lördag 30 juli 2011

Kromoxidgrön!

Halloj i stugorna!

Här kommer ännu ett inlägg om målning från mig.. Har inte så mycket i inredningsväg att bjuda på just nu, det är ju som bekant färg och penslar som gäller här på Kråkered i sommar;)

I veckan var jag och Peter på Nääs Byggnadsvård (som ligger bara några kilometer från där vi bor) och köpte linoljefärg i kulören kromoxidgrön till våra fönster (nu när vi ändå målar fasaden passar vi på att fixa dessa oxå).

Det är en riktigt klassisk färg som passar jättebra mot det faluröda huset!


Peter fick sitta och röra om i färgen nästan en kvart innan han kunde börja måla igår kväll ( tur att han hade en öl nära till hands*fniss*).


Sovrums- och vindsförrådsfönstren hade målats över med vitt av tidigare husägare men nu är de gröna igen:) Visst blev det fint??



Vardagsrumsfönstren har redan den gröna färgen men de ska bättras på. (Vi har passat på att kitta om dem inför målningen oxå)


Imorgon ska vi städa och fixa härhemma, på måndag väntar vi nämligen ett spännande besök! Berättar mer om det då;)

Nu ska jag kika in till er andra!

Kraam Jenny

måndag 25 juli 2011

Kantareller!! (inte trattisar;))

Hej på er!

I eftermiddags tog jag mig en tur i motionsspåret i Härskogen och hade bara hunnit springa några kilometer när jag såg något gult på marken strax intill stigen. Vilken lycka när jag förstod att det var kantareller! (är 39 år och har aldrig plockat svamp tidigare;))

Som tur var hade jag på mig 2 tröjor så den ena fick tjäna som påse till "Skogens guld" som jag ivrigt började plocka. (Det var såå mycket roligare än att springa*fniss*)

Jag fick ihop några stycken som jag rensat och tvättat nu ikväll. Imorgon ska de stekas i smör och hamna på min frukostmacka:)

Uppdaterat: Tack för att ni lärde mig att det ju är vanliga kantareller jag hittade, inte trattisar, hihi! Ja, nu förstår ni hur mycket jag vet om svamp;)




Tror minsann att jag ska ge mig ut till skogs igen, verkar jättekul att plocka svamp:)

Ha en trevlig vecka allihopa!

Sköt om er!

Kraam Jenny♥♥

fredag 22 juli 2011

Byrån klar!

Hej på er!

Nu är byrån jag hittade på Blocket för ett tag sedan äntligen klar! Målningen blev jag färdig med för några dagar sedan och nu är även nya beslag på plats! Dem hittade jag och Peter när vi tog oss en tur in till "stan" (Göteborg) idag. Vi åkte till Beslagsspecialisten på Hisingen och de hade hur mycket som helst att välja mellan (Beslagen vi valde var dessutom på rea, inte helt fel;)).

Kommer ni ihåg hur byrån såg ut innan? "fulfuru" och trasiga beslag...


Så här blev den efter min "makeover":)


Färgen är tonad vit (S0502-Y), halvblank.



Jag fotade byrån i matrummet men den kommer få flytta upp på övervåningen imorgon:)

Ha en trevlig helg allihopa!

Kraam Jenny

torsdag 21 juli 2011

Målning mellan regnskurarna!

Gokväll i stugorna!

Här har det varit uppehåll i några dagar (igår och halva idag..) så jag har passat på att måla "Finska gungan"! Igår blev jag färdig med grundfärgen och i förmiddags hann jag stryka ett lager färdigfärg på själva stativet innan de grå regnmolnen dök upp på himlen igen..

Mycket jobb är det men jag tycker det är roligt att måla:) Värre är det med de ettriga myrorna som envisas med att försöka bita mig i fötterna hela tiden (det finns en stor myrstack inte långt från där gungan står..). Ni skulle dessutom se hur mycket färg jag lyckats få på mig och i håret, jag ser ut som rena färgkartan, *fniss*:)

Såhär ser gungan ut efter en strykning med grundfärg..


Det ska bli kul att piffa med lite kuddar, blommor och lyktor sen när det är klart! (Återkommer med bilder:))

Imorgon ska det tydligen regna igen så Peter och jag ska passa på att åka in till Göteborg och leta efter beslag till min Blocketfyndade byrå som nu är färdigmålad.

Sköt om er!

Kraam Jenny

måndag 18 juli 2011

Större bilder på bloggen!

Hej på er!

Äntligen har jag oxå lyckats få mina bilder större här på bloggen! Tack söta Verra för länken hit! (till och med jag som är något av en "teknisk grönsak" lyckades följa instruktionerna*fniss*)

(bilden på fjärilen och blomman tog jag i vår trädgård imorse när solen var framme!)

Den här storleken är annars den största som går att välja i Bloggers mall..


Vad bra att det finns så många duktiga bloggare därute som gärna delar med sig av sina kunskaper:)

Härhemma har det inte blivit något målat utomhus på några dagar, regn har satt stopp för det..:( Jag har passat på att stå inomhus i förrådet och måla en byrå istället. Den är nu färdig, ska bara hitta passande beslag till, sen ska ni få se hur den blev:)

Ha det bra allihopa och tack för era kommentarer som jag varit alldeles för dålig på att besvara..

Kraam Jenny

fredag 15 juli 2011

Äntligen semester!!

Hej Hopp!

Äntligen har min semester börjat, ska bli hur skönt som helst att vara ledig i 4 veckor!

Nu blir det ju en hel del "jobb" här hemmavid i sommar men ändå..några dagsutflykter och annat trevligt ska vi nog hitta på mellan varven:)


(Bild lånad från nätet)

En sån här vacker strand hade inte varit helt fel att ligga på..kanske nästa sommar;)

Ha en trevlig helg allihopa!

Kraam Jenny 

tisdag 12 juli 2011

Målning pågår..igen!

Hej på er!

Här hemma är det ju målning som gäller i sommar.. ikväll har jag
börjat med ett efterlängtat projekt, nämligen att måla vår finska pihakeinu/trädgårdsgunga vit!

 Det är ju en hel del jobb men det kommer bli jättefint sen när det är klart, det är jag säker på:)

("Efterbilder" kommer;))


Medans jag började måla gungan så byggde Peter färdigt ställningen på ena kortsidan av huset och skrapade ett av de små vindsfönstren (vindskivorna och fönstren ska jag måla, hoppas jag kan övervinna min höjdskräck;))


Återkommer som sagt med efterbilder sen, när gungan är färdigmålad:)

Ha en trevlig onsdag allihopa!

Kraam Jenny

söndag 10 juli 2011

Kärt återseende!

Gokväll!

Idag har vi haft besök av min goa bloggvän Malin och hennes familj! Det blev ett kärt återseende, i vintras var ju vi och hälsade på dem i Jönköping. Extra roligt var det att få träffa sötaste lilla Inez, 5 månader (hon låg ju i mammas mage sist). Vilket litet charmtroll!! Både jag och Peter smälte som smör när vi såg henne:) Vi gick husesyn, åt grillmiddag, pratade och gick en promenad på "byn",  (tänk,nu har ni fått se Sveriges minsta biograf och omgivningarna där filmen "Tuppen" spelades in, hihi!)

Tack Malin, Philip och Inez för en jättetrevlig eftermiddag/kväll, hoppas vi ses snart igen!!

Bloggerskorna themselves;)
Malin hade med sig fina presenter, en chokladblomma i en charmig gammal Cloettaburk..me like a lot!
..Och en bok som både jag och Peter kommer bläddra i, nämligen "Auktionsguiden":)

Vad mycket trevligt bloggandet för med sig egentligen.. jag och Malin hade ju aldrig träffats annars:)

Ha en trevlig kommande vecka allihopa!

Kraam Jenny

fredag 8 juli 2011

IKEA PS

Hej på er!

Nu är jag tillbaka, bloggtorkan verkar ha gått över för den här gången:) Tack för alla kommentarer ni lämnat här hos mig!

Förra veckan var vi på IKEA och köpte ett plåtskåp i PS serien för att ha som tv-bänk i vardagsrummet. Det funkar alldeles utmärkt som det tycker jag, skönt att ha ett skåp att gömma undan alla dvd:erna och boxarna i. (Att det dessutom var på rea var  en extra bonus:))



Min "handy-man" Peter satte ihop skåpet. I bakgrunden skymtar den förra tv-bänken i oljad ek som inte riktigt passade in. Den ska nu få flytta till syrran istället:)



När vi var på IKEA fick jag ett spännande telefonsamtal! Det var från en tidning som ville komma hem till oss och göra ett reportage! De kommer om några veckor, berättar mer då;)

Imorgon ska jag fixa i trädgården, har köpt blommor till både krukor och rabatt. Jag ska oxå tvätta av "finska gungan" som snart ska målas vit! (färgen är redan inhandlad, nu hoppas jag bara på soligt väder den kommande veckan!)

På söndag får vi besök av en kär bloggvän och hennes familj!! Det ser jag verkligen fram emot:)

Sköt om er och ha en trevlig helg!

Kraam Jenny