måndag 21 januari 2013

Brottby Mekaniska industrilampa!

Hej på er!

I lördags när vi var i Alingsås fick vi med oss ett fint fynd från goa Annelie o Christer på Hemlyckan, nämligen den här gamla charmiga industrilampan från Brottby Mekaniska i Mölndal!

Den passar perfekt som läslampa vid fåtöljen i vardagsrummet:)



Vår katt Diesel ville såklart spana in lampan lite närmare..;)





Funkar ju även som värmelampa verkar han tänka;)



Ha en bra tisdag!

Kraam Jenny♥♥

lördag 19 januari 2013

Grillpremiär!

Gokväll i stugorna!

19 januari i almanackan och -10grader på termometern hindrade inte Peter från att ha årets grillpremiär idag:) Han hade fått för sig att han ville göra kamben med BBQ-sås. (jag fick kycklingfilé då kamben inte står på min favoritlista..)

Själv slapp jag stå på altanen och frysa då jag var inomhus och fixade salladen vi skulle ha till köttet;)


Grillmästaren himself!

 
 
 
 
Kamben och kycklingfilé stod på menyn:)
 


Tidigare idag var vi i Alingsås en sväng och besökte bla Hemlyckan. Fick med oss en fin sak därifrån som jag visar er en annan dag;)

Ha en trevlig söndag!

Kraam Jenny

måndag 14 januari 2013

Jugendbord med ribbor!

Hej på er!

Tack för alla tips till Icka/Skimmelgården i  förra inlägget, ni är guld värda:)

I lördags var jag i min gulliga bloggvän Annelies butik Hemlyckan i  Alingsås och köpte det här fina lilla jugendbordet med ribbor (som jag är så svag för som ni vet;)).

Det passar utmärkt i ena hörnet av vårt matrum:)

 
 
 
Jag har lite sagoböcker på bordet och i korgen för våra nära och käras barn som kommer på besök. (planerar att göra en liten "barnhörna" här) Den stora 5-liters glasburken från Kosta funkar bra till värmeljus.
 
 
Den lilla svarta barnstolen  är köpt på Antikladan i Lilla Edet för några år sedan.
 


Ha en trevlig tisdag!

Kraam Jenny♥♥

söndag 13 januari 2013

Vår röda spark..+ blogghjälp!

Gokväll i stugorna!

Hoppas ni haft en härlig helg!

Vi har fått snö här i Göteborgstrakten igen..(attans, jag som redan börjat få vårkänslor;)) Utanför farstukvisten står vår röda spark som vi fått av snälle Viljo (som byggde vår "finska trädgårdsgunga").

Vi har inte varit ute och åkt med den nästan någonting. Fin är den i alla fall, gör sig bra som "prydnad" utanför farstukvisten i jul- och vintertid:)





Jag har hängt en lykta på ena handtaget, mysigt att ha värmeljus i på kvällarna. 



Min goa bloggvän Icka/Skimmelgården har fått problem med sin blogg, hon har råkat ändra i mallen och nu kan hon inte få tillbaka den så som den var. Eftersom jag är en s.k teknisk grönsak passar jag på att fråga er kära bloggisar om det är någon som vet vad hon ska göra för att få det rätt igen?! Vet ju att ni sitter på en hel del kunskap därute:)

Fick förresten en fråga från Margareta (utan blogg?) om våra altandörrar, de är måttbeställda från Främmestad Snickeri och har måtten:100x227cm.


Ha en trevlig kommande vecka allihopa!

Kraam Jenny

lördag 12 januari 2013

Slagbord och matta!

Gokväll i stugorna!

I förmiddags var jag en sväng till Alingsås för att hämta ett fint litet jugendbord med ribbor jag köpt  hos min goa bloggvän Annelie som har butiken Hemlyckan. Bordet ska få stå i  ena hörnet av vårt matrum (visare er bilder senare;)).

Två andra saker som står högt på önskelistan till detta rum är dessa:

Bordet "Stockholm" i whitewash från Englesson som jag drömt om ett bra tag. Peter har inte velat ha ett slagbord men nu verkar det som han kanske kan övertalas..;) Jag tror det skulle bli  jättefint till våra svarta "Lilla Åland" stolar:)
Mattan "Särö" i färgen lin från Himla..

