onsdag 23 april 2014

Linoljefärg!

Hej på er!

Tack för alla kommentarer om "bönepallen" i förra inlägget. Den får vara som den är tills vidare:)

Vi har  börjat provmåla vår trappa med linoljefärg. Det tar sin lilla tid eftersom färgen ska torka i 2-3 dygn mellan strykningarna.

Kulören heter "Ryholmsvitt" och kommer från Gyllenhaks Byggnadsvård. (Tips och inspiration fick jag av Sirpa med den fina bloggen Villa Björkenäsbacken, kiitos;))
 
 
 
Ryholmsvitt har en svag ton av grått och gult i sig. Den är uppkallad efter slottet Ryholm i Skaraborg och är en av Gyllenhaks egna kulörer. (läser jag på deras hemsida).

 
Vi har även målat en liten bit av golvet utanför badrummet på övervåningen.
 
 
 
 
 

Visar er fler bilder senare:)

Ha en trevlig torsdag!

Kraam Jenny♥♥

måndag 21 april 2014

Måla "bönepallen" eller inte?


Gokväll i stugorna!

Hoppas ni haft en härlig påskhelg! Vi har haft några mysiga dagar i Strömstad:)

Idag hjälpte Peter mig att laga min gamla "bönepall", den behövde nya "klackar" (eller vad man ska kalla dem) baktill. Pallen tänkte vi ha framför fönstret i hallen, men jag kan inte bestämma mig för om jag ska måla den eller inte? Den är ganska sliten med fläckar här och där men det kanske är synd att måla över?

Vad tycker ni? (frågade Peter men han hade ingen åsikt i ämnet;)). Den kanske hade blivit fin i någon grå nyans? 



Inte så snyggt med de "trärena klackarna"..de kan man ju måla i någon grön/blå nyans så att de smälter in bättre:)



Idag har vi varit hemma och fixat, jag har bla tvättat trädgårdsmöbler o rensat lite i rabatterna, Peter har huggit ved. Vi känner båda av vår björkpollenallergi som kommit igång rejält nu med värmen,men man kan ju inte sitta inne när solen skiner.. får ha fickorna fulla av näsdukar istället;)

Ha en trevlig vecka!

Kraam Jenny 

fredag 18 april 2014

Glad Påsk!

Hej Hopp!

Kikar in för att önska er ALLA en Glad Påsk!


 
Lite smarriga praliner från Åre Chokladfabrik kunde jag inte motstå i affären:)
 
 
Finaste påskägget från Maileg!
 


Om en stund bär det av mot Strömstad där vi traditionsenligt brukar fira påsk med min syster och hennes familj!

Kraam Jenny♥♥

tisdag 15 april 2014

Den som river han hittar!

Hej på er!

I lördags rev Peter ner Tritexskivorna från väggarna i blivande arbetsrummet. Det dolde sig både det ena och det andra bakom dem visade det sig.Vid fönstret hittades rester av två olika tapeter! Blev lite nyfiken på hur gamla de kan vara och varför de hängt upp dem sådär..:)

(Ser ni förresten fåren som går där ute på ängen? ..våra nyinflyttade ulliga grannar:))

 
 
Undrar när dessa hängdes upp, kanske på 40-talet eller tidigare? (huset flyttades hit 1921..)
 

En igensatt spegeldörr och pärlspont dolde sig i ena hörnet av rummet. Bakom den vänstra väggen finns ett vindsförråd som man når från vårt sovrum.. Dörren kommer vi försöka återanvända någonstans i huset så småningom:)

 
 
 

Väggarna kommer vi täcka med gipsskivor och sedan tapetsera över men det var kul att få se lite av husets historia!

Ha en trevlig Påskvecka Kära Vänner!

För mig och Peter väntar en dag till att jobba, sedan 5 dagar ledigt:)

Kram Jenny ♥♥

söndag 13 april 2014

"Efterbilder" övre hall!

Gokväll i stugorna!

