söndag 27 februari 2011

Ny dammsugare!

Gokväll i stugorna!

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Jag är en sån som gärna dammsuger varje dag (har 2 katter..får jag skylla på dem??;))! Vår gamla maskin sjunger på sista versen så jag har börjat titta efter en ny..Gillar de här gräddfärgade med "Burberry-inspirerat" mönster på slangen från Bosch. (Tror att vi slår till på den lite större modellen på bild nr 2) Det får ju gärna vara lite stil på grejerna om man nu plockar fram dem varje dag, eller hur?;)

(bilder lånade från tretti.se)








Tack för alla kommentarer ni lämnar här hos mig, ska försöka hinna kika in till er andra under veckan som kommer..

Sköt om er!

Kraam Jenny

fredag 25 februari 2011

Äntligen fredag!

Hej på er!

Äntligen fredag,ska bli så skönt med helg! :)

Imorgon tänkte jag ta upp mina mårbackapellisar från källaren (hoppas de överlevt;)) Så här såg de ut förra året efter lite klippning och ny jord i krukorna:)



Ska ni hitta på något trevligt till helgen? Förutom "pelargonväckningen" imorgon ska jag åka med Tindra till Allum och kolla på lite kläder till henne, senare på kvällen blir det Melodifestivalen på TV och på söndag är vi bjudna på födelsedagskalas!

Ha det bra!

Kraam Jenny

tisdag 22 februari 2011

Tisdagstema: Designfavoriter!



Hej på er!

Den här veckan är tisdagstemat hos Fabriken designfavoriter!

Jag är väldigt förtjust i dansk design och har en hel del prylar från danska märken härhemma. Här är några exempel:

Lykta från Walther & Co..

Favoritlampan från Tine K..

Från House Doctor kommer både burkarna och porslinsskärbrädorna..

Söta tygvimplar från Maileg..

Cykelkorg från Rice! (Den använder vi som tidningskorg i köket:))

Somriga gummistövlar från Ib Laursen..


En riktig klassiker är papperskorgen från Vipp..


(Förutom formgivning är danskarna väldigt bra på att göra tv-serier oxå om ni frågar mig;))

Kika in hos Fabriken för fler designfavoriter!


Kraam Jenny
♥♥

måndag 21 februari 2011

Mintfärgad kanna!

Hej!

Jag har ropat in ännu en grej på Tradera, nämligen den här gamla franska kaffekannan i en härlig mintgrön-blå färg! Den passar perfekt som tulpanvas, eller hur? :)


Imorgon är det tisdag vilket betyder nytt tema hos Fabriken!

God natt på er!


Kraam Jenny♥♥


söndag 20 februari 2011

Söndagsbilden:Toknosen Elvira!

Hej på er!

Tack för alla kommentarer om pärlsponten vi hittade i övre hallen igår! :) Jag har roat mig med att dra ut en mängd spikar ur den idag medans Peter har räknat på hur mycket ny pärlspont vi behöver köpa till taket och den väggen där det bara var liggande panel (sedan behöver nog tyvärr en del av den gamla sponten rivas och ersättas med ny, den är i ganska dåligt skick på sina ställen..)
Det kommer i vilket fall som helst bli en hel del att göra så "färdig-bilder" kommer någon gång 2014, hihi;)

Nog om det! Mitt bidrag till söndagsbilden hos Fabriken blir idag de här på vår ljuvliga men ack så busiga "Toknos" (ett ord min systerdotter Vera kommit på:)) Elvira! Hon fyller 7 månader om några veckor och hon är lika busig som hon är kelig! Sedan ett tag tillbaka är hon väldigt sugen på att få gå ut och upptäcka världen men vi vill inte släppa ut henne riktigt än..det får bli när hon varit hos veterinären och blivit vaccinerad och steriliserad nu i vår.

Tills dess får hon nöja sig med att sitta i fönstret och spana in vad som händer där ute i trädgården:)

Hmm, utblommade pärlhyacintstänglar..de måste undersökas närmare:)

Varje kväll ska man lägga sig i Pappas famn i fåtöljen och få lite kel:)

Söt som socker är hon näpna lilla Fröken Elvira!




