fredag 31 augusti 2012

Smultrongården!



Äntligen fredag! :)

Den här fina boken "Smultrongården" vann jag i en bloggtävling hos Helenas enkla vardag tidigare i somras! Boken är skriven av Eva Eriksson och fotona är tagna av Magdalena Björnsdotter. Den är full av vackra och inspirerande bilder och smarriga recept!






Boken pryder sin plats på tallrikshyllan i köket.(De söta Greengatemuggarna längst ner till vänster är också en bloggvinst, från Sirpa/Villa Björkenäsbacken) :)


Tack igen Helena för vinsten!


Ha en trevlig helg allihopa, här hemma ska det bla tvättas fönster:)

Kraam Jenny♥♥




tisdag 28 augusti 2012

Ljus o sprakande eld!

Hej!

Nu när kvällarna är lite mörkare tycker jag det är mysigt att tända levande ljus!



Ikväll har vi faktiskt tänt kakelugnen oxå (vet att det fortfarande är augusti men ändå;)) ..härligt med den sprakande elden! Gösta lär bli förtjust när han kommer in, han älskar att sitta o värma sig alldeles framför luckan:)



Sitter o tittar på Robinson med datorn i knäet, min favorit är helt klart Leif:)

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kraam Jenny♥♥

torsdag 23 augusti 2012

Vinnaren utsedd!

Nu är min utlottning avgjord! Tusen tack till alla er som ville vara med! :)

Den som hade turen med sig den här gången var...trumvirvel...




..Jenny med bloggen Hemmavid! Stort GRATTIS till dig!! :)

Maila mig din adress så kommer thémuggarna från Bruka Design och den hjärtformade tesilen med posten!

Nu är det snart dags för Robinson på TV4 igen, ett program jag inte gärna missar;)

Kraam Jenny♥♥

tisdag 21 augusti 2012

Läckra gummistövlar!

Hej hopp!

Spana in de här läckra gummistövlarna från danska Chic Antique jag beställt från nätbutiken Skimmelgården!

 Visst är de snygga?! Perfekta att ha på sig regniga dagar i höst:)



Gulliga Icka på Skimmelgården erbjuder mina bloggläsare 10% rabatt vid förbeställning av dessa  stövlar! (ange koden "Kråkered" när du mailar Icka och anmäler intresse)

Läs mer om stövlarna på Skimmelgårdens FB-sida som du hittar här!


På torsdag avslöjar jag vinnaren i min utlottning, jättekul att så många är med! :)

Kraam Jenny♥♥

måndag 20 augusti 2012

Ytterdörren på plats!


Gokväll i stugorna!

Vi fick ju nya ytterdörren på plats för ett tag sedan, hur det blev får ni se idag! (har inga före-bilder, det glömde jag;))

Vi är jättenöjda, jag är speciellt förtjust i färgen och att det är ett fönster upptill som släpper in ljus men ändå inte ger insyn. Dessutom kommer det bli skillnad i vinter när det blir kallt, den gamla dörren blåste det nästan rätt igenom:)


Den finska flaggan som skymtar på farstukvisten köpte jag i somras när vi var och hälsade på släkten i Karelen:)



Handtaget i mässing valde Peter ut, passar jättebra!


Det är speglar (halvfranska) både på utsidan och insidan.



(Dörren är gjort på Främmestads Snickerier i Nossebro)

Ha en trevlig tisdag!

Kraam Jenny♥♥

söndag 19 augusti 2012

Plommon!


Hej på er!

Oj vad snabbt den här helgen gick, snart måndag morgon igen..Jag har inte hunnit blogga någonting, vi har haft fullt upp med att bla plocka ner målarställningarna och lämna tillbaka dem. (Nu återstår det bara lite småpill på fasaden, sen är allt klart..äntligen!) :)

Idag efter ett ärende i stan passade jag på att ta vägen om mamma o pappa i Älvängen för att plocka lite plommon från deras dignande träd! Mosters favorittöser Vera och Agnes som också var där på besök hjälpte mig att plocka:)

Fick med mig en påse hem, hela mitt stora uppläggningsfat från Gant fylldes som ni ser:) Det blir plommon till både mig o Tindra (som kommer till oss imorgon) och så får jag nog ta med mig en del till "gubbarna" på jobbet;)


Ha en trevlig kommande vecka! Efter onsdag drar jag en vinnare i min utlottning!

Kraam Jenny♥♥



onsdag 15 augusti 2012

Margarinlåda och skolplansch!


Gokväll i stugorna!

Jag har fyndat lite på Tradera igen..har ropat in den här charmiga gamla trälådan från Arboga Margarin..kunde inte motstå den eftersom det står "Vera" på (som en av mina kära systerdöttrar heter) :)


"Veralådan" får stå på skänken i matrummet:)




Sedan blev det ännu en skolplansch.. Bokstaven F som i flagga av Maj Lindman.



Den ska få hänga i ena hörnet i köket, visar er bilder sen när den kommit på plats!

Imorgon kväll är det dags för auktion i Rävlanda igen, vi får se om vi kommer hem med något fynd;)

Ha en trevlig torsdag!

Kraam Jenny♥♥

måndag 13 augusti 2012

Bagaren och Kocken!

Hej hopp!

Idag efter jobbet ska jag och Peter svänga förbi den ljuvliga butiken Bagaren och Kocken  i  Göteborg där vi ska köpa nya reservelement till vår Dualit brödrost (som jag köpte 1993 så det börjar bli dags att byta ut delar..:))

Det finns ju såå mycket jag skulle vilja ha i den butiken..suck! Hade jag haft stora plånboken med mig hade de här snyggingarna fått slinka ner i korgen;)


Kitchen Aid våffeljärn..



Kitchen Aid mixer..


Kitchen Aid espressomaskin..



Dulton våg...



Kitchen Aid Artisan köksmaskin (en sån där jag aldrig vann i "Leila utmaningen" för några år sedan..;))




Samtliga bilder lånade från Bagaren och Kocken!


Det kostar ju inget att gå o kika o klämma på dem i alla fall;)


Ha en bra vecka allihopa!

Kraam Jenny♥♥

lördag 11 augusti 2012

Kökssoffa!

Gokväll i stugorna!

Igår berättade jag ju att vi varit utanför Kungälv o hämtat ett Blocketfynd, det var den här gamla fina kökssoffan i jugendstil (typ "Äppletserien")! Precis en sån jag varit på jakt efter ett bra tag, med ribbor och lite högre ryggstöd.


Den snälla damen som sålde soffan berättade att den kommer från Lindholmen i Göteborg från början, sedan har den stått på hennes lantställe i Spekeröd utanför Kungälv de senaste 41 åren! Nu ska den få bo här hos oss på Kråkered:) Jag fick med en dyna och vitt tyg till sitsen, ska be svärmor Sirkka hjälpa mig sy ett överdrag i linnetyg istället.


Visar er fler bilder sen från matrummet när matbordet (också i jugendstil) är målat och på plats! (Vi har inte hunnit med det i sommar, det har varit målning och fix utomhus för hela slanten den här semestern..) Soffan får vara träfärgad, åtminstone ett tag till;)
Ha en skön söndag!

Kraam Jenny♥♥

fredag 10 augusti 2012

Kladdkaka!

Hej på er!

Nu har jag bakat 2 ggr inom loppet av en vecka..oväntat för att vara mig*fniss*:) Idag gjorde jag och Tindra kladdkaka med marshmallows och valnötter, jättesmarrigt! (Recepetet kommer från Arla, det hittar du här!)

Min hjälpreda Tindra ville förstås äta upp resterna av smeten;)


Kakan på G i ugnen:)


Det färdiga resultatet! Not "picture perfect" men väldigt söt och god:) Vi bjöd Peter på kakan, vaniljglass o kaffe i eftermiddags:)

Till fikat fixar vi lätt varsin kopp espresso, har köpt en behändig liten kaffemaskin via jobbet:) Kopparna och faten kommer från Bruka Design (köpta hos Inred i Lerum)



Idag har vi varit utanför Kungälv och hämtat ett Blocketfynd, visar er bilder imorgon;)

Ha en trevlig helg!

Kraam Jenny

söndag 5 augusti 2012

Söta skålar o kokostoppar!

Hoppas ni haft en trevlig helg!

När vi var i Finland på semester för några veckor sedan följde jag och syrran med vår faster Helena till en jättemysig inredningsbutik som heter Wanilla Rose (i Nurmijärvi utanför Helsingfors). Där köpte jag de här söta skålarna i olika färger o mönster. ( hade gärna köpt med mig mer men det fick ju inte plats hur mycket som helst i resväskan;)) Visst är de fina?



Blir perfekta att äta glass eller flingor ur:)




Idag fick jag ett ryck och bakade kakor, det blev kokostoppar (receptet hittade jag här) med ananas i, riktigt smarriga:) .


Vi passade på att sitta utomhus o fika:)


Ha en trevlig kommande vecka, själv börjar jag jobba imorgon! (fast mjukstartar med 3 arbetsdagar, sedan är det 4 dagar ledigt igen:))

Kraam Jenny♥♥

fredag 3 augusti 2012

Nya entréer på G..

Hej på er!

Tack för alla krya på dig hälsningar ni lämnat här på bloggen! Jag är äntligen bättre,skönt..inte kul att vara sjuk under semestern..

Härhemma pågår det arbete med nya entréer in till huset, både för oss och katterna:) Vi ska ju byta ytterdörr och vill inte ha en kattlucka i den. Därför har min "handy-man" Peter fixat en ny öppning nedanför hallfönstret till Gösta och Elvira. De får en liten trappa och en egen mini-farstukvist, hihi!


Katternas entré ska sedan målas faluröd så att den smälter in bättre med huset. Det är förresten bara denna sidan kvar att måla nu, sedan är vi äntligen klara med fasadmålningen! Här har vi bytt ut två av fönstren och satt upp nya foder+lock.



Kaprifolen passar på att klättra uppför ställningen:)


En liten sneak-peak på den nya ytterdörren..visst är den fin! Jag är så nöjd med den gröna färgen och att det är fönster upptill. Den sätter vi in i början av nästa vecka när vi får handtagen vi beställt. Dörren (och fönstren) är gjorda på Främmestads Snickeri i Nossebro.


Visar er fler bilder sen när det är klart! :)

Ha en trevlig helg!

Kraam Jenny