tisdag 31 augusti 2010

Tisdagstemat:Belysning

Gokväll!

Nu har jag oxå hittat till Inspirationsfabriken och deras tisdagsteman! Varje vecka är det ett givet tema som flera inredningsbloggare bloggar om, den här veckan är det belysning. Här är mitt första bidrag, några av mina favoritlampor härhemma:

Den här lampan i gammaldags stil har hängt med mig i många år, köpt på Haga Hem i Göteborg.


En gammal vintage lampa i industristil från Syster Grön.


Även den här gamla vintage lampan som jag tror stått på nån verkstad kommer från Syster Grön.


En vägglampa i oljelampsmodell köpt hos byns antikhandlare. (Pelumalica.se)

Klassiker från danska Tine K, den här lampan kommer jag nog aldrig att tröttna på:)


Lampskärm från Watt och Veke, lampfot i jugendstil inropad på auktionen i Rävlanda.



"Carl Larsson" lampa köpt på Morom Miljö i Alingsås.




Ha en trevlig onsdag allihopa!

Kraam Jenny♥♥

måndag 30 augusti 2010

Tävlingstips!

Hej!


Måste bara tipsa er om att Håkan med den fantastiska bloggen Maleviks Rosenträdgård har sin första bloggtävling just nu! Det man kan vinna är den här fina skylten "give your dreams the wings to fly". Tävlingen pågår t om 7/9, kika gärna in o anmäl er, det har jag gjort!

I vårt lilla hörn av Blogglandia är vi väl typ 99,9 % tjejer.. Jag tycker det är hur coolt som helst med en kille som bloggar om rosor och som dessutom har sån känsla för det vackra! Heja Håkan!! :)


(båda bilderna lånade från Maleviks Rosenträdgård)


Ikväll är jag jätteseg, det får bli en tidig sänggång för mig. Kikar in till er andra imorgon!

Kraam Jenny

söndag 29 augusti 2010

Äpplen o päron!

Hej på er!

Vilket väder vi haft idag, regn o solsken om vartannat! Mellan skurarna passade jag på att gå ut o fota några av våra fruktträd. Äppelträdet utanför vardagsrumsfönstret ger vackra röda äpplen som blir riktigt söta och goda när de är mogna:)




Utanför altanen har vi ett päronträd som i år ger frukt för första gången! (Fast det tar nog ett tag innan de är klara, tycker de ser ganska små ut ännu) Visst är det extra gott att äta sådant som växer i ens egen trädgård? :)







Ha en trevlig kommande vecka Kära Vänner!

Kraam och godnatt!


Jenny♥♥



lördag 28 augusti 2010

Oskar Linnros - Från och med Du

Hej!

Har ni hört den här låten?? Min favorit just nu! (o tänk att otekniska jag lyckades länka till den från Youtube;))







Ha en trevlig söndag!

Kraam Jenny♥♥

fredag 27 augusti 2010

Fin vinst och "sleeping beauty"!

Hello!

Vill börja med att tacka för alla fina kommentarer om Tindras rum, jättekul att så många av er tar er tid att skriva några rader! (speciellt som jag själv ligger hopplöst efter med att besöka er andra..ska ta igen det i helgen, promise!)

Jag har lyckats vinna ännu en bloggtävling, (tänk om man hade samma flyt på Triss och Lotto?;)) den här gången hos Maria/Lissboden! Häromdagen damp vinsten ner i brevlådan - den här fina tidskriftsamlaren från Krasilnikoff!

Maria hade även skickat med en påse väldoftande lavendel, tack gulliga du!

Passade på att lägga i senaste numret av Drömhem & Trädgård:)





Avslutar med två bilder på vår "Sleeping beauty" Gösta! Kolla vilken stil han har när han ligger i soffan o sover om kvällarna! (Jag gillar speciellt hur "elegant" han böjer på svansen, hihi!)




Ha en trevlig helg!


Kraam Jenny♥♥



tisdag 24 augusti 2010

Tindras rum!

Hej!

Har inte visat er Tindras rum på ett tag! Passade på att ta lite bilder i helgen när det var nystädat därinne:).

Observera reglerna som gäller i detta rum, här gäller det bla att inte ha häng på byxorna, hihi!

Det är fint med snedtak men inte så praktiskt när man ska möblera.. Tindra vill gärna ha en järnsäng med höga gavlar men det får tyvärr inte plats:(

Alla möblerna kommer från IKEA förutom skrivbordet och stolen som är Blocket respektive loppisfynd:) Den fina vita hissgardinen i fönstret har jag köpt hos Maria/Lissboden!

När jag köpte skrivbordet för några år sedan ville jag måla det vitt men det tyckte inte Peter o Tindra så jag lät det vara. Nu tycker jag oxå att det är finast som det är:)

Egen tv på rummet var ett önskemål. (Även om det inte är den finaste inredningsdetaljen som finns om ni frågar mig:))

Läseskolplanschen är köpt hos Me and my home. Sockerlådan och den svarta hatten är inropade på auktion.


Tindra gillar oxå att gå på auktioner precis som sin bonusmamma:) Hon har varit med i Rävlanda flera gånger. Där har hon bla köpt de här träfigurerna (den långe är nån slags nötknäckare tror jag!) och skålen med de gamla tändsticksaskarna i:)

Ännu ett av Tindras egna auktionsinköp är den här fina vågen från Kockums! Tröttnar hon att ha den på sitt rum tar jag den gärna till köket:)


Ha en trevlig onsdag Kära Vänner!



