lite plockning i skogen.
Må så gott!
Kram/Maria

Två systrar sa...

åh lovely!! Själv fick jag köpa på ica...jag som har de bästa svampställena!!! =( Men det är gott Kram