måndag 12 januari 2015

Evighetsjobb!

Hej!

I helgen återupptog vi ett av våra projekt här hemma, nämligen att slipa trappan..ett riktigt evighetsjobb! Från början hade vi tänkt att måla hela trappan i samma ljusgrå linoljefärg som golvet i övre hallen. Nu funderar vi på att bara måla sidorna och bakstyckena och låta själva trappstegen vara omålade..vi får väl se hur trärena vi kan få dem:)
Peter slet med skrapan och värmepistolen i flera timmar igår, 4-5 trappsteg hann han med..På en del steg är det kvar gamla limrester från en linoleummatta, där är det nästan omöjligt att få bort all färg..

Ha en fortsatt trevlig vecka!

 Kram Jenny 

11 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ojjj vilket slit, jag vet vi har gjort samma, men vår trapp gick inte att ha omålad så vi var tvungna att måla den...Kraaam Anette

Jenny sa...

Vet du, vår trappa blev trären för några år sedan och sen har vi inte gjort något mer med den. Det var en hiskelig färg, tjock och liksom lite trög, brun, såg lackad ut också. Det var ett helskotta att ta bort den! Jag hade värmepistol och skrapa men de ångorna måste ha varit giftiga på riktigt! Gjorde typ ett steg i veckan. Sen hade min kompis och jag någon slags bytesdag, jag hjälpte henne att tapetsera hennes vardagsrum och hon hjälpte mig att skrapa trappan. Men då sa hon att hon föredrog att skrapa torrt, istället för att använda värmepistolen, så jag testade också. Och vad bra det gick! Jag hade dessutom haft en värdelös skrapa insåg jag så jag köpte en riktig sen. Så trappan blev skrapad och jag slipade den men sen har den som sagt fått vara. Men tanken har varit att måla allt utom stegen.

Lycka till med er, ni gör ett jättejobb, kram

Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Där har ni och göra, men jag är säker på att trappan blir lika fin som allt annat ni fixat.
Kramar/AM

Vardag och flärd sa...

Det är ett evighetsjobb förstår jag, men det kommer att bli ursnyggt, snyggare än målade steg. Jag vet ju också att ni inte ger er så det är bara att ta en bit i taget!
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Lena sa...

Snyggt med trären trapp, men oj vilket jobb!
Här ska vi precis börja renovering av hall och trapp. Den får nog fortsätta att vara målad....;-)
Ha det gott och lycka till!
Kram Lena

Anneli sa...

Huamej............
Det där har vi gjort en gång, tror aldrig vi gör om det igen!
Det är inte kul.

Men ni får ta några steg i taget så fixar ni det också.
Kommer ju bli superfint.

Kram Anneli

Agnes sa...

Det kommer bli jättefint.
Slipa och måla är det min grej så jag kommer och hjälper er hihi ;D
Kram ♥
Agnes

Nilla Q sa...

Oj, vilket jobb! Men det kommer säkert bli jättefint:)

Kram Pernilla

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, oj, har jag varit med om detta, tro?! Jojomensan. Vill jag göra om det? Nej, jag tror inte det. Sååå roligt var det inte, men det blir ju så otroligt fint, så kämpa på!
Agneta kram

Hem & Drömmar sa...

Att rusta trappor är nog bland det slitigaste man kan göra. Vi tog bort heltäckningsmatta och behöll den sen trären i vårt förra hus men den blev inte vacker ;). Där vi bor nu har vi slipat bort all lack och betsat själva stegen svarta resten är vitt. Snyggt men så opraktiskt.
Tror säkert att ni får det snygg när ni blir klara, ni verkar ju båda envisa och duktiga.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Dagdrömmar sa...

vilken fin trappa. tror det blir bra helt utan målning på trappstegen bara man orkar med slit och jobb. Ska bli kul att se hur det blir då den är klar.
~M~