Kraam Jenny♥♥

söndag 22 augusti 2010

Måttkanna nr 7..

Hej!

Tack för alla uppmuntrande ord om min ganska misslyckade bakövning i lördags, hihi! Måste erkänna att den inte blev sådär jättegod min blåbärspirog.. men som sagt övning ger färdighet;)

Har inte visat er min senaste måttkanna från Kockums som jag ropade in på Tradera häromsistens! Det var min tredje i den vita och blå varianten. Sen har jag en i gult o grönt och två i porslin så totalt 7 st. Det ska väl räcka o bli över, hihi! (Man kan väl säga att jag är en samlare nu?:))




Ha en trevlig vecka allihopa o tack för att ni kikar in till mig!

Kraam Jenny

lördag 21 augusti 2010

Övning ger färdighet?


Gokväll i stugorna!

Ända sen blåbären började mogna har jag velat försöka mig på att baka finsk "Mustikkapiirakka" (blåbärspirog direkt översatt till svenska), ett smarrigt bakverk som jag minns från fikaborden under min barndoms somrar i Karelen.

Jag hittade ett recept (med bulldeg som grund) på den finska sajten kotikokki.net, det bestämde jag mig för att prova idag. Efter att ha tillbringat förmiddagen uppe på berget för att få ihop 1 liter blåbär satte jag igång (ni som följt mig länge vet att jag inte är nån stjärna i köket, *fniss*)..

..Några timmar, och två lätt desperata telefonsamtal till svärmor Sirkka-Liisa senare vet jag vad jag ska göra och inte göra nästa gång jag får för mig att baka mustikkapiirakka:

* jag ska smälta smöret o värma upp det och mjölken så det blir fingervarmt..INTE ta kylskåpskall mjölk o klumpar av kallt smör och tro att jästen växer av det;) (tur att jag hade tillräckligt av ingredienserna hemma så att jag kunde göra en ny deg..)

* Jag ska köpa en KAVEL, det funkar INTE lika bra med en Lorangaflaska;)

* Jag ska trycka ut degen ordentligt i ugnsformen så att det INTE blir en tjock botten mot bara ett tunt lager blåbär;)

* När mustikkapiirakkan kommit ut ur ugnen och svalnat i formen ska jag INTE använda en vass Global kniv för att skära upp den. Onödigt att göra djupa repor i non-stick beläggningen..;)

Som svärmor sa, övning ger färdighet:) Hon har dessutom erbjudit sig att lära mig att baka bullar, hihi!

Med viss tveksamhet visar jag er bilder på resultatet av dagens mindre lyckade bakövning:



Ha en härlig söndag allihopa!




Kraam Jenny♥♥




fredag 20 augusti 2010

Polaroidbilder!



Hej på er!

Min bloggvän Caroline tipsade om den här sidan där man kan göra polaroidbilder av sina foton, jag var var såklart tvungen att testa!

Valde ut några bilder på mina gulletöser Vera, Agnes o Tindra (Gösta slank visst med oxå;)) som ni kan se härnedan. Det kostar ingenting och när jag väl fattade hur man skulle göra var det inte så svårt:) Prova ni oxå vetja!

Visst ser bilderna ut att ha tagits på typ 70-talet?? :) Det blir ett annat djup o mer dunkla färger på dem tycker jag.










Önskar er alla en skön helg!



Kraam Jenny♥♥

onsdag 18 augusti 2010

Söta kort!

Hej!

Idag när jag kom hem från jobbet väntade en trevlig överraskning i brevlådan, min gulliga bloggvän Marith hade skickat mig de här fina korten! TACK söta du, vad glad jag blev:) (klicka på namnet så kommer du till hennes härliga blogg!)









Tack oxå till alla er som berättade att det är en Stormhatt jag har i rabatten! (Fick dessutom veta det latinska namnet på växten samt att den är väldigt giftig, ska inte gnaga på rötterna;))En sån kunskapsbank ni är kära bloggvänner:)



Ha en trevlig torsdag!



Kraam Jenny♥♥

måndag 16 augusti 2010

Än blommar det!

Hej på er!

Är inte världens bästa bloggvän just nu, har inte haft tid eller ork att sitta vid datorn de senaste dagarna..förhoppningsvis blir det bättre under veckan, då ska jag kika in till er andra o se vad ni haft för er:)

I vår trädgård blommar det för fullt på sina håll. Den här växten med blålila blommor växer som ogräs utanför farstukvisten och i rabatten bredvid växthuset. Är det någon av er som vet vad den heter?? (Ser blommorna inte ut lite som hjälmarna romerska soldater hade på huvudet förresten?? Hihi!)





Kaprifolen har "smitit" ut genom staketet:) Visst doftar de ljuvligt på kvällarna?



Röda rosor (vet inte vad sorten heter men det vet säkert du Håkan??;)) utanför vardagsrumsfönstret. Har sett en rosa ros som heter New Dawn (tror jag) hos flera av er andra, den skulle jag vilja ha i vår trädgård till nästa sommar:)




Ha en toppenvecka allihopa och tack för att ni kikar in till mig!


Kraam Jenny♥♥