Igår låg jag däckad i magsjuka..blä! Mår mycket bättre idag som tur är:) I eftermiddags passade jag på att ta lite bilder på vår övre hall som äntligen är klar (sånär som på golvet och trappan då;)). Vi hade väl aldrig kunnat tro att det skulle ta över 3 år att färdigställa..mycket tid och pengar har det kostat men fint blev det! (Vi fick hjälp på traven av vår käre sponsor, kiitos Isä♥;))

,
Vi är väldigt nöjda med snickerierna, alla foder/lister och staketet/räcket är tillverkade av ett lokalt företag, Antons Trä-Design i Stenkullen.
 
 
Den gamla 5-kilos vikten har jag fått av en f.d kollega. Den funkar perfekt som dörrstopp:)
 
 
Väggar och tak är nu  täckta med pärlspont. Golvet och trappan återstår att måla..
 
 
Det enda vi hängt upp på väggarna än så länge är skolplanschen "potatis". Med sin svarta botten gör den sig bra mot allt det vita:)
 


Mitt skåp från Bruka Design har fått flytta..det står nu på övervåningen utanför badrummet. Perfekt förvaring för handdukar, shampoo och tvål mm:)

 
På väggen till vänster nedanför räcket funderar jag på att ha en liten "fotovägg" med svartvita bilder på våra nära och kära:)
 
 
 
 
 
 
Igår medans jag låg sjuk rev Peter ner de gamla "Tritexväggarna" i blivande arbetsrummet. Han hittade både pärlspont, tapetrester och en igensatt spegeldörr! Visar er bilder en annan dag:)

Ha en trevlig kommande påskvecka!


Kraam Jenny ♥♥

fredag 11 april 2014

Fler "före-bilder"

Gokväll!

Äntligen fredag! Efter en intensiv vecka på jobbet ska det bli skönt med helg:)

Efter vad som känns som en evighet är vi nu färdiga med övre hallen/trapphuset (förutom golvet och trappan som vi sparat till sist..). Jag kollade igenom mina gamla inlägg och hittade de här bilderna från 2011 när vi satte igång detta renoveringsprojekt.


Väggarna var täckta av masonitskivor..

 

Fult "staket" utanför badrummet...



Ska visa er "efter-bilder" imorgon:)

Trappan håller vi på att slipa. Jag har beställt hem en provburk linoljefärg som vi ska provmåla med nu i helgen. Om den blir bra kör vi den kulören i både trappan och på golvet i övre hallen.

Ha en sköön helg!

Kram Jenny

söndag 6 april 2014

Arbetsrum..före!

Hej på er!

Idag får ni se "före-bilder" på vårt blivande arbetsrum.

När vi flyttade in på Kråkered 2008 var detta Tindras rum, sedan bytte hon till ett av rummen i den utbyggda delen av huset.
Det ska bli skönt att göra om härinne, det blir tapeter på väggarna (de jag visade i förra inlägget), pärlspont i taket och nya lister/foder. Golvet ska slipas och kanske målas, det har vi inte bestämt ännu.

Till vänster på bilden kommer vi ha bokhyllor, framför fönstret ska vi ha jugendskrivbordet jag ropade in på Rävlanda auktionen för några år sedan.


 
 Här bredvid murstocken vill jag ha en läshörna:)
 
 
 
Idag har det förresten flyttat in ulliga och gulliga sötnosar på ängen som ni ser skymta där utanför fönstret. Vår grannfamilj har skaffat får! Jättemysigt tycker vi:) Ska se om jag får visa lite bilder på bloggen senare;)

 
 
 

Ha en trevlig kommande vecka!

Kraam Jenny

lördag 5 april 2014

Tapeter!

Hej Hopp!

Hoppas ni har en härlig helg! Härhemma har vi tömt ut blivande arbetsrummet på övervåningen som blir vårt nästa projekt efter hallen/trapphuset. Det ska bli pärlspont i taket och tapeter på väggarna i det rummet är det tänkt.

Vi har fastnat för denna tapet "Arvid" från Sandberg. Jag har beställt hem en provbit, tror den kommer bli bra till arbetsrummet som är ganska litet.


 
Bilderna lånade från Sandberg. Vi vill ha denna tapet i grå/vit ton.
 
 
 
 
Imorgon visar jag er lite "före-bilder" på arbetsrummet. 
 
 

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

Nu ska jag blogga lite medans Tindra och Peter tittar på senaste Hunger Games filmen:)

Kraam Jenny