Kika gärna in hos Fabriken för fler söndagsbilder!

Ha en trevlig kommande vecka Kära Vänner!

Kraam Jenny

lördag 19 februari 2011

Pärlspont!!

Gokväll i stugorna!

Idag gick då Peter äntligen loss med kofoten på lister och masonit i den övre hallen (bloggerskan Jenny stod såklart redo med kameran;)) och mycket riktigt fanns det pärlspont bakom alltihopa!! (Jag har känt den tala till mig där bakom masoniten ända sen vi flyttade in för 3 år sedan, hihi! :))

Gissa vem som stod o hoppade jämfota och klappade händerna och skrek pärlspont!! när den första masonitskivan var nerriven??;)


Elvira skulle såklart vara med nyfiken som hon är!


Peter rev och jag sprang upp och ner för trappan och slängde ut allt bråte (när jag inte fotade förstås;))


Pärlsponten i trapphuset var målad i en härlig blekgrön nyans! Jättekul att få se hur det sett ut i huset en gång i tiden:)

Här gissar vi att det varit ett innertak eller nått eftersom det inte blivit målat hela vägen upp..



Väggen mitt emot hade inte pärlspont men det kommer vi att sätta upp. Även taket kommer få spont i längstående riktning.

Fönsterväggen hade gipsskivor bakom masoniten men under den dolde sig oxå pärlspont (fast ngt bredare plankor än på den andra väggen)! Nästa steg blir att riva klart den väggen och även det tråkiga räcket utanför badrummet. Där vill vi ha ett vitmålat staket istället.


Vi ska skynda långsamt med det här hallprojektet men nu är det i alla fall påbörjat, något som jag längtat efter i evigheter:) Imorgon ska jag roa mig med att dra ut ett antal spikar i pärlsponten, det är säkert några hundra, minst;)


Ha en trevlig söndag allihopa!


Kraam Jenny♥♥

fredag 18 februari 2011

lördagsprojekt!

Halloj!

Imorgon ska jag och Peter sätta igång med något som jag velat göra i evigheter, vi ska riva ner de trååkiga och fula masonitskivorna från väggarna i övre hallen!! Vi vet från tidigare husägare att det döljer sig pärlspont (ett av mina favoritord;)) bakom åtminstone en del av masoniten! Det ska bli jättespännande att se vad vi hittar och i vilket skick originalväggarna är.

Här är två "före"-bilder från hallen som jag visat er tidigare:






Återkommer med "efter" bilder imorgon! :)


Ha en mysig fredagkväll! Själv ska jag ge mig på att laga middag till Peter, det blir tacopaj, enkelt o gott;)


kraam Jenny♥♥

torsdag 17 februari 2011

Fin vinst!

Hej på er!

Kikar in en snabbis för att önska er alla en trevlig torsdag! Passar på att visa er vad jag hade turen att vinna i en bloggtävling häromdagen, nämligen den här fina ringen med bokstaven T! Den passar ju bra att ge till Tindra, min bonusdotter:)

Jag vann ringen hos gulliga Raina med bloggen Stenlycka! Kika gärna in hos henne om ni inte redan gjort det, hon har ett jättefint hem och tar dessutom fantastiska bilder med sin kamera!


(Bilden har jag lånat från Rainas blogg)




Sköt om er!


Kraam Jenny♥♥

tisdag 15 februari 2011

Tisdagstema:Tallrikar och bestick!

Hej!

Tallrikar och bestick är den här veckans tisdagstema hos Fabriken!

Några av mina favoriter som hängt med i många år är dessa tallrikar och skålar från Gant Home! (Det var deras första kollektion om jag inte minns helt fel..) De känns tidlösa och lite somriga med sina mönster tycker jag. Förutom tallrikarna har jag även muggar och en stor skål i samma serie. Under årens lopp är det tyvärr flera delar som gått sönder så det finns bara några stycken kvar av varje sort.



Besticken i rostfritt från WMF har jag fått i present av en vän, de använder vi varje dag:)



Bordstabletten i jeanstyg från Spira har oxå hängt med i många år..jag gillar den lilla fickan för besticken:)



Kika gärna in hos Fabriken för fler inlägg om detta tema.



Tack för alla gulliga hälsningar om brudparet i förra inlägget förresten, ni är goa ni:)


Ha en härlig onsdag Kära Vänner!


Kraam Jenny♥♥

söndag 13 februari 2011

♥Lillasysters Bröllop!♥

Hej på er!

Igår gifte sig min kära lillasyster Karolina med sin sambo (numera make:)) Lars! De hade ett litet och enkelt bröllop i mysiga St. Jakobs Kyrka i Göteborg med bara närmaste familjen på plats, helt enligt deras egna önskemål. Det var en jättefin och romantisk vigselceremoni där det fälldes både en och annan tår;). Efteråt åt vi en god bröllopslunch i kyrkans lokaler som vi hade till vårt förfogande under eftermiddagen.
(Senare på kvällen väntade restaurangmiddag och hotellövernattning för de nygifta tu, snälla mormor var barnvakt:)).

Visar er några av alla hundratals bilder jag tog under dagen:

Karolina skippade vitt och hade istället en vacker Odd Molly Wigwam klänning dagen till ära (efter tips från storasyster;)). Visst är hon söt??


The Newlyweds!♥♥♥

Söt-Vera var först att kika på mammas vigselring! :)


En av två smarriga bröllopstårtor vi avnjöt efter lunchen.


Vår bröllopspresent var den här vackra tavlan gjord av Sweetie-Malin (Körsbär) med brudparets namn och några rader ur en kärleksdikt av Nils Ferlin (en dikt som förresten min mamma läste upp för brudparet under middagen:)). Tack än en gång Malin för att du tog dig tid (höggravid o allt;)) att göra denna fina och personliga gåva till Karolina och Lars!



Brudparet beundrar sin fina tavla under presentöppningen!



Tack käraste Syster och Svåger för att vi fick dela er fina bröllopsdag mer er! :)


Jag har knappt hunnit blogga på hela helgen..Tack för alla kommentarer ni lämnar, ska försöka hinna kika in till er andra under veckan som kommer!


Ha det bra allihopa, i morgon är det Alla Hjärtans Dag! :)



Kraam Jenny♥♥



torsdag 10 februari 2011

Ett av vårens projekt i trädgården...


Hej på er!

Vaknade upp till ett vinterlandskap imorse och det snöar fortfarande..vill ju ha vår och grönt på marken nu!! (vet att det bara är februari men ändå;)).

Nått som jag gärna vill ha vitt är vår finska pihakeinu/trädgårdsgunga! (Den här typen av gungor är vanliga i Finland och eftersom det är en finländare som byggt vår gunga kallar vi den för "finska gungan":))

Ett av vårens projekt blir att måla den! (gungan är byggd av tryckt virke men eftersom den stått i några år nu bör det inte vara något problem att ge den lite vit målarfärg).Förhoppningsvis kan jag börja med detta projekt någongång i april/maj, då ska väl ändå våren ha kommit?? :)




Idag har jag tagit ledigt från jobbet. Jag har lite ärenden och saker att handla inför helgen då vi ska på bröllop! (vilka som gifter sig berättar jag på lördag..näe det är inte jag och Peter*fniss*)

Ha en trevlig torsdag gott folk!



Kraam Jenny♥♥


tisdag 8 februari 2011

Tisdagstema: Handmade by me..not!


Hej på er!

Den här veckans tisdagstema hos Inspirationsfabriken är: Handmade by me. Det blir inget bidrag från mig under detta tema eftersom det helt enkelt inte finns något här i huset som jag gjort själv:) (till skillnad från Tindra och min mamma är jag inte pysslig för fem öre;)).


Istället blir det bilder på krokus och pärlhyacint som jag planterade i mina små gröna Sturehofskrukor i söndags..håll till godo:)






Som tur är finns det många andra som är väldigt kreativa och pyssliga, kika in hos Fabriken för en massa inspiration:)


Ha en trevlig onsdag allihopa!


Kraam Jenny♥♥