Den vill jag ha på golvet bredvid matgruppen, textilier ger rummet en lite varmare känsla, eller hur?

(Båda bilderna lånade från nätet..)




Återkommer med bilder från matrummet så småningom:)


Ha en skön söndag!

Kraam Jenny

fredag 11 januari 2013

Trevlig helg!


Äntligen fredag!

Kikar in för att önska er alla en trevlig helg! :)
(bilden lånad från nätet..)

Imorgon är det vårt företags årliga barnjulfest dit vi ska gå med Vera och Agnes, bli kul! På söndag ska Tindra o jag ha en liten tjejdag med shopping o fika på Allum:)

Tack förresten för alla kommentarer om vår katt Diesel, verkar onekligen som han har lite norsk skogskatt i sig:)


Sköt om er!

Kraam Jenny

söndag 6 januari 2013

Diesel update!

Hej på er!

Jag har fått lite frågor om hur det gått med katten Diesel som vi hittade vid Preem i Floda några veckor innan jul.

Några få hörde av sig efter att vi annonserat i Göteborgs-Posten men det var inte honom de letade efter..sedan fick vi höra via omvägar att den rätta ägaren visste att han var upphittad men hon har valt att inte höra av sig till oss trots att det gått flera veckor. Hon får stå sitt kast, Diesel har charmat oss totalt så han får stanna kvar här på Kråkered:) Här verkar han trivas alldeles utmärkt (trots att vår kattfröken Elvira fräser åt honom så fort hon får tillfälle..) och är inte alls så mager som han var när vi hittade honom, han har god aptit den lille livsnjutaren;)

Är det förresten någon av er som vet vad Diesel kan vara för "modell", känns inte riktigt som en vanlig bonnkatt med den lite fluffigare och längre pälsen? :)

 
 
Hmm..mamma har planterat krokus, det måste jag undersöka lite närmare;)
 
 
 
Diesel vill gärna gosa, kolla hur han ligger som en baby i Peters famn:) 
 
 
 
 
Min vän Kristina var här och hälsade på i lördags och blev också charmad av den lille kattkillen som knappt ville lämna hennes sida. Jag har utsett Kristina till Diesels gudmor, hihi:)
 
 
 
 
Imorgon är det JOBB igen efter över en veckas ledighet..hade gärna varit hemma några dagar till;)

Ha det bra allihopa!

Kraam Jenny

fredag 4 januari 2013

Ny kyl o frys!

Go kväll i stugorna!

2012 har det varit generationsskifte bland våra vitvaror här i huset. Både spis, diskmaskin och tvättmaskin har behövt bytas. I mellandagarna gav kylskåpet/frysen med sig så det blev till att skaffa nytt igen..suck! (nu hoppas jag att inget mer går sönder på ett bra tag:))

De vi köpte var det i alla fall rea på, alltid nått..Istället för vita integrerade kyl/frysskåp blev det de här i rostfritt från Electrolux. Skönt med gott om plats för mat och dryck, de gamla skåpen var så små och opraktiska.

 
Vi bytte plats på skåpen så att kylen och frysen som är lite lägre står längst till höger utmed ena köksväggen istället.
 
 
 
Helst av allt skulle jag vilja göra om hela köket i mer lantlig stil och slänga ut de tråkiga skåpen från IKEA som fanns i huset när vi flyttade in. Tills plånboken tillåter det får den här lösningen duga..ja ja, det kostar inget att drömma;)
 


Ha en trevlig helg allihopa!

Kraam Jenny

torsdag 3 januari 2013

Tulpaner!

God Fortsättning,

Hoppas ni alla haft en bra Jul och Nyår!

Julen firade vi hos mina föräldrar i Älvängen och på nyår var vi med min syster och hennes familj på deras lantställe i Strömstad, trevligt:)

Hur mysigt det än är med jul så tröttnar jag snabbt på allt pynt så fort det står januari i almanackan  (speciellt nu när all snö regnat bort här i Göteborgstrakten.. jag börjar redan längta efter vår, hihi!)

Idag har vi städat bort julen här i huset och istället tagit in härliga tulpaner!


 
 
 
 


Nu ska jag kika in till er andra, har varit jättedålig på att blogga de senaste veckorna.

Ha en mysig fredag!

Kraam Jenny